dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Blini’s met spinazie, gerookte zalm en geitenkaascrème met peper (thumbnail)Blini’s met spinazie, gerookte zalm en geitenkaascrème met peper

Blini’s met spinazie, gerookte zalm en geitenkaascrème met peper

30m
16
-
2.1K
Recepten

Blini’s met spinazie, gerookte zalm en geitenkaascrème met peper

Blini’s, die heerlijk luchtige boekweitpannenkoekjes, kennen we ondertussen allemaal. Jeroen geeft ze vandaag wat extra punch door er een gepeperde crème van geitenkaas, gerookte zalm en een eenvoudig slaatje met spinazie bij te serveren.
Blini’s met spinazie, gerookte zalm en geitenkaascrème met peper (thumbnail)Blini’s met spinazie, gerookte zalm en geitenkaascrème met peper

Blini’s met spinazie, gerookte zalm en geitenkaascrème met peper

30m
16
-
2.1K
Recepten

Blini’s met spinazie, gerookte zalm en geitenkaascrème met peper

Blini’s, die heerlijk luchtige boekweitpannenkoekjes, kennen we ondertussen allemaal. Jeroen geeft ze vandaag wat extra punch door er een gepeperde crème van geitenkaas, gerookte zalm en een eenvoudig slaatje met spinazie bij te serveren.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten16
Beoordeling-
Aantal likes2.1K

Ingrediënten

4 personen
Melk
0,25 l
Gist
20 g
Eieren
2
Boekweitbloem
200 g
Geitenkaas
200 g
Room
1 scheutje
Zwarte peper
1 el
Roze peper
1 el
Limoenen
0,5
Mierikswortel pasta
1 tl
Spinazie
100 g
Kervel
Platte peterselie
Dragon
Balsamico
1 scheutje
Gerookte zalm
200 g

Benodigdheden

Blender

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

0,25 l melk, 20 g gist
1
Laat de gist oplossen in wat lauwe melk op een zacht vuur.
2 eieren, 200 g boekweitbloem
2
Splits de eieren en hou de eiwitten apart. Doe de boekweitbloem met een snuifje zout en de eidooiers in een mengkom en meng alles onder elkaar.
3
Voeg de lauwe melk toe en blijf kneden tot het vocht verdwenen is. Dek af met wat vershoudfolie en laat 20 minuten rijzen.
4
Klop de eiwitten stijf en houd ze even apart.
200 g geitenkaas, 1 scheutje Room, 1 el zwarte peper, 1 el roze peper, 0,5 limoenen, 1 tl mierikswortel pasta
5
Doe de geitenkaas met de room in de pot van de blender. Kneus de twee soorten peper in de vijzel en voeg ze toe aan de geitenkaas. Voeg het sap van de limoen, de mierikswortelpasta en een snuif grof zout toe en mix alles kort.
100 g spinazie, kervel, platte peterselie, dragon, 1 scheutje balsamico
6
Was de spinazieblaadjes en laat ze uitlekken. Pluk de blaadjes kervel, dragon en platte peterselie en meng ze onder de spinazie. Breng de salade op smaak met wat olijfolie, balsamico, peper en zout.
7
Spatel de eiwitten onder het beslag en laat een klontje boter smelten in een klein pannetje. Schep een lepel beslag in een pannetje en bak de blinis aan beide kanten goudbruin.
200 g gerookte zalm
8
Schep een lepeltje geitenkaas op een bordje en schik er een blinis op. Leg er wat van het spinazieslaatje op, wat gerookte zalm en werk af met de crème van geitenkaas en peper.
1
Laat de gist oplossen in wat lauwe melk op een zacht vuur.
2
Splits de eieren en hou de eiwitten apart. Doe de boekweitbloem met een snuifje zout en de eidooiers in een mengkom en meng alles onder elkaar.

Instructies

0,25 l melk, 20 g gist
1
Laat de gist oplossen in wat lauwe melk op een zacht vuur.
2 eieren, 200 g boekweitbloem
2
Splits de eieren en hou de eiwitten apart. Doe de boekweitbloem met een snuifje zout en de eidooiers in een mengkom en meng alles onder elkaar.
3
Voeg de lauwe melk toe en blijf kneden tot het vocht verdwenen is. Dek af met wat vershoudfolie en laat 20 minuten rijzen.
4
Klop de eiwitten stijf en houd ze even apart.
200 g geitenkaas, 1 scheutje Room, 1 el zwarte peper, 1 el roze peper, 0,5 limoenen, 1 tl mierikswortel pasta
5
Doe de geitenkaas met de room in de pot van de blender. Kneus de twee soorten peper in de vijzel en voeg ze toe aan de geitenkaas. Voeg het sap van de limoen, de mierikswortelpasta en een snuif grof zout toe en mix alles kort.
100 g spinazie, kervel, platte peterselie, dragon, 1 scheutje balsamico
6
Was de spinazieblaadjes en laat ze uitlekken. Pluk de blaadjes kervel, dragon en platte peterselie en meng ze onder de spinazie. Breng de salade op smaak met wat olijfolie, balsamico, peper en zout.
7
Spatel de eiwitten onder het beslag en laat een klontje boter smelten in een klein pannetje. Schep een lepel beslag in een pannetje en bak de blinis aan beide kanten goudbruin.
200 g gerookte zalm
8
Schep een lepeltje geitenkaas op een bordje en schik er een blinis op. Leg er wat van het spinazieslaatje op, wat gerookte zalm en werk af met de crème van geitenkaas en peper.
1
Laat de gist oplossen in wat lauwe melk op een zacht vuur.
2
Splits de eieren en hou de eiwitten apart. Doe de boekweitbloem met een snuifje zout en de eidooiers in een mengkom en meng alles onder elkaar.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Blini’s met spinazie, gerookte zalm en geitenkaascrème met peper (thumbnail)Blini’s met spinazie, gerookte zalm en geitenkaascrème met peper
4 personen
30m
Ingrediënten
Melk
0,25 l
Gist
20 g
Eieren
2
Boekweitbloem
200 g
Geitenkaas
200 g
Room
1 scheutje
Zwarte peper
1 el
Roze peper
1 el
Limoenen
0,5
Mierikswortel pasta
1 tl
Spinazie
100 g
Kervel
Platte peterselie
Dragon
Balsamico
1 scheutje
Gerookte zalm
200 g

Blini’s met spinazie, gerookte zalm en geitenkaascrème met peper

Blini’s, die heerlijk luchtige boekweitpannenkoekjes, kennen we ondertussen allemaal. Jeroen geeft ze vandaag wat extra punch door er een gepeperde crème van geitenkaas, gerookte zalm en een eenvoudig slaatje met spinazie bij te serveren.
Instructies
0,25 l melk, 20 g gist
1
Laat de gist oplossen in wat lauwe melk op een zacht vuur.
2 eieren, 200 g boekweitbloem
2
Splits de eieren en hou de eiwitten apart. Doe de boekweitbloem met een snuifje zout en de eidooiers in een mengkom en meng alles onder elkaar.
3
Voeg de lauwe melk toe en blijf kneden tot het vocht verdwenen is. Dek af met wat vershoudfolie en laat 20 minuten rijzen.
4
Klop de eiwitten stijf en houd ze even apart.
200 g geitenkaas, 1 scheutje Room, 1 el zwarte peper, 1 el roze peper, 0,5 limoenen, 1 tl mierikswortel pasta
5
Doe de geitenkaas met de room in de pot van de blender. Kneus de twee soorten peper in de vijzel en voeg ze toe aan de geitenkaas. Voeg het sap van de limoen, de mierikswortelpasta en een snuif grof zout toe en mix alles kort.
100 g spinazie, kervel, platte peterselie, dragon, 1 scheutje balsamico
6
Was de spinazieblaadjes en laat ze uitlekken. Pluk de blaadjes kervel, dragon en platte peterselie en meng ze onder de spinazie. Breng de salade op smaak met wat olijfolie, balsamico, peper en zout.
7
Spatel de eiwitten onder het beslag en laat een klontje boter smelten in een klein pannetje. Schep een lepel beslag in een pannetje en bak de blinis aan beide kanten goudbruin.
200 g gerookte zalm
8
Schep een lepeltje geitenkaas op een bordje en schik er een blinis op. Leg er wat van het spinazieslaatje op, wat gerookte zalm en werk af met de crème van geitenkaas en peper.