Instructies
4 personen
0,25 l melk, 20 g gist
1
Laat de gist oplossen in wat lauwe melk op een zacht vuur.
2 eieren, 200 g boekweitbloem
2
Splits de eieren en hou de eiwitten apart. Doe de boekweitbloem met een snuifje zout en de eidooiers in een mengkom en meng alles onder elkaar.
3
Voeg de lauwe melk toe en blijf kneden tot het vocht verdwenen is. Dek af met wat vershoudfolie en laat 20 minuten rijzen.
4
Klop de eiwitten stijf en houd ze even apart.
200 g geitenkaas, 1 scheutje Room, 1 el zwarte peper, 1 el roze peper, 0,5 limoenen, 1 tl mierikswortel pasta
5
Doe de geitenkaas met de room in de pot van de blender. Kneus de twee soorten peper in de vijzel en voeg ze toe aan de geitenkaas. Voeg het sap van de limoen, de mierikswortelpasta en een snuif grof zout toe en mix alles kort.
100 g spinazie, kervel, platte peterselie, dragon, 1 scheutje balsamico
6
Was de spinazieblaadjes en laat ze uitlekken. Pluk de blaadjes kervel, dragon en platte peterselie en meng ze onder de spinazie. Breng de salade op smaak met wat olijfolie, balsamico, peper en zout.
7
Spatel de eiwitten onder het beslag en laat een klontje boter smelten in een klein pannetje. Schep een lepel beslag in een pannetje en bak de blinis aan beide kanten goudbruin.
200 g gerookte zalm
8