dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Salade van kippenlevertjes, peer en blauwe kaas (thumbnail)Salade van kippenlevertjes, peer en blauwe kaas

Salade van kippenlevertjes, peer en blauwe kaas

35m
14
-
2.9K
Recepten

Salade van kippenlevertjes, peer en blauwe kaas

Orgaanvlees is een moeilijk ingrediënt, niet iedereen eet het graag. Jeroen zelf is geen fan van niertjes bijvoorbeeld, maar gelukkig wel van kippenlevertjes. In deze salade zijn de levertjes de echte smaakmakers. Samen met een lauwe zoetzure vinaigrette en de fijne toetsen van peer en blauwe kaas vormt dit gerecht een ware smaakbom!
Salade van kippenlevertjes, peer en blauwe kaas (thumbnail)Salade van kippenlevertjes, peer en blauwe kaas

Salade van kippenlevertjes, peer en blauwe kaas

35m
14
-
2.9K
Recepten

Salade van kippenlevertjes, peer en blauwe kaas

Orgaanvlees is een moeilijk ingrediënt, niet iedereen eet het graag. Jeroen zelf is geen fan van niertjes bijvoorbeeld, maar gelukkig wel van kippenlevertjes. In deze salade zijn de levertjes de echte smaakmakers. Samen met een lauwe zoetzure vinaigrette en de fijne toetsen van peer en blauwe kaas vormt dit gerecht een ware smaakbom!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd35m
Ingrediënten14
Beoordeling-
Aantal likes2.9K

Ingrediënten

4 personen
Roodlof
4 stronkjes
Krulandijvie
100 g
Babyspinazie
100 g
Waterkers
1 bosje
Boter
1 klontje
Boter
1 klont
Zuurdesembrood
200 g
Kippenlevers
16
Sjalotten
1
Olijfolie
1 scheutje
Bruine suiker
2 el
Xeresazijn
4 el
Notenolie
1 scheutje
Peren
2
Blauwe kaas
150 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

4 stronkjes Roodlof, 100 g krulandijvie, 100 g babyspinazie, 1 bosje Waterkers
1
Kuis en was de krulandijvie, de spinazie, de waterkers en het roodlof en meng alles onder elkaar. Het roodlof snijd je in kleinere stukken.
1 klontje boter, 200 g Zuurdesembrood
2
Laat een klont boter smelten in een pan. Snijd het brood in blokjes en bak ze in de bruisende boter. Bak ze krokant en laat ze vervolgens afkoelen en uitlekken op een bordje met keukenpapier.
16 kippenlevers, 1 klont boter
3
Dep de levertjes droog met wat keukenpapier. Kruid met peper en zout. Laat een klont boter smelten in een pan en leg de levertjes er een voor een en bak ze kort. Kan in dezelfde pan als de croutons.
1 Sjalotten, 1 scheutje olijfolie, 2 el bruine suiker, 4 el xeresazijn, 1 scheutje notenolie
4
Pel en snijd de sjalot in ringen. Haal de kippenlevertjes uit de pan als ze gebakken zijn en houd ze apart. Doe nu opnieuw wat olijfolie in de pan en stoof er de sjalot in aan. Voeg er de bruine suiker aan toe, laat even karameliseren en blus met de xeresazijn. Voeg er een scheut water en wat notenolie aan toe en leg de levertjes weer in de warme vinaigrette.
2 peren
5
Schil de peer en snijd ze in schijfjes zonder het klokhuis.
150 g blauwe kaas
6
Schep wat van de levertjes op een bordje, leg er wat sla en wat stukjes peer op en werk af met de croutons en wat blokjes blauwe kaas. Werk het geheel af met de lauwe vinaigrette.
1
Kuis en was de krulandijvie, de spinazie, de waterkers en het roodlof en meng alles onder elkaar. Het roodlof snijd je in kleinere stukken.
2
Laat een klont boter smelten in een pan. Snijd het brood in blokjes en bak ze in de bruisende boter. Bak ze krokant en laat ze vervolgens afkoelen en uitlekken op een bordje met keukenpapier.

Instructies

4 stronkjes Roodlof, 100 g krulandijvie, 100 g babyspinazie, 1 bosje Waterkers
1
Kuis en was de krulandijvie, de spinazie, de waterkers en het roodlof en meng alles onder elkaar. Het roodlof snijd je in kleinere stukken.
1 klontje boter, 200 g Zuurdesembrood
2
Laat een klont boter smelten in een pan. Snijd het brood in blokjes en bak ze in de bruisende boter. Bak ze krokant en laat ze vervolgens afkoelen en uitlekken op een bordje met keukenpapier.
16 kippenlevers, 1 klont boter
3
Dep de levertjes droog met wat keukenpapier. Kruid met peper en zout. Laat een klont boter smelten in een pan en leg de levertjes er een voor een en bak ze kort. Kan in dezelfde pan als de croutons.
1 Sjalotten, 1 scheutje olijfolie, 2 el bruine suiker, 4 el xeresazijn, 1 scheutje notenolie
4
Pel en snijd de sjalot in ringen. Haal de kippenlevertjes uit de pan als ze gebakken zijn en houd ze apart. Doe nu opnieuw wat olijfolie in de pan en stoof er de sjalot in aan. Voeg er de bruine suiker aan toe, laat even karameliseren en blus met de xeresazijn. Voeg er een scheut water en wat notenolie aan toe en leg de levertjes weer in de warme vinaigrette.
2 peren
5
Schil de peer en snijd ze in schijfjes zonder het klokhuis.
150 g blauwe kaas
6
Schep wat van de levertjes op een bordje, leg er wat sla en wat stukjes peer op en werk af met de croutons en wat blokjes blauwe kaas. Werk het geheel af met de lauwe vinaigrette.
1
Kuis en was de krulandijvie, de spinazie, de waterkers en het roodlof en meng alles onder elkaar. Het roodlof snijd je in kleinere stukken.
2
Laat een klont boter smelten in een pan. Snijd het brood in blokjes en bak ze in de bruisende boter. Bak ze krokant en laat ze vervolgens afkoelen en uitlekken op een bordje met keukenpapier.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Salade van kippenlevertjes, peer en blauwe kaas (thumbnail)Salade van kippenlevertjes, peer en blauwe kaas
4 personen
35m
Ingrediënten
Roodlof
4 stronkjes
Krulandijvie
100 g
Babyspinazie
100 g
Waterkers
1 bosje
Boter
1 klontje
Boter
1 klont
Zuurdesembrood
200 g
Kippenlevers
16
Sjalotten
1
Olijfolie
1 scheutje
Bruine suiker
2 el
Xeresazijn
4 el
Notenolie
1 scheutje
Peren
2
Blauwe kaas
150 g

Salade van kippenlevertjes, peer en blauwe kaas

Orgaanvlees is een moeilijk ingrediënt, niet iedereen eet het graag. Jeroen zelf is geen fan van niertjes bijvoorbeeld, maar gelukkig wel van kippenlevertjes. In deze salade zijn de levertjes de echte smaakmakers. Samen met een lauwe zoetzure vinaigrette en de fijne toetsen van peer en blauwe kaas vormt dit gerecht een ware smaakbom!
Instructies
4 stronkjes Roodlof, 100 g krulandijvie, 100 g babyspinazie, 1 bosje Waterkers
1
Kuis en was de krulandijvie, de spinazie, de waterkers en het roodlof en meng alles onder elkaar. Het roodlof snijd je in kleinere stukken.
1 klontje boter, 200 g Zuurdesembrood
2
Laat een klont boter smelten in een pan. Snijd het brood in blokjes en bak ze in de bruisende boter. Bak ze krokant en laat ze vervolgens afkoelen en uitlekken op een bordje met keukenpapier.
16 kippenlevers, 1 klont boter
3
Dep de levertjes droog met wat keukenpapier. Kruid met peper en zout. Laat een klont boter smelten in een pan en leg de levertjes er een voor een en bak ze kort. Kan in dezelfde pan als de croutons.
1 Sjalotten, 1 scheutje olijfolie, 2 el bruine suiker, 4 el xeresazijn, 1 scheutje notenolie
4
Pel en snijd de sjalot in ringen. Haal de kippenlevertjes uit de pan als ze gebakken zijn en houd ze apart. Doe nu opnieuw wat olijfolie in de pan en stoof er de sjalot in aan. Voeg er de bruine suiker aan toe, laat even karameliseren en blus met de xeresazijn. Voeg er een scheut water en wat notenolie aan toe en leg de levertjes weer in de warme vinaigrette.
2 peren
5
Schil de peer en snijd ze in schijfjes zonder het klokhuis.
150 g blauwe kaas
6
Schep wat van de levertjes op een bordje, leg er wat sla en wat stukjes peer op en werk af met de croutons en wat blokjes blauwe kaas. Werk het geheel af met de lauwe vinaigrette.