Instructies
4 personen
4 stronkjes Roodlof, 100 g krulandijvie, 100 g babyspinazie, 1 bosje Waterkers
1
Kuis en was de krulandijvie, de spinazie, de waterkers en het roodlof en meng alles onder elkaar. Het roodlof snijd je in kleinere stukken.
1 klontje boter, 200 g Zuurdesembrood
2
Laat een klont boter smelten in een pan. Snijd het brood in blokjes en bak ze in de bruisende boter. Bak ze krokant en laat ze vervolgens afkoelen en uitlekken op een bordje met keukenpapier.
16 kippenlevers, 1 klont boter
3
Dep de levertjes droog met wat keukenpapier. Kruid met peper en zout. Laat een klont boter smelten in een pan en leg de levertjes er een voor een en bak ze kort. Kan in dezelfde pan als de croutons.
1 Sjalotten, 1 scheutje olijfolie, 2 el bruine suiker, 4 el xeresazijn, 1 scheutje notenolie
4
Pel en snijd de sjalot in ringen. Haal de kippenlevertjes uit de pan als ze gebakken zijn en houd ze apart. Doe nu opnieuw wat olijfolie in de pan en stoof er de sjalot in aan. Voeg er de bruine suiker aan toe, laat even karameliseren en blus met de xeresazijn. Voeg er een scheut water en wat notenolie aan toe en leg de levertjes weer in de warme vinaigrette.
2 peren
5
Schil de peer en snijd ze in schijfjes zonder het klokhuis.
150 g blauwe kaas
6