dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Tortellini met Belgische kaas, tuinbonen, Sint-Eloyham en spinazie (thumbnail)Tortellini met Belgische kaas, tuinbonen, Sint-Eloyham en spinazie

Tortellini met Belgische kaas, tuinbonen, Sint-Eloyham en spinazie

1u 20m
14
-
4.7K
Recepten

Tortellini met Belgische kaas, tuinbonen, Sint-Eloyham en spinazie

Dit gerecht vraagt wat werk maar is meer dan de moeite waard. Kaasmeester Elsen brengt de fantastische rauwmelkse schapenkaas ‘Tomme de Lisbelle’ uit La Roche langs bij Jeroen. Deze biologische kaas wordt gemaakt in de hoogstgelegen kaasmakerij van België. Ricotta is de drager, maar de tomme geeft hem extra veel smaak.
Tortellini met Belgische kaas, tuinbonen, Sint-Eloyham en spinazie (thumbnail)Tortellini met Belgische kaas, tuinbonen, Sint-Eloyham en spinazie

Tortellini met Belgische kaas, tuinbonen, Sint-Eloyham en spinazie

1u 20m
14
-
4.7K
Recepten

Tortellini met Belgische kaas, tuinbonen, Sint-Eloyham en spinazie

Dit gerecht vraagt wat werk maar is meer dan de moeite waard. Kaasmeester Elsen brengt de fantastische rauwmelkse schapenkaas ‘Tomme de Lisbelle’ uit La Roche langs bij Jeroen. Deze biologische kaas wordt gemaakt in de hoogstgelegen kaasmakerij van België. Ricotta is de drager, maar de tomme geeft hem extra veel smaak.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u 20m
Ingrediënten14
Beoordeling-
Aantal likes4.7K

Ingrediënten

4 personen
Semola
400 g
Eieren
4
Zout
2 snuifjes
Olijfolie
1 scheutje
Ricotta
200 g
Schapenkaas
200 g
Room
100 ml
Tuinbonen
400 g
Sjalotten
1
Look
0,5 teentjes
Bonenkruid
Tijm
Spinazie
100 g
Ham
200 g

Benodigdheden

Een keukenmachine met kneedhaak, een pastamachine, waterkoker

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Pastadeeg

400 g semola, 4 eieren, 1 snuifje zout, 1 scheutje olijfolie
1
Doe de semola met de eieren, een scheutje olijfolie en een snuifje zout in de mengkom van de keukenmachine. Kneed tot pastadeeg.

Vulling

200 g ricotta, 200 g schapenkaas, 100 ml Room, 1 snuifje zout
2
Rasp de schapenkaas bij de ricotta en meng met room. Kruid met versgemalen peper.
TIPEr mogen geen scherpe stukjes in de vulling zitten want dan riskeer je dat het deeg scheurt.
3
Doe de vulling in een spuitzak en bewaar in de koelkast.

Tortellini

4
Rol het pastadeeg met de pastamachine uit tot dunne vellen. Strooi er af en toe wat bloem of semola over zodat de vellen niet kleven.
TIPRol het pastadeeg zo dun mogelijk uit. Zo krijgen de tortellini het meeste smaak.
5
Leg de stroken pastadeeg op een werkblad. Spuit toefjes vulling op het deeg en snijd rond de vulling in vierkanten van 5 op 5 cm.
6
Vouw de vierkanten tot een driehoek. Duw voorzichtig de lucht uit de tortellini. Plooi de buitenste hoeken rond je vinger en kleef toe. Bestrooi met wat bloem.

Afwerken en serveren

400 g tuinbonen
7
Dop de tuinbonen en kook ze 3 minuten in lichtgezouten water.
8
Spoel de tuinbonen onder koud stromend water en haal het vliesje er af.
9
Breng water aan de kook met een snuifje zout. Kook de tortellini kort tot ze bovendrijven. Het water hoeft niet te borrelen. Haal de tortellini met een schuimspaan uit de kookpot en bewaar het kookvocht.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
1 Sjalotten, 0,5 teentjes Look
10
Pel en snipper de sjalot. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet met een mes.
Bonenkruid, tijm
11
Snipper wat bonenkruid en tijm fijn.
100 g spinazie
12
Hak de spinazie fijn.
13
Verhit een scheut olijfolie in een hoge pan. Stoof de sjalot en de knoflook.
14
Doe er de tuinbonen en de spinazie bij.
15
Doe de torteillini en een beetje van het kookvocht bij de groenten. Kruid met peper, zout, bonenkruid en tijm.
200 g ham
16
Serveer de tortellini met plakjes ham en wat geraspte of geschilferde schapenkaas.
1
Doe de semola met de eieren, een scheutje olijfolie en een snuifje zout in de mengkom van de keukenmachine. Kneed tot pastadeeg.

Instructies

Pastadeeg

400 g semola, 4 eieren, 1 snuifje zout, 1 scheutje olijfolie
1
Doe de semola met de eieren, een scheutje olijfolie en een snuifje zout in de mengkom van de keukenmachine. Kneed tot pastadeeg.

Vulling

200 g ricotta, 200 g schapenkaas, 100 ml Room, 1 snuifje zout
2
Rasp de schapenkaas bij de ricotta en meng met room. Kruid met versgemalen peper.
TIPEr mogen geen scherpe stukjes in de vulling zitten want dan riskeer je dat het deeg scheurt.
3
Doe de vulling in een spuitzak en bewaar in de koelkast.

Tortellini

4
Rol het pastadeeg met de pastamachine uit tot dunne vellen. Strooi er af en toe wat bloem of semola over zodat de vellen niet kleven.
TIPRol het pastadeeg zo dun mogelijk uit. Zo krijgen de tortellini het meeste smaak.
5
Leg de stroken pastadeeg op een werkblad. Spuit toefjes vulling op het deeg en snijd rond de vulling in vierkanten van 5 op 5 cm.
6
Vouw de vierkanten tot een driehoek. Duw voorzichtig de lucht uit de tortellini. Plooi de buitenste hoeken rond je vinger en kleef toe. Bestrooi met wat bloem.

Afwerken en serveren

400 g tuinbonen
7
Dop de tuinbonen en kook ze 3 minuten in lichtgezouten water.
8
Spoel de tuinbonen onder koud stromend water en haal het vliesje er af.
9
Breng water aan de kook met een snuifje zout. Kook de tortellini kort tot ze bovendrijven. Het water hoeft niet te borrelen. Haal de tortellini met een schuimspaan uit de kookpot en bewaar het kookvocht.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
1 Sjalotten, 0,5 teentjes Look
10
Pel en snipper de sjalot. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet met een mes.
Bonenkruid, tijm
11
Snipper wat bonenkruid en tijm fijn.
100 g spinazie
12
Hak de spinazie fijn.
13
Verhit een scheut olijfolie in een hoge pan. Stoof de sjalot en de knoflook.
14
Doe er de tuinbonen en de spinazie bij.
15
Doe de torteillini en een beetje van het kookvocht bij de groenten. Kruid met peper, zout, bonenkruid en tijm.
200 g ham
16
Serveer de tortellini met plakjes ham en wat geraspte of geschilferde schapenkaas.
1
Doe de semola met de eieren, een scheutje olijfolie en een snuifje zout in de mengkom van de keukenmachine. Kneed tot pastadeeg.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Tortellini met Belgische kaas, tuinbonen, Sint-Eloyham en spinazie (thumbnail)Tortellini met Belgische kaas, tuinbonen, Sint-Eloyham en spinazie
4 personen
1u 20m
Ingrediënten
Semola
400 g
Eieren
4
Zout
2 snuifjes
Olijfolie
1 scheutje
Ricotta
200 g
Schapenkaas
200 g
Room
100 ml
Tuinbonen
400 g
Sjalotten
1
Look
0,5 teentjes
Bonenkruid
Tijm
Spinazie
100 g
Ham
200 g

Tortellini met Belgische kaas, tuinbonen, Sint-Eloyham en spinazie

Dit gerecht vraagt wat werk maar is meer dan de moeite waard. Kaasmeester Elsen brengt de fantastische rauwmelkse schapenkaas ‘Tomme de Lisbelle’ uit La Roche langs bij Jeroen. Deze biologische kaas wordt gemaakt in de hoogstgelegen kaasmakerij van België. Ricotta is de drager, maar de tomme geeft hem extra veel smaak.
Instructies

Pastadeeg

400 g semola, 4 eieren, 1 snuifje zout, 1 scheutje olijfolie
1
Doe de semola met de eieren, een scheutje olijfolie en een snuifje zout in de mengkom van de keukenmachine. Kneed tot pastadeeg.

Vulling

200 g ricotta, 200 g schapenkaas, 100 ml Room, 1 snuifje zout
2
Rasp de schapenkaas bij de ricotta en meng met room. Kruid met versgemalen peper.
TIPEr mogen geen scherpe stukjes in de vulling zitten want dan riskeer je dat het deeg scheurt.
3
Doe de vulling in een spuitzak en bewaar in de koelkast.

Tortellini

4
Rol het pastadeeg met de pastamachine uit tot dunne vellen. Strooi er af en toe wat bloem of semola over zodat de vellen niet kleven.
TIPRol het pastadeeg zo dun mogelijk uit. Zo krijgen de tortellini het meeste smaak.
5
Leg de stroken pastadeeg op een werkblad. Spuit toefjes vulling op het deeg en snijd rond de vulling in vierkanten van 5 op 5 cm.
6
Vouw de vierkanten tot een driehoek. Duw voorzichtig de lucht uit de tortellini. Plooi de buitenste hoeken rond je vinger en kleef toe. Bestrooi met wat bloem.

Afwerken en serveren

400 g tuinbonen
7
Dop de tuinbonen en kook ze 3 minuten in lichtgezouten water.
8
Spoel de tuinbonen onder koud stromend water en haal het vliesje er af.
9
Breng water aan de kook met een snuifje zout. Kook de tortellini kort tot ze bovendrijven. Het water hoeft niet te borrelen. Haal de tortellini met een schuimspaan uit de kookpot en bewaar het kookvocht.
1 Sjalotten, 0,5 teentjes Look
10
Pel en snipper de sjalot. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet met een mes.
Bonenkruid, tijm
11
Snipper wat bonenkruid en tijm fijn.
100 g spinazie
12
Hak de spinazie fijn.
13
Verhit een scheut olijfolie in een hoge pan. Stoof de sjalot en de knoflook.
14
Doe er de tuinbonen en de spinazie bij.
15
Doe de torteillini en een beetje van het kookvocht bij de groenten. Kruid met peper, zout, bonenkruid en tijm.
200 g ham
16
Serveer de tortellini met plakjes ham en wat geraspte of geschilferde schapenkaas.