Instructies
4 personen
Pastadeeg
400 g semola, 4 eieren, 1 snuifje zout, 1 scheutje olijfolie
1
Doe de semola met de eieren, een scheutje olijfolie en een snuifje zout in de mengkom van de keukenmachine. Kneed tot pastadeeg.
Vulling
200 g ricotta, 200 g schapenkaas, 100 ml Room, 1 snuifje zout
2
Rasp de schapenkaas bij de ricotta en meng met room. Kruid met versgemalen peper.
TIPEr mogen geen scherpe stukjes in de vulling zitten want dan riskeer je dat het deeg scheurt.
3
Doe de vulling in een spuitzak en bewaar in de koelkast.
Tortellini
4
Rol het pastadeeg met de pastamachine uit tot dunne vellen. Strooi er af en toe wat bloem of semola over zodat de vellen niet kleven.
TIPRol het pastadeeg zo dun mogelijk uit. Zo krijgen de tortellini het meeste smaak.
5
Leg de stroken pastadeeg op een werkblad. Spuit toefjes vulling op het deeg en snijd rond de vulling in vierkanten van 5 op 5 cm.
6
Vouw de vierkanten tot een driehoek. Duw voorzichtig de lucht uit de tortellini. Plooi de buitenste hoeken rond je vinger en kleef toe. Bestrooi met wat bloem.
Afwerken en serveren
400 g tuinbonen
7
Dop de tuinbonen en kook ze 3 minuten in lichtgezouten water.
8
Spoel de tuinbonen onder koud stromend water en haal het vliesje er af.
9
Breng water aan de kook met een snuifje zout. Kook de tortellini kort tot ze bovendrijven. Het water hoeft niet te borrelen. Haal de tortellini met een schuimspaan uit de kookpot en bewaar het kookvocht.
1 Sjalotten, 0,5 teentjes Look
10
Pel en snipper de sjalot. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet met een mes.
Bonenkruid, tijm
11
Snipper wat bonenkruid en tijm fijn.
100 g spinazie
12
Hak de spinazie fijn.
13
Verhit een scheut olijfolie in een hoge pan. Stoof de sjalot en de knoflook.
14
Doe er de tuinbonen en de spinazie bij.
15
Doe de torteillini en een beetje van het kookvocht bij de groenten. Kruid met peper, zout, bonenkruid en tijm.
200 g ham
16