dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Desempizza met citroenricotta, aardpeer en boschampignons (thumbnail)Desempizza met citroenricotta, aardpeer en boschampignons

Desempizza met citroenricotta, aardpeer en boschampignons

45m
17
-
2.7K
Recepten

Desempizza met citroenricotta, aardpeer en boschampignons

Deze knapperige 'pizza bianco' moet je gewoon eens gemaakt hebben! Het begint bij een fantastische zuurdesembodem, belegd met een zachte ricottacrème met aardpeer, gebakken boschampignons, flinterdunne plakjes guanciale en scamorza, een typisch Italiaanse gerookte kaas.
Desempizza met citroenricotta, aardpeer en boschampignons (thumbnail)Desempizza met citroenricotta, aardpeer en boschampignons

Desempizza met citroenricotta, aardpeer en boschampignons

45m
17
-
2.7K
Recepten

Desempizza met citroenricotta, aardpeer en boschampignons

Deze knapperige 'pizza bianco' moet je gewoon eens gemaakt hebben! Het begint bij een fantastische zuurdesembodem, belegd met een zachte ricottacrème met aardpeer, gebakken boschampignons, flinterdunne plakjes guanciale en scamorza, een typisch Italiaanse gerookte kaas.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten17
Beoordeling-
Aantal likes2.7K

Ingrediënten

4 personen
Aardperen
400 g
Guanciale
200 g
Boschampignons
400 g
Boter
Look
1 teentje
Peterselie
Ricotta
1 potje
Citroen
1
Room
1 scheutje
Desempizzabodems
4
Scamorza
200 g
Courgette
1
Limoen
1
Oregano
Basilicum
Pijnboompitten
50 g
Rucola
1 bosje

Benodigdheden

Blender, blender

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

400 g Aardperen, 200 g Guanciale, 400 g boschampignons
1
Aan de voorbereiding heb je wat schil- en snijwerk: de ui in halve maantjes, de aardperen en de guanciale in blokjes, de boschampignons in grote stukken.
boter
2
Laat een klontje boter smelten in een pan en stoof er de guanciale in aan en voeg er vervolgens de blokjes aardpeer en de ui aan toe. Kruid met peper en zout.
1 teentje Look, peterselie
3
Laat in een andere pan een klontje boter smelten en bak de champignons in de boter. Pel en plet de look en voeg hem toe samen met wat fijngehakte peterselie. Kruid het geheel met peper en zout.
1 potje ricotta, 1 citroen, 1 scheutje Room
4
Schep de ricotta met een scheutje room, het sap van een halve citroen en peper en zout in de pot van de blender en mix het geheel glad.
4 desempizzabodems
5
Lepel wat van de ricottacrème over de bodem van een pizza en bedek de pizza met wat gebakken aardpeer, guanciale en champignons.
200 g scamorza
6
Rasp de scamorza over de pizza en schuif de pizza 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
1 courgette, 1 limoen, oregano, basilicum
7
Snijd de courgette in heel fijne sliertjes en doe ze in een kom. Pers er het sap van de limoen bij en voeg er een flinke scheut olijfolie aan toe. Snipper de basilicum en de oregano fijn en voeg de kruiden toe. Kruid met peper en zout en meng alles goed onder elkaar.
50 g pijnboompitten, 1 bosje Rucola
8
Rooster de pijnboompitjes in wat olie, laat ze uitlekken op wat keukenpapier en voeg er een snuifje zout aan toe. Meng de pijnboompitjes en de rucola onder de courgettesliertjes.
9
Serveer de salade bij de pizza.
1
Aan de voorbereiding heb je wat schil- en snijwerk: de ui in halve maantjes, de aardperen en de guanciale in blokjes, de boschampignons in grote stukken.
2
Laat een klontje boter smelten in een pan en stoof er de guanciale in aan en voeg er vervolgens de blokjes aardpeer en de ui aan toe. Kruid met peper en zout.

Instructies

400 g Aardperen, 200 g Guanciale, 400 g boschampignons
1
Aan de voorbereiding heb je wat schil- en snijwerk: de ui in halve maantjes, de aardperen en de guanciale in blokjes, de boschampignons in grote stukken.
boter
2
Laat een klontje boter smelten in een pan en stoof er de guanciale in aan en voeg er vervolgens de blokjes aardpeer en de ui aan toe. Kruid met peper en zout.
1 teentje Look, peterselie
3
Laat in een andere pan een klontje boter smelten en bak de champignons in de boter. Pel en plet de look en voeg hem toe samen met wat fijngehakte peterselie. Kruid het geheel met peper en zout.
1 potje ricotta, 1 citroen, 1 scheutje Room
4
Schep de ricotta met een scheutje room, het sap van een halve citroen en peper en zout in de pot van de blender en mix het geheel glad.
4 desempizzabodems
5
Lepel wat van de ricottacrème over de bodem van een pizza en bedek de pizza met wat gebakken aardpeer, guanciale en champignons.
200 g scamorza
6
Rasp de scamorza over de pizza en schuif de pizza 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
1 courgette, 1 limoen, oregano, basilicum
7
Snijd de courgette in heel fijne sliertjes en doe ze in een kom. Pers er het sap van de limoen bij en voeg er een flinke scheut olijfolie aan toe. Snipper de basilicum en de oregano fijn en voeg de kruiden toe. Kruid met peper en zout en meng alles goed onder elkaar.
50 g pijnboompitten, 1 bosje Rucola
8
Rooster de pijnboompitjes in wat olie, laat ze uitlekken op wat keukenpapier en voeg er een snuifje zout aan toe. Meng de pijnboompitjes en de rucola onder de courgettesliertjes.
9
Serveer de salade bij de pizza.
1
Aan de voorbereiding heb je wat schil- en snijwerk: de ui in halve maantjes, de aardperen en de guanciale in blokjes, de boschampignons in grote stukken.
2
Laat een klontje boter smelten in een pan en stoof er de guanciale in aan en voeg er vervolgens de blokjes aardpeer en de ui aan toe. Kruid met peper en zout.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Desempizza met citroenricotta, aardpeer en boschampignons (thumbnail)Desempizza met citroenricotta, aardpeer en boschampignons
4 personen
45m
Ingrediënten
Aardperen
400 g
Guanciale
200 g
Boschampignons
400 g
Boter
Look
1 teentje
Peterselie
Ricotta
1 potje
Citroen
1
Room
1 scheutje
Desempizzabodems
4
Scamorza
200 g
Courgette
1
Limoen
1
Oregano
Basilicum
Pijnboompitten
50 g
Rucola
1 bosje

Desempizza met citroenricotta, aardpeer en boschampignons

Deze knapperige 'pizza bianco' moet je gewoon eens gemaakt hebben! Het begint bij een fantastische zuurdesembodem, belegd met een zachte ricottacrème met aardpeer, gebakken boschampignons, flinterdunne plakjes guanciale en scamorza, een typisch Italiaanse gerookte kaas.
Instructies
400 g Aardperen, 200 g Guanciale, 400 g boschampignons
1
Aan de voorbereiding heb je wat schil- en snijwerk: de ui in halve maantjes, de aardperen en de guanciale in blokjes, de boschampignons in grote stukken.
boter
2
Laat een klontje boter smelten in een pan en stoof er de guanciale in aan en voeg er vervolgens de blokjes aardpeer en de ui aan toe. Kruid met peper en zout.
1 teentje Look, peterselie
3
Laat in een andere pan een klontje boter smelten en bak de champignons in de boter. Pel en plet de look en voeg hem toe samen met wat fijngehakte peterselie. Kruid het geheel met peper en zout.
1 potje ricotta, 1 citroen, 1 scheutje Room
4
Schep de ricotta met een scheutje room, het sap van een halve citroen en peper en zout in de pot van de blender en mix het geheel glad.
4 desempizzabodems
5
Lepel wat van de ricottacrème over de bodem van een pizza en bedek de pizza met wat gebakken aardpeer, guanciale en champignons.
200 g scamorza
6
Rasp de scamorza over de pizza en schuif de pizza 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
1 courgette, 1 limoen, oregano, basilicum
7
Snijd de courgette in heel fijne sliertjes en doe ze in een kom. Pers er het sap van de limoen bij en voeg er een flinke scheut olijfolie aan toe. Snipper de basilicum en de oregano fijn en voeg de kruiden toe. Kruid met peper en zout en meng alles goed onder elkaar.
50 g pijnboompitten, 1 bosje Rucola
8
Rooster de pijnboompitjes in wat olie, laat ze uitlekken op wat keukenpapier en voeg er een snuifje zout aan toe. Meng de pijnboompitjes en de rucola onder de courgettesliertjes.
9
Serveer de salade bij de pizza.