Instructies
4 personen
400 g Aardperen, 200 g Guanciale, 400 g boschampignons
1
Aan de voorbereiding heb je wat schil- en snijwerk: de ui in halve maantjes, de aardperen en de guanciale in blokjes, de boschampignons in grote stukken.
boter
2
Laat een klontje boter smelten in een pan en stoof er de guanciale in aan en voeg er vervolgens de blokjes aardpeer en de ui aan toe. Kruid met peper en zout.
1 teentje Look, peterselie
3
Laat in een andere pan een klontje boter smelten en bak de champignons in de boter. Pel en plet de look en voeg hem toe samen met wat fijngehakte peterselie. Kruid het geheel met peper en zout.
1 potje ricotta, 1 citroen, 1 scheutje Room
4
Schep de ricotta met een scheutje room, het sap van een halve citroen en peper en zout in de pot van de blender en mix het geheel glad.
4 desempizzabodems
5
Lepel wat van de ricottacrème over de bodem van een pizza en bedek de pizza met wat gebakken aardpeer, guanciale en champignons.
200 g scamorza
6
Rasp de scamorza over de pizza en schuif de pizza 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
1 courgette, 1 limoen, oregano, basilicum
7
Snijd de courgette in heel fijne sliertjes en doe ze in een kom. Pers er het sap van de limoen bij en voeg er een flinke scheut olijfolie aan toe. Snipper de basilicum en de oregano fijn en voeg de kruiden toe. Kruid met peper en zout en meng alles goed onder elkaar.
50 g pijnboompitten, 1 bosje Rucola
8
Rooster de pijnboompitjes in wat olie, laat ze uitlekken op wat keukenpapier en voeg er een snuifje zout aan toe. Meng de pijnboompitjes en de rucola onder de courgettesliertjes.
9