Stoofpot van kalkoen met Oude Geuze
Stoofpot van kalkoen met Oude Geuze
Ingrediënten
4 personen
Zilveruitjesvers
300 g
Boter
2 een flinke klont
Gerookt spek
300 g
Look
2 teentjes
Champignons
1 bakje
Selder
2 stengel
Kalkoenboutenkalkoenblokjes van borst of bout
1.000 g
Bloem
3 el
Oude geuze
0,3 l
Kippenbouillon
0,4 l
Graanmosterd
2 el
Salie
Tijm
Laurier
4 blaadje
Kruidnagels
3
Wortelenjong
1 bosje
Peper
Zout
Verse tijm
Denappeltjes
800 g
Room
1 scheutje
Benodigdheden
Waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Bereiding
1
Verwarm de friteuse voor tot 170 °C.
300 g Zilveruitjes
2
Week de verse zilveruitjes eerst in een kommetje heet water en verwijder de buitenste schil van de uitjes.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
1 een flinke klont boter, 300 g gerookt spek, 2 teentjes Look
3
Smelt een flinke klont boter in een grote stoofpot. Snijd het spek in reepjes en stoof ze aan. Pel en plet de look en voeg toe, gevolgd door de zilveruitjes.
1 bakje champignons, 2 stengel selder
4
Snijd de champignons in stukjes en stoof ze mee aan. Spoel de selder onder koud water, snijd de stengels fijn en stoof mee aan.
1.000 g kalkoenbouten, 3 el bloem
5
Kruid de blokjes kalkoen met peper en zout. Stoof ze mee aan en strooi er wat bloem over. Roer goed zodat de bloem mooi verdeeld wordt over alle stukken kalkoen en groenten.
0,3 l Oude Geuze, 0,4 l Kippenbouillon, 2 el graanmosterd, Salie, tijm, 4 blaadje laurier, 3 kruidnagels
6
Giet de Oude Geuze en de kippenbouillon bij de stoofpot. Schep de mosterd erbij. Maak een kruidentuil van de salie, de tijm en de laurier en voeg hem toe, samen met de kruidnagels.
7
Zet een deksel op de pot en draai het vuur lager. Laat de stoofpot minstens een uurt zachtjes garen.
1 bosje wortelen, 1 een flinke klont boter, peper, zout, verse tijm
8
Schil een 20-tal minuten voor etenstijd de wortelen en doe ze samen met een flinke scheut water en een goede klont boter in een pot op een zacht vuur. Kruid de wortelen met peper en zout en wat fijngesnipperde verse tijm. Laat 10 tot 15 minuten garen onder een deksel.
800 g denappeltjes
9
Bak intussen de denappeltjes goudbruin in de friteuse op 170 °C.
peper, zout
10
Kruid de stoofpot met wat extra met peper en zout.
TIPVoeg eventueel wat beurre manié toe om de saus te binden. Dit doe je door 1 eetlepel bloem met een klontje boter te kneden tot een pasta. Voeg de pasta in kleine stukjes toe aan je saus en laat smelten.
1 scheutje Room
11
Werk de stoofpot af met een scheutje room.
12
Schep wat kalkoen met saus op een bord en leg er de gebakken wortelen en dennenappeltjes bij. Smakelijk!
Bereiding
1
Verwarm de friteuse voor tot 170 °C.
300 g Zilveruitjes
2
Week de verse zilveruitjes eerst in een kommetje heet water en verwijder de buitenste schil van de uitjes.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
1 een flinke klont boter, 300 g gerookt spek, 2 teentjes Look
3
Smelt een flinke klont boter in een grote stoofpot. Snijd het spek in reepjes en stoof ze aan. Pel en plet de look en voeg toe, gevolgd door de zilveruitjes.
1 bakje champignons, 2 stengel selder
4
Snijd de champignons in stukjes en stoof ze mee aan. Spoel de selder onder koud water, snijd de stengels fijn en stoof mee aan.
1.000 g kalkoenbouten, 3 el bloem
5
Kruid de blokjes kalkoen met peper en zout. Stoof ze mee aan en strooi er wat bloem over. Roer goed zodat de bloem mooi verdeeld wordt over alle stukken kalkoen en groenten.
0,3 l Oude Geuze, 0,4 l Kippenbouillon, 2 el graanmosterd, Salie, tijm, 4 blaadje laurier, 3 kruidnagels
6
Giet de Oude Geuze en de kippenbouillon bij de stoofpot. Schep de mosterd erbij. Maak een kruidentuil van de salie, de tijm en de laurier en voeg hem toe, samen met de kruidnagels.
7
Zet een deksel op de pot en draai het vuur lager. Laat de stoofpot minstens een uurt zachtjes garen.
1 bosje wortelen, 1 een flinke klont boter, peper, zout, verse tijm
8
Schil een 20-tal minuten voor etenstijd de wortelen en doe ze samen met een flinke scheut water en een goede klont boter in een pot op een zacht vuur. Kruid de wortelen met peper en zout en wat fijngesnipperde verse tijm. Laat 10 tot 15 minuten garen onder een deksel.
800 g denappeltjes
9
Bak intussen de denappeltjes goudbruin in de friteuse op 170 °C.
peper, zout
10
Kruid de stoofpot met wat extra met peper en zout.
TIPVoeg eventueel wat beurre manié toe om de saus te binden. Dit doe je door 1 eetlepel bloem met een klontje boter te kneden tot een pasta. Voeg de pasta in kleine stukjes toe aan je saus en laat smelten.
1 scheutje Room
11
Werk de stoofpot af met een scheutje room.
12
Schep wat kalkoen met saus op een bord en leg er de gebakken wortelen en dennenappeltjes bij. Smakelijk!
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Zilveruitjesvers
300 g
Boter
2 een flinke klont
Gerookt spek
300 g
Look
2 teentjes
Champignons
1 bakje
Selder
2 stengel
Kalkoenboutenkalkoenblokjes van borst of bout
1.000 g
Bloem
3 el
Oude geuze
0,3 l
Kippenbouillon
0,4 l
Graanmosterd
2 el
Salie
Tijm
Laurier
4 blaadje
Kruidnagels
3
Wortelenjong
1 bosje
Peper
Zout
Verse tijm
Denappeltjes
800 g
Room
1 scheutje
Stoofpot van kalkoen met Oude Geuze
Er wordt nog eens goede oude, degelijke Dagelijkse kost gekookt, en nog wel met Oude Geuze! Niet voor niets een echt oerbier en de fantastische basis voor deze stoofpot met kalkoen. Jeroen serveert er worteltjes en kroketten bij.Instructies
Bereiding
1
Verwarm de friteuse voor tot 170 °C.
300 g Zilveruitjes
2
Week de verse zilveruitjes eerst in een kommetje heet water en verwijder de buitenste schil van de uitjes.
1 een flinke klont boter, 300 g gerookt spek, 2 teentjes Look
3
Smelt een flinke klont boter in een grote stoofpot. Snijd het spek in reepjes en stoof ze aan. Pel en plet de look en voeg toe, gevolgd door de zilveruitjes.
1 bakje champignons, 2 stengel selder
4
Snijd de champignons in stukjes en stoof ze mee aan. Spoel de selder onder koud water, snijd de stengels fijn en stoof mee aan.
1.000 g kalkoenbouten, 3 el bloem
5
Kruid de blokjes kalkoen met peper en zout. Stoof ze mee aan en strooi er wat bloem over. Roer goed zodat de bloem mooi verdeeld wordt over alle stukken kalkoen en groenten.
0,3 l Oude Geuze, 0,4 l Kippenbouillon, 2 el graanmosterd, Salie, tijm, 4 blaadje laurier, 3 kruidnagels
6
Giet de Oude Geuze en de kippenbouillon bij de stoofpot. Schep de mosterd erbij. Maak een kruidentuil van de salie, de tijm en de laurier en voeg hem toe, samen met de kruidnagels.
7
Zet een deksel op de pot en draai het vuur lager. Laat de stoofpot minstens een uurt zachtjes garen.
1 bosje wortelen, 1 een flinke klont boter, peper, zout, verse tijm
8
Schil een 20-tal minuten voor etenstijd de wortelen en doe ze samen met een flinke scheut water en een goede klont boter in een pot op een zacht vuur. Kruid de wortelen met peper en zout en wat fijngesnipperde verse tijm. Laat 10 tot 15 minuten garen onder een deksel.
800 g denappeltjes
9
Bak intussen de denappeltjes goudbruin in de friteuse op 170 °C.
peper, zout
10
Kruid de stoofpot met wat extra met peper en zout.
TIPVoeg eventueel wat beurre manié toe om de saus te binden. Dit doe je door 1 eetlepel bloem met een klontje boter te kneden tot een pasta. Voeg de pasta in kleine stukjes toe aan je saus en laat smelten.
1 scheutje Room
11
Werk de stoofpot af met een scheutje room.
12
Schep wat kalkoen met saus op een bord en leg er de gebakken wortelen en dennenappeltjes bij. Smakelijk!