dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Venkelsoep met mosselen en lavas (thumbnail)Venkelsoep met mosselen en lavas

Venkelsoep met mosselen en lavas

1u
18
-
1.3K
Recepten

Venkelsoep met mosselen en lavas

Dit is een gastronomisch mosselsoepje, gemaakt met het kookvocht van de mosselen. De curry en kokos geven het een oosterse toets. Er is wat werk aan, maar het is zeker de moeite waard.
Venkelsoep met mosselen en lavas (thumbnail)Venkelsoep met mosselen en lavas

Venkelsoep met mosselen en lavas

1u
18
-
1.3K
Recepten

Venkelsoep met mosselen en lavas

Dit is een gastronomisch mosselsoepje, gemaakt met het kookvocht van de mosselen. De curry en kokos geven het een oosterse toets. Er is wat werk aan, maar het is zeker de moeite waard.
Type gerechtSoep
Totale tijd1u
Ingrediënten18
Beoordeling-
Aantal likes1.3K

Ingrediënten

4 personen
Olijfolie
Ajuinen
2
Selder
4 stengels
Mosselen
2.000 g
Witte wijn
0,5 l
Peper
Zout
Venkelknollen
2
Look
2 teentjes
Steranijs
1
Tijm
Laurier
Currypasta
2 tl
Currypoeder
Kurkumapoeder
Kokosnoot room
0,6 l
Boter
Lava's

Benodigdheden

Staafmixer, een elektrische staafmixer, een zeef

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Venkelsoep met mosselen en lavas

olijfolie
1
Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot.
2 ajuinen
2
Pel de uien en snijd ze in stukken. Fruit ze in de olie.
4 stengels selder
3
Maak de selder schoon en snijd de stengels fijn. Doe ze bij de uien.
2.000 g mosselen
4
Was de mosselen. Doe ze bij de groenten.
0,5 l witte wijn, peper, zout
5
Blus met de witte wijn en kruid met peper en zout.
6
Zet een deksel op de kookpot en schud de mosselen af en toe op.
7
Verwarm nog een scheut olijfolie in een soepketel.
2 venkelknollen
8
Maak de venkel schoon en snijd in stukken. Stoof ze in de olie.
2 teentjes Look
9
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes. Doe ze bij de venkel.
1 Steranijs, tijm, laurier
10
Voeg er steranijs, tijm en laurier aan toe. Laat de venkel garen onder deksel op een laag vuur.
11
Schep de mosselen uit de pot als ze gaar zijn. Doe de groenten en het kookvocht van de mosselen bij de venkel.
2 tl currypasta, currypoeder, kurkumapoeder
12
Voeg er de groene curry, een flinke snuif currypoeder en kurkumapoeder aan toe.
0,6 l Kokosnoot room
13
Giet de kokosroom bij de groenten en breng aan de kook. Laat de soep garen op een zacht vuur.
14
Haal de mosselen uit hun schelp. In kooktermen heet dat ‘decorticeren’.
boter
15
Haal de steranijs en de laurier uit de soep. Mix de soep met een staafmixer en giet ze door een zeef. Mix er eventueel een klontje boter door (Let op: gebruik geen boter als de soep lactosevrij moet zijn).
Advertentie
Draadloze Staafmixer (thumbnail)Draadloze Staafmixer
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
lava's
16
Snijd de lavas fijn.
TIPLavas is een kruid dat je heel gemakkelijk zelf kunt kweken in de tuin. Het proeft naar selder en is dus ideaal bij mosselen.
17
Doe de mosselen bij de soep en laat ze wat opwarmen.
18
Schep de soep in borden en werk af met wat lavas.
1
Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot.
2
Pel de uien en snijd ze in stukken. Fruit ze in de olie.

Instructies

Venkelsoep met mosselen en lavas

olijfolie
1
Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot.
2 ajuinen
2
Pel de uien en snijd ze in stukken. Fruit ze in de olie.
4 stengels selder
3
Maak de selder schoon en snijd de stengels fijn. Doe ze bij de uien.
2.000 g mosselen
4
Was de mosselen. Doe ze bij de groenten.
0,5 l witte wijn, peper, zout
5
Blus met de witte wijn en kruid met peper en zout.
6
Zet een deksel op de kookpot en schud de mosselen af en toe op.
7
Verwarm nog een scheut olijfolie in een soepketel.
2 venkelknollen
8
Maak de venkel schoon en snijd in stukken. Stoof ze in de olie.
2 teentjes Look
9
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes. Doe ze bij de venkel.
1 Steranijs, tijm, laurier
10
Voeg er steranijs, tijm en laurier aan toe. Laat de venkel garen onder deksel op een laag vuur.
11
Schep de mosselen uit de pot als ze gaar zijn. Doe de groenten en het kookvocht van de mosselen bij de venkel.
2 tl currypasta, currypoeder, kurkumapoeder
12
Voeg er de groene curry, een flinke snuif currypoeder en kurkumapoeder aan toe.
0,6 l Kokosnoot room
13
Giet de kokosroom bij de groenten en breng aan de kook. Laat de soep garen op een zacht vuur.
14
Haal de mosselen uit hun schelp. In kooktermen heet dat ‘decorticeren’.
boter
15
Haal de steranijs en de laurier uit de soep. Mix de soep met een staafmixer en giet ze door een zeef. Mix er eventueel een klontje boter door (Let op: gebruik geen boter als de soep lactosevrij moet zijn).
Advertentie
Draadloze Staafmixer (thumbnail)Draadloze Staafmixer
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
lava's
16
Snijd de lavas fijn.
TIPLavas is een kruid dat je heel gemakkelijk zelf kunt kweken in de tuin. Het proeft naar selder en is dus ideaal bij mosselen.
17
Doe de mosselen bij de soep en laat ze wat opwarmen.
18
Schep de soep in borden en werk af met wat lavas.
1
Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot.
2
Pel de uien en snijd ze in stukken. Fruit ze in de olie.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Venkelsoep met mosselen en lavas (thumbnail)Venkelsoep met mosselen en lavas
4 personen
1u
Ingrediënten
Olijfolie
Ajuinen
2
Selder
4 stengels
Mosselen
2.000 g
Witte wijn
0,5 l
Peper
Zout
Venkelknollen
2
Look
2 teentjes
Steranijs
1
Tijm
Laurier
Currypasta
2 tl
Currypoeder
Kurkumapoeder
Kokosnoot room
0,6 l
Boter
Lava's

Venkelsoep met mosselen en lavas

Dit is een gastronomisch mosselsoepje, gemaakt met het kookvocht van de mosselen. De curry en kokos geven het een oosterse toets. Er is wat werk aan, maar het is zeker de moeite waard.
Instructies

Venkelsoep met mosselen en lavas

olijfolie
1
Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot.
2 ajuinen
2
Pel de uien en snijd ze in stukken. Fruit ze in de olie.
4 stengels selder
3
Maak de selder schoon en snijd de stengels fijn. Doe ze bij de uien.
2.000 g mosselen
4
Was de mosselen. Doe ze bij de groenten.
0,5 l witte wijn, peper, zout
5
Blus met de witte wijn en kruid met peper en zout.
6
Zet een deksel op de kookpot en schud de mosselen af en toe op.
7
Verwarm nog een scheut olijfolie in een soepketel.
2 venkelknollen
8
Maak de venkel schoon en snijd in stukken. Stoof ze in de olie.
2 teentjes Look
9
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes. Doe ze bij de venkel.
1 Steranijs, tijm, laurier
10
Voeg er steranijs, tijm en laurier aan toe. Laat de venkel garen onder deksel op een laag vuur.
11
Schep de mosselen uit de pot als ze gaar zijn. Doe de groenten en het kookvocht van de mosselen bij de venkel.
2 tl currypasta, currypoeder, kurkumapoeder
12
Voeg er de groene curry, een flinke snuif currypoeder en kurkumapoeder aan toe.
0,6 l Kokosnoot room
13
Giet de kokosroom bij de groenten en breng aan de kook. Laat de soep garen op een zacht vuur.
14
Haal de mosselen uit hun schelp. In kooktermen heet dat ‘decorticeren’.
boter
15
Haal de steranijs en de laurier uit de soep. Mix de soep met een staafmixer en giet ze door een zeef. Mix er eventueel een klontje boter door (Let op: gebruik geen boter als de soep lactosevrij moet zijn).
lava's
16
Snijd de lavas fijn.
TIPLavas is een kruid dat je heel gemakkelijk zelf kunt kweken in de tuin. Het proeft naar selder en is dus ideaal bij mosselen.
17
Doe de mosselen bij de soep en laat ze wat opwarmen.
18
Schep de soep in borden en werk af met wat lavas.