Instructies
4 personen
Venkelsoep met mosselen en lavas
olijfolie
1
Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot.
2 ajuinen
2
Pel de uien en snijd ze in stukken. Fruit ze in de olie.
4 stengels selder
3
Maak de selder schoon en snijd de stengels fijn. Doe ze bij de uien.
2.000 g mosselen
4
Was de mosselen. Doe ze bij de groenten.
0,5 l witte wijn, peper, zout
5
Blus met de witte wijn en kruid met peper en zout.
6
Zet een deksel op de kookpot en schud de mosselen af en toe op.
7
Verwarm nog een scheut olijfolie in een soepketel.
2 venkelknollen
8
Maak de venkel schoon en snijd in stukken. Stoof ze in de olie.
2 teentjes Look
9
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes. Doe ze bij de venkel.
1 Steranijs, tijm, laurier
10
Voeg er steranijs, tijm en laurier aan toe. Laat de venkel garen onder deksel op een laag vuur.
11
Schep de mosselen uit de pot als ze gaar zijn. Doe de groenten en het kookvocht van de mosselen bij de venkel.
2 tl currypasta, currypoeder, kurkumapoeder
12
Voeg er de groene curry, een flinke snuif currypoeder en kurkumapoeder aan toe.
0,6 l Kokosnoot room
13
Giet de kokosroom bij de groenten en breng aan de kook. Laat de soep garen op een zacht vuur.
14
Haal de mosselen uit hun schelp. In kooktermen heet dat ‘decorticeren’.
boter
15
Haal de steranijs en de laurier uit de soep. Mix de soep met een staafmixer en giet ze door een zeef. Mix er eventueel een klontje boter door (Let op: gebruik geen boter als de soep lactosevrij moet zijn).
lava's
16
Snijd de lavas fijn.
TIPLavas is een kruid dat je heel gemakkelijk zelf kunt kweken in de tuin. Het proeft naar selder en is dus ideaal bij mosselen.
17
Doe de mosselen bij de soep en laat ze wat opwarmen.
18