dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Macaroni met hesp, kaas en spruitjes (thumbnail)Macaroni met hesp, kaas en spruitjes

Macaroni met hesp, kaas en spruitjes

45m
15
100%
3.6K
Recepten

Macaroni met hesp, kaas en spruitjes

Jeroens motto is: er kan nooit genoeg kaassaus zijn. Zoals bij een klassieke macaroni met hesp en kaas, die hij combineert met spruitjes. De ideale manier om je kinderen deze Brusselse trots te laten eten.
Macaroni met hesp, kaas en spruitjes (thumbnail)Macaroni met hesp, kaas en spruitjes

Macaroni met hesp, kaas en spruitjes

45m
15
100%
3.6K
Recepten

Macaroni met hesp, kaas en spruitjes

Jeroens motto is: er kan nooit genoeg kaassaus zijn. Zoals bij een klassieke macaroni met hesp en kaas, die hij combineert met spruitjes. De ideale manier om je kinderen deze Brusselse trots te laten eten.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten15
Beoordeling100%
Aantal likes3.6K

Ingrediënten

4 personen
Bicarbonaat
1 snuifje
Spruiten
400 g
Boter
Boter
30 g
Ajuinen
2
Look
1 teentje
Ham
200 g
Pepers
Zout
Nootmuskaat
Bloem
40 g
Melk
0,6 l
Gemalen kaas
400 g
Citroenen
0,25
Peper
Macaroni
400 g

Benodigdheden

Een hakmolen met s vormig mes, een grote ovenschotel

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De hesp en spruitjes

1 snuifje bicarbonaat
1
Breng water met een snuif bicarbonaat aan de kook in een kookpot.
400 g spruiten
2
Maak de spruiten schoon en rasp ze fijn.
3
Kook de spruiten kort in het water. Giet af en laat uitlekken.
boter
4
Smelt een klontje boter in een hoge pan.
2 ajuinen
5
Pel en snipper de uien. Stoof ze in de boter.
1 teentje Look
6
Kneus en pel de knoflook. Snipper het teentje fijn en plet met een mes. Doe het bij de uien.
200 g ham, pepers, zout, nootmuskaat
7
Snijd de ham in reepjes. Stoof ze met de uien. Voeg er de spruiten aan toe en laat mee stoven. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
8
Breng water met een snuif zout aan de kook voor de pasta.
9
Zet de ovengrill aan.

De kaassaus

30 g boter
10
Smelt de boter in een steelpan.
40 g bloem
11
Doe er de bloem bij, roer om en laat even mee bakken.
0,6 l melk
12
Giet de melk bij de roux en blijf roeren tot het een gebonden béchamelsaus is.
200 g gemalen kaas
13
Voeg er de kaas aan toe.
0,25 citroenen, peper, zout, nootmuskaat
14
Kruid de saus met peper, nootmuskaat en zout. Knijp er de citroen bij uit.

De pasta en afwerking

400 g macaroni
15
Kook de pasta gaar.
16
Giet de macaroni af en meng hem met de groenten en de kaassaus.
200 g gemalen kaas
17
Schep alles in een grote ovenschaal en bestrooi met gemalen kaas.
18
Zet de schaal onder de ovengrill tot het gerecht een goudbruin, krokant korstje krijgt.
1
Breng water met een snuif bicarbonaat aan de kook in een kookpot.
2
Maak de spruiten schoon en rasp ze fijn.

Instructies

De hesp en spruitjes

1 snuifje bicarbonaat
1
Breng water met een snuif bicarbonaat aan de kook in een kookpot.
400 g spruiten
2
Maak de spruiten schoon en rasp ze fijn.
3
Kook de spruiten kort in het water. Giet af en laat uitlekken.
boter
4
Smelt een klontje boter in een hoge pan.
2 ajuinen
5
Pel en snipper de uien. Stoof ze in de boter.
1 teentje Look
6
Kneus en pel de knoflook. Snipper het teentje fijn en plet met een mes. Doe het bij de uien.
200 g ham, pepers, zout, nootmuskaat
7
Snijd de ham in reepjes. Stoof ze met de uien. Voeg er de spruiten aan toe en laat mee stoven. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
8
Breng water met een snuif zout aan de kook voor de pasta.
9
Zet de ovengrill aan.

De kaassaus

30 g boter
10
Smelt de boter in een steelpan.
40 g bloem
11
Doe er de bloem bij, roer om en laat even mee bakken.
0,6 l melk
12
Giet de melk bij de roux en blijf roeren tot het een gebonden béchamelsaus is.
200 g gemalen kaas
13
Voeg er de kaas aan toe.
0,25 citroenen, peper, zout, nootmuskaat
14
Kruid de saus met peper, nootmuskaat en zout. Knijp er de citroen bij uit.

De pasta en afwerking

400 g macaroni
15
Kook de pasta gaar.
16
Giet de macaroni af en meng hem met de groenten en de kaassaus.
200 g gemalen kaas
17
Schep alles in een grote ovenschaal en bestrooi met gemalen kaas.
18
Zet de schaal onder de ovengrill tot het gerecht een goudbruin, krokant korstje krijgt.
1
Breng water met een snuif bicarbonaat aan de kook in een kookpot.
2
Maak de spruiten schoon en rasp ze fijn.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Macaroni met hesp, kaas en spruitjes (thumbnail)Macaroni met hesp, kaas en spruitjes
4 personen
45m
Ingrediënten
Bicarbonaat
1 snuifje
Spruiten
400 g
Boter
Boter
30 g
Ajuinen
2
Look
1 teentje
Ham
200 g
Pepers
Zout
Nootmuskaat
Bloem
40 g
Melk
0,6 l
Gemalen kaas
400 g
Citroenen
0,25
Peper
Macaroni
400 g

Macaroni met hesp, kaas en spruitjes

Jeroens motto is: er kan nooit genoeg kaassaus zijn. Zoals bij een klassieke macaroni met hesp en kaas, die hij combineert met spruitjes. De ideale manier om je kinderen deze Brusselse trots te laten eten.
Instructies

De hesp en spruitjes

1 snuifje bicarbonaat
1
Breng water met een snuif bicarbonaat aan de kook in een kookpot.
400 g spruiten
2
Maak de spruiten schoon en rasp ze fijn.
3
Kook de spruiten kort in het water. Giet af en laat uitlekken.
boter
4
Smelt een klontje boter in een hoge pan.
2 ajuinen
5
Pel en snipper de uien. Stoof ze in de boter.
1 teentje Look
6
Kneus en pel de knoflook. Snipper het teentje fijn en plet met een mes. Doe het bij de uien.
200 g ham, pepers, zout, nootmuskaat
7
Snijd de ham in reepjes. Stoof ze met de uien. Voeg er de spruiten aan toe en laat mee stoven. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
8
Breng water met een snuif zout aan de kook voor de pasta.
9
Zet de ovengrill aan.

De kaassaus

30 g boter
10
Smelt de boter in een steelpan.
40 g bloem
11
Doe er de bloem bij, roer om en laat even mee bakken.
0,6 l melk
12
Giet de melk bij de roux en blijf roeren tot het een gebonden béchamelsaus is.
200 g gemalen kaas
13
Voeg er de kaas aan toe.
0,25 citroenen, peper, zout, nootmuskaat
14
Kruid de saus met peper, nootmuskaat en zout. Knijp er de citroen bij uit.

De pasta en afwerking

400 g macaroni
15
Kook de pasta gaar.
16
Giet de macaroni af en meng hem met de groenten en de kaassaus.
200 g gemalen kaas
17
Schep alles in een grote ovenschaal en bestrooi met gemalen kaas.
18
Zet de schaal onder de ovengrill tot het gerecht een goudbruin, krokant korstje krijgt.