Instructies

4 personen

De hesp en spruitjes

1 snuifje bicarbonaat
1

Breng water met een snuif bicarbonaat aan de kook in een kookpot.

400 g spruiten
2

Maak de spruiten schoon en rasp ze fijn.

3

Kook de spruiten kort in het water. Giet af en laat uitlekken.

boter
4

Smelt een klontje boter in een hoge pan.

2 ajuinen
5

Pel en snipper de uien. Stoof ze in de boter.

1 teentje Look
6

Kneus en pel de knoflook. Snipper het teentje fijn en plet met een mes. Doe het bij de uien.

200 g ham, pepers, zout, nootmuskaat
7

Snijd de ham in reepjes. Stoof ze met de uien. Voeg er de spruiten aan toe en laat mee stoven. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

8

Breng water met een snuif zout aan de kook voor de pasta.

9

Zet de ovengrill aan.

De kaassaus

30 g boter
10

Smelt de boter in een steelpan.

40 g bloem
11

Doe er de bloem bij, roer om en laat even mee bakken.

0,6 l melk
12

Giet de melk bij de roux en blijf roeren tot het een gebonden béchamelsaus is.

200 g gemalen kaas
13

Voeg er de kaas aan toe.

0,25 citroenen, peper, zout, nootmuskaat
14

Kruid de saus met peper, nootmuskaat en zout. Knijp er de citroen bij uit.

De pasta en afwerking

400 g macaroni
15

Kook de pasta gaar.

16

Giet de macaroni af en meng hem met de groenten en de kaassaus.

200 g gemalen kaas
17

Schep alles in een grote ovenschaal en bestrooi met gemalen kaas.

18

Zet de schaal onder de ovengrill tot het gerecht een goudbruin, krokant korstje krijgt.