Instructies
4 personen
De hesp en spruitjes
1 snuifje bicarbonaat
1
Breng water met een snuif bicarbonaat aan de kook in een kookpot.
400 g spruiten
2
Maak de spruiten schoon en rasp ze fijn.
3
Kook de spruiten kort in het water. Giet af en laat uitlekken.
boter
4
Smelt een klontje boter in een hoge pan.
2 ajuinen
5
Pel en snipper de uien. Stoof ze in de boter.
1 teentje Look
6
Kneus en pel de knoflook. Snipper het teentje fijn en plet met een mes. Doe het bij de uien.
200 g ham, pepers, zout, nootmuskaat
7
Snijd de ham in reepjes. Stoof ze met de uien. Voeg er de spruiten aan toe en laat mee stoven. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
8
Breng water met een snuif zout aan de kook voor de pasta.
9
Zet de ovengrill aan.
De kaassaus
30 g boter
10
Smelt de boter in een steelpan.
40 g bloem
11
Doe er de bloem bij, roer om en laat even mee bakken.
0,6 l melk
12
Giet de melk bij de roux en blijf roeren tot het een gebonden béchamelsaus is.
200 g gemalen kaas
13
Voeg er de kaas aan toe.
0,25 citroenen, peper, zout, nootmuskaat
14
Kruid de saus met peper, nootmuskaat en zout. Knijp er de citroen bij uit.
De pasta en afwerking
400 g macaroni
15
Kook de pasta gaar.
16
Giet de macaroni af en meng hem met de groenten en de kaassaus.
200 g gemalen kaas
17
Schep alles in een grote ovenschaal en bestrooi met gemalen kaas.
18