dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Bechamelsaus (thumbnail)Bechamelsaus

Bechamelsaus

10m
6
-
4.5K
Recepten

Bechamelsaus

Zo maak je de enige echte ‘bloemkoolsaus’!
Bechamelsaus (thumbnail)Bechamelsaus

Bechamelsaus

10m
6
-
4.5K
Recepten

Bechamelsaus

Zo maak je de enige echte ‘bloemkoolsaus’!
Type gerechtBasisbereiding
Totale tijd10m
Ingrediënten6
Beoordeling-
Aantal likes4.5K

Ingrediënten

4 personen
Bloem
40 g
Volkoren bloem (thumbnail)Volkoren bloem
Volkoren bloemEven lekker, veel gezonder
Boter
30 g
Melk
0,7 l
Citroenen
0,5
Pepers
Zout
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Volkoren bloem (thumbnail)Volkoren bloem
Volkoren bloem
Even lekker, veel gezonder
Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!

Instructies

Bechamelsaus

30 g boter, 40 g bloem
1
Start met stap 1: het maken van een roux. De basisbereiding vind je hier.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Volkoren bloem (thumbnail)Volkoren bloem
Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
0,7 l melk
2
Schenk de koude melk bij de geurige roux. Blijf geduldig doorroeren met een garde tot de saus pruttelt en bindt tot een gladde bechamelsaus.
0,5 citroenen, pepers, zout
3
Neem de saus weg van de kookplaat en roer er een voorzichtig scheutje citroensap door. Breng de bechamel op smaak met peper van de molen en zout.
TIPWanneer je de saus bij vis serveert, kan je het zout vervangen door enkele fijngehakte, zoute ansjovisfilets.
4
Een te dikke bechamel verdun je met wat extra melk.
TIPVoor een extra glanzende saus kan je er een eierdooier doorroeren.
1
Start met stap 1: het maken van een roux. De basisbereiding vind je hier.
2
Schenk de koude melk bij de geurige roux. Blijf geduldig doorroeren met een garde tot de saus pruttelt en bindt tot een gladde bechamelsaus.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Volkoren bloem (thumbnail)Volkoren bloem
Volkoren bloem
Even lekker, veel gezonder
Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!

Instructies

Bechamelsaus

30 g boter, 40 g bloem
1
Start met stap 1: het maken van een roux. De basisbereiding vind je hier.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Volkoren bloem (thumbnail)Volkoren bloem
Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
0,7 l melk
2
Schenk de koude melk bij de geurige roux. Blijf geduldig doorroeren met een garde tot de saus pruttelt en bindt tot een gladde bechamelsaus.
0,5 citroenen, pepers, zout
3
Neem de saus weg van de kookplaat en roer er een voorzichtig scheutje citroensap door. Breng de bechamel op smaak met peper van de molen en zout.
TIPWanneer je de saus bij vis serveert, kan je het zout vervangen door enkele fijngehakte, zoute ansjovisfilets.
4
Een te dikke bechamel verdun je met wat extra melk.
TIPVoor een extra glanzende saus kan je er een eierdooier doorroeren.
1
Start met stap 1: het maken van een roux. De basisbereiding vind je hier.
2
Schenk de koude melk bij de geurige roux. Blijf geduldig doorroeren met een garde tot de saus pruttelt en bindt tot een gladde bechamelsaus.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Bechamelsaus (thumbnail)Bechamelsaus
4 personen
10m
Ingrediënten
Boter
30 g
Bloem
40 g
Melk
0,7 l
Citroenen
0,5
Pepers
Zout

Bechamelsaus

Zo maak je de enige echte ‘bloemkoolsaus’!
Instructies

Bechamelsaus

30 g boter, 40 g bloem
1
Start met stap 1: het maken van een roux. De basisbereiding vind je hier.
0,7 l melk
2
Schenk de koude melk bij de geurige roux. Blijf geduldig doorroeren met een garde tot de saus pruttelt en bindt tot een gladde bechamelsaus.
0,5 citroenen, pepers, zout
3
Neem de saus weg van de kookplaat en roer er een voorzichtig scheutje citroensap door. Breng de bechamel op smaak met peper van de molen en zout.
TIPWanneer je de saus bij vis serveert, kan je het zout vervangen door enkele fijngehakte, zoute ansjovisfilets.
4
Een te dikke bechamel verdun je met wat extra melk.
TIPVoor een extra glanzende saus kan je er een eierdooier doorroeren.