keyboard_arrow_down
Instructies
Bekijk ingrediënten
4 personen
remove
add
Bechamelsaus
30 g boter, 40 g bloem
1
Start met stap 1: het maken van een roux. De basisbereiding vind je ook op onze website.
0,7 l melk
2
Schenk de koude melk bij de geurige roux. Blijf geduldig doorroeren met een garde tot de saus pruttelt en bindt tot een gladde bechamelsaus.
0,5 citroenen, pepers, zout
3
Neem de saus weg van de kookplaat en roer er een voorzichtig scheutje citroensap door. Breng de bechamel op smaak met peper van de molen en zout.
lightbulb_outline
TIP
Wanneer je de saus bij vis serveert, kan je het zout vervangen door enkele fijngehakte, zoute ansjovisfilets.
4
Een te dikke bechamel verdun je met wat extra melk.
lightbulb_outline
TIP
Voor een extra glanzende saus kan je er een eierdooier doorroeren.