Zwaardvis met avocadosalade en gremolata vinaigrette
Zwaardvis met avocadosalade en gremolata vinaigrette
Zwaardvis is de ‘koning der vissen’ en smaakt het lekkerst gegrild. Jeroen gooit deze sappige zuiderse vis op de barbecue en serveert er gremolata bij, een authentieke Italiaanse smaakmaker die dit gerecht naar een nog hoger niveau tilt.
Zwaardvis met avocadosalade en gremolata vinaigrette
Zwaardvis met avocadosalade en gremolata vinaigrette
Zwaardvis is de ‘koning der vissen’ en smaakt het lekkerst gegrild. Jeroen gooit deze sappige zuiderse vis op de barbecue en serveert er gremolata bij, een authentieke Italiaanse smaakmaker die dit gerecht naar een nog hoger niveau tilt.
Ingrediënten
4 personen
Tomaten
3
Rode uien
0,25
Komkommers
0,5
Avocado
1
Peper
Zout
Zwaardvisfilets
600 g
Olijfolie
Cayennepeper
Grof zout
Citroen
1
Tijm
Scherpe mosterd
1 tl
Look
1 teentje
Platte peterselie
0,5 bosjes
Slaolie
0,1 l
Kropsla
Benodigdheden
Blender, een blender, een barbecue
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de barbecue.
3 tomaten
2
Snijd de tomaten in stukken. Verwijder de pitjes en het vel. Snijd de tomaten in blokjes.
0,25 rode uien
3
Pel en snipper de ui heel fijn.
0,5 komkommers
4
Schil een halve komkommer en snijd de groente overlangs in lange kwarten. Nu kan je gemakkelijk de waterige zaadlijsten wegsnijden. Snijd de komkommer verder in piepkleine blokjes (brunoise).
1 avocado
5
Snijd de avocado middendoor en verwijder de pit. Snijd de vrucht in kwarten en trek de schil er voorzichtig af. Snijd elk kwartje avocado in dunne plakjes en vervolgens in blokjes.
peper, zout
6
Verzamel de blokjes tomaat, komkommer en avocado in een kom. Meng voorzichtig en kruid met peper en zout. Bewaar koud.
600 g zwaardvisfilets, olijfolie, cayennepeper, grof zout, peper, 0,25 citroenen
7
Leg de zwaardvis op een diep bord. Besprenkel langs beide kanten met olijfolie en kruid met cayennepeper. Strooi er ook wat grof zout en grof gemalen peper over. Besprenkel met het citroensap.
tijm
8
Rits de blaadjes van de takjes tijm. Hak ze fijn en strooi over de vis. Laat even intrekken.
De gremolata
0,75 citroenen, 1 tl scherpe mosterd
9
Doe het sap van de citroen in de beker van de blender. Voeg de mosterd toe.
1 teentje Look
10
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Doe de pulp in de beker.
0,5 bosjes platte peterselie
11
Hak de peterselie fijn en doe in de beker.
olijfolie, 0,1 l slaolie
12
Giet er een flinke scheut olijfolie bij. Voeg ook de slaolie toe.
13
Mix alles tot saus.
Afwerken en serveren
14
Doe wat olie op de grill van de barbecue. Gril de vis kort en krachtig.
15
Snijd de vis in fijne reepjes.
kropsla
16
Serveer met de fijngesneden groentjes en enkele blaadjes kropsla. Werk af met de gremolata. Geef er eventueel een stukje brood bij.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1
Verwarm de barbecue.
3 tomaten
2
Snijd de tomaten in stukken. Verwijder de pitjes en het vel. Snijd de tomaten in blokjes.
0,25 rode uien
3
Pel en snipper de ui heel fijn.
0,5 komkommers
4
Schil een halve komkommer en snijd de groente overlangs in lange kwarten. Nu kan je gemakkelijk de waterige zaadlijsten wegsnijden. Snijd de komkommer verder in piepkleine blokjes (brunoise).
1 avocado
5
Snijd de avocado middendoor en verwijder de pit. Snijd de vrucht in kwarten en trek de schil er voorzichtig af. Snijd elk kwartje avocado in dunne plakjes en vervolgens in blokjes.
peper, zout
6
Verzamel de blokjes tomaat, komkommer en avocado in een kom. Meng voorzichtig en kruid met peper en zout. Bewaar koud.
600 g zwaardvisfilets, olijfolie, cayennepeper, grof zout, peper, 0,25 citroenen
7
Leg de zwaardvis op een diep bord. Besprenkel langs beide kanten met olijfolie en kruid met cayennepeper. Strooi er ook wat grof zout en grof gemalen peper over. Besprenkel met het citroensap.
tijm
8
Rits de blaadjes van de takjes tijm. Hak ze fijn en strooi over de vis. Laat even intrekken.
De gremolata
0,75 citroenen, 1 tl scherpe mosterd
9
Doe het sap van de citroen in de beker van de blender. Voeg de mosterd toe.
1 teentje Look
10
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Doe de pulp in de beker.
0,5 bosjes platte peterselie
11
Hak de peterselie fijn en doe in de beker.
olijfolie, 0,1 l slaolie
12
Giet er een flinke scheut olijfolie bij. Voeg ook de slaolie toe.
13
Mix alles tot saus.
Afwerken en serveren
14
Doe wat olie op de grill van de barbecue. Gril de vis kort en krachtig.
15
Snijd de vis in fijne reepjes.
kropsla
16
Serveer met de fijngesneden groentjes en enkele blaadjes kropsla. Werk af met de gremolata. Geef er eventueel een stukje brood bij.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Tomaten
3
Rode uien
0,25
Komkommers
0,5
Avocado
1
Peper
Zout
Zwaardvisfilets
600 g
Olijfolie
Cayennepeper
Grof zout
Citroen
1
Tijm
Scherpe mosterd
1 tl
Look
1 teentje
Platte peterselie
0,5 bosjes
Slaolie
0,1 l
Kropsla
Zwaardvis met avocadosalade en gremolata vinaigrette
Zwaardvis is de ‘koning der vissen’ en smaakt het lekkerst gegrild. Jeroen gooit deze sappige zuiderse vis op de barbecue en serveert er gremolata bij, een authentieke Italiaanse smaakmaker die dit gerecht naar een nog hoger niveau tilt.Instructies
1
Verwarm de barbecue.
3 tomaten
2
Snijd de tomaten in stukken. Verwijder de pitjes en het vel. Snijd de tomaten in blokjes.
0,25 rode uien
3
Pel en snipper de ui heel fijn.
0,5 komkommers
4
Schil een halve komkommer en snijd de groente overlangs in lange kwarten. Nu kan je gemakkelijk de waterige zaadlijsten wegsnijden. Snijd de komkommer verder in piepkleine blokjes (brunoise).
1 avocado
5
Snijd de avocado middendoor en verwijder de pit. Snijd de vrucht in kwarten en trek de schil er voorzichtig af. Snijd elk kwartje avocado in dunne plakjes en vervolgens in blokjes.
peper, zout
6
Verzamel de blokjes tomaat, komkommer en avocado in een kom. Meng voorzichtig en kruid met peper en zout. Bewaar koud.
600 g zwaardvisfilets, olijfolie, cayennepeper, grof zout, peper, 0,25 citroenen
7
Leg de zwaardvis op een diep bord. Besprenkel langs beide kanten met olijfolie en kruid met cayennepeper. Strooi er ook wat grof zout en grof gemalen peper over. Besprenkel met het citroensap.
tijm
8
Rits de blaadjes van de takjes tijm. Hak ze fijn en strooi over de vis. Laat even intrekken.
De gremolata
0,75 citroenen, 1 tl scherpe mosterd
9
Doe het sap van de citroen in de beker van de blender. Voeg de mosterd toe.
1 teentje Look
10
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Doe de pulp in de beker.
0,5 bosjes platte peterselie
11
Hak de peterselie fijn en doe in de beker.
olijfolie, 0,1 l slaolie
12
Giet er een flinke scheut olijfolie bij. Voeg ook de slaolie toe.
13
Mix alles tot saus.
Afwerken en serveren
14
Doe wat olie op de grill van de barbecue. Gril de vis kort en krachtig.
15
Snijd de vis in fijne reepjes.
kropsla
16
Serveer met de fijngesneden groentjes en enkele blaadjes kropsla. Werk af met de gremolata. Geef er eventueel een stukje brood bij.