Zuiderse brandade met geroosterde groenten en gepocheerd ei

Een stevige ovenschotel boordevol zuiderse groenten met als klap op de vuurpijl gezouten kabeljauw, ook wel ‘bacalhau’ genoemd.

Ingrediënten

  • 2 teentje knoflook
  • 2 ajuin
  • 2 rode paprika
  • 1 courgette
  • enkele takjes tijm
  • enkele takjes rozemarijn
  • 8 dl melk
  • 500 g aardappel
  • 1 blaadje laurier
  • 400 g bacalhau
  • 1 scheut natuurazijn
  • 4 ei
  • enkele takjes platte peterselie

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Laat de oven voorverwarmen op 180 graden.

Pel de ui en de look, snijd alles fijn en schep in een ovenschaal. Schil de paprika en snijd in reepjes. Snijd vervolgens de courgette in stukjes en voeg ze bij de look en ui. Kruid met peper en zout.

Snijd de tijm en de rozemarijn fijn en voeg de kruiden toe. Sprenkel er een flinke scheut olijfolie over en voeg een scheutje water toe.

Schuif de ovenschaal vervolgens 35 minuten in de oven.

Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en doe ze in een pot met de melk en het water. Breng het geheel aan de kook en voeg tijm en laurier toe.

Fileer de vis en verwijder het vel. Snijd vervolgens in stukken en laat meekoken met de aardappelen.

Breng ondertussen een pot water aan de kook en doe er flinke scheut azijn in.

Breek vervolgens de eitjes elk apart in een kommetje of glas. Pocheer de eieren een voor een gedurende 3 minuten in het zacht kokende water.

Giet de aardappelen en de vis af en haal de tijm en de laurier eruit. Ga met een pureestamper door de vis en de aardappelen.

Haal de geroosterde groenten uit de oven en voeg ze toe aan de brandade. Schep de gepocheerde eitjes op een handdoek. Snijd de peterselie fijn en meng de peterselie onder de brandade.

Schep een flinke lepel brandade op een bord en serveer er een gepocheerd eitje bij.

Zuiderse brandade met geroosterde groenten en gepocheerd ei