Zooi van knolselder, witbier, heek en mosselen
Zooi van knolselder, witbier, heek en mosselen
Een fluweelzacht soepje met knolselder en witbier met garnituur van groenten, aardappelen en mosselen. Een prachtig stukje gebakken vis maakt het feest compleet. Heek is een alternatief voor kabeljauw, maar is toch net wat anders.
Zooi van knolselder, witbier, heek en mosselen
Zooi van knolselder, witbier, heek en mosselen
Een fluweelzacht soepje met knolselder en witbier met garnituur van groenten, aardappelen en mosselen. Een prachtig stukje gebakken vis maakt het feest compleet. Heek is een alternatief voor kabeljauw, maar is toch net wat anders.
Ingrediënten
4 personen
Vastkokende aardappelen
4
Mosselen
1.000 g
Witbier
0,08 l
Knolselders
0,5
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Boter
40 g
Heek met vel
400 g
Tijm
Laurier
3 blaadjes
Room
1 scheutje
Selder
4 stengel
Benodigdheden
Blender
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1.000 g mosselen
1
Spoel de mosselen in koud water en laat ze uitlekken.
0,08 l witbier
2
Doe de mosselen en de helft van het bier in een pot. Kruid met peper. Zet een deksel op de pot en laat de mosselen garen tot de schelpen allemaal open zijn.
0,25 knolselders
3
Schil de knolselder en snijd de helft ervan in grove stukken. Hou de andere helft apart.
2 ajuinen, 2 teentjes Look
4
Pel de uien en de look en snijd ze grof.
5
Giet de mosselen door een zeef en vang het vocht op in een kom.
40 g boter
6
Smelt een klont boter in de pot van de mosselen. Stoof de gesneden groenten aan in de boter.
400 g heek met vel
7
Snijd de vis in vier gelijke delen en kruid ze met peper en zout.
tijm, 3 blaadjes laurier, 1 scheutje Room
8
Voeg de tijm en de laurier toe aan de stovende groenten en bevochtig de groenten met het opgevangen mosselvocht. Voeg de room eraan toe en breng het geheel aan de kook. Laat de groenten rustig garen.
4 Vastkokende aardappelen
9
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Stoof de blokjes aardappel aan in een pan met hete boter. Voeg een scheutje water toe en zet een deksel op de pot.
0,25 knolselders, 4 stengel selder
10
Snijd de rest van de knolselder en de groene selder nu ook in blokjes. Voeg de groenten toe aan de aardappelen. Kruid met een flinke snuif zout en peper.
11
Haal de mosselen uit hun schelp en hou ze even apart.
12
Zet een nieuwe pan op het vuur, smelt een klont boter en bak de vis op de velkant goudbruin.
13
Haal de tijm en de laurier uit de groentenmengeling. Schep de gare groenten met het mosselvocht in de pot van de blender. Mix alles fijn en breng op smaak met peper en zout.
TIPJe kan de soep achteraf nog eens zeven voor een fijner resultaat.
14
Schep de groenten, de aardappelen en de mosselen bij de soep.
15
Serveer de soep in een diep bord en leg er een stukje gebakken vis bij.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1.000 g mosselen
1
Spoel de mosselen in koud water en laat ze uitlekken.
0,08 l witbier
2
Doe de mosselen en de helft van het bier in een pot. Kruid met peper. Zet een deksel op de pot en laat de mosselen garen tot de schelpen allemaal open zijn.
0,25 knolselders
3
Schil de knolselder en snijd de helft ervan in grove stukken. Hou de andere helft apart.
2 ajuinen, 2 teentjes Look
4
Pel de uien en de look en snijd ze grof.
5
Giet de mosselen door een zeef en vang het vocht op in een kom.
40 g boter
6
Smelt een klont boter in de pot van de mosselen. Stoof de gesneden groenten aan in de boter.
400 g heek met vel
7
Snijd de vis in vier gelijke delen en kruid ze met peper en zout.
tijm, 3 blaadjes laurier, 1 scheutje Room
8
Voeg de tijm en de laurier toe aan de stovende groenten en bevochtig de groenten met het opgevangen mosselvocht. Voeg de room eraan toe en breng het geheel aan de kook. Laat de groenten rustig garen.
4 Vastkokende aardappelen
9
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Stoof de blokjes aardappel aan in een pan met hete boter. Voeg een scheutje water toe en zet een deksel op de pot.
0,25 knolselders, 4 stengel selder
10
Snijd de rest van de knolselder en de groene selder nu ook in blokjes. Voeg de groenten toe aan de aardappelen. Kruid met een flinke snuif zout en peper.
11
Haal de mosselen uit hun schelp en hou ze even apart.
12
Zet een nieuwe pan op het vuur, smelt een klont boter en bak de vis op de velkant goudbruin.
13
Haal de tijm en de laurier uit de groentenmengeling. Schep de gare groenten met het mosselvocht in de pot van de blender. Mix alles fijn en breng op smaak met peper en zout.
TIPJe kan de soep achteraf nog eens zeven voor een fijner resultaat.
14
Schep de groenten, de aardappelen en de mosselen bij de soep.
15
Serveer de soep in een diep bord en leg er een stukje gebakken vis bij.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Vastkokende aardappelen
4
Mosselen
1.000 g
Witbier
0,08 l
Knolselders
0,5
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Boter
40 g
Heek met vel
400 g
Tijm
Laurier
3 blaadjes
Room
1 scheutje
Selder
4 stengel
Zooi van knolselder, witbier, heek en mosselen
Een fluweelzacht soepje met knolselder en witbier met garnituur van groenten, aardappelen en mosselen. Een prachtig stukje gebakken vis maakt het feest compleet. Heek is een alternatief voor kabeljauw, maar is toch net wat anders.Instructies
1.000 g mosselen
1
Spoel de mosselen in koud water en laat ze uitlekken.
0,08 l witbier
2
Doe de mosselen en de helft van het bier in een pot. Kruid met peper. Zet een deksel op de pot en laat de mosselen garen tot de schelpen allemaal open zijn.
0,25 knolselders
3
Schil de knolselder en snijd de helft ervan in grove stukken. Hou de andere helft apart.
2 ajuinen, 2 teentjes Look
4
Pel de uien en de look en snijd ze grof.
5
Giet de mosselen door een zeef en vang het vocht op in een kom.
40 g boter
6
Smelt een klont boter in de pot van de mosselen. Stoof de gesneden groenten aan in de boter.
400 g heek met vel
7
Snijd de vis in vier gelijke delen en kruid ze met peper en zout.
tijm, 3 blaadjes laurier, 1 scheutje Room
8
Voeg de tijm en de laurier toe aan de stovende groenten en bevochtig de groenten met het opgevangen mosselvocht. Voeg de room eraan toe en breng het geheel aan de kook. Laat de groenten rustig garen.
4 Vastkokende aardappelen
9
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Stoof de blokjes aardappel aan in een pan met hete boter. Voeg een scheutje water toe en zet een deksel op de pot.
0,25 knolselders, 4 stengel selder
10
Snijd de rest van de knolselder en de groene selder nu ook in blokjes. Voeg de groenten toe aan de aardappelen. Kruid met een flinke snuif zout en peper.
11
Haal de mosselen uit hun schelp en hou ze even apart.
12
Zet een nieuwe pan op het vuur, smelt een klont boter en bak de vis op de velkant goudbruin.
13
Haal de tijm en de laurier uit de groentenmengeling. Schep de gare groenten met het mosselvocht in de pot van de blender. Mix alles fijn en breng op smaak met peper en zout.
TIPJe kan de soep achteraf nog eens zeven voor een fijner resultaat.
14
Schep de groenten, de aardappelen en de mosselen bij de soep.
15
Serveer de soep in een diep bord en leg er een stukje gebakken vis bij.