California rolls
California rolls
California rolls
California rolls
Ingrediënten
4 personen
Sushirijst
500 g
Water
750 ml
Sushiazijn
8 el
Zout
2 tl
Krab
240 g
Mayonaise
1 el
Ketchup
1 el
Whisky
1 scheutje
Citroenen
0,2
Cayennepeper
Avocado
1
Bicky-uitjes
1 zakje
Viseitjes
1 potje
Norivellen
4
Wasabi
Sojasaus
Gember
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De sushirijst
500 g sushirijst
1
Spoel de sushirijst een paar keer tot het water helemaal helder is.
750 ml Water
2
Doe de rijst in een kookpot met het water.
TIPVoor sushirijst gebruik je altijd 1,5 hoeveelheid water op 1 hoeveelheid rijst.
3
Laat de rijst garen op een matig vuur zonder deksel op de pot.
8 el Sushiazijn, 2 tl zout
4
Los het zout op in de sushiazijn.
5
Stort de rijst in een grote (houten) schaal en doe er de sushiazijn met het zout bij.
6
Meng voorzichtig met een spatel zonder de rijstkorrels te beschadigen. Zorg dat de rijst zo snel mogelijk afkoelt zodat hij niet verder gaart. Gebruik eventueel een haardroger op koude stand.
De kingkrab
240 g krab
7
Laat de kingkrab uitlekken in een zeef of vergiet.
1 el mayonaise, 1 el ketchup, 1 scheutje whisky, 0,2 citroenen, cayennepeper
8
Meng de mayonaise met ketchup en een klein scheutje whisky. Doe er het citroensap bij en kruid met cayennepeper.
9
Meng de uitgelekte krab met de cocktailsaus.
Afwerken en serveren
1 avocado
10
Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in fijne plakjes.
1 zakje Bicky-uitjes
11
Leg de Bicky-uitjes op een ovenplaat.
1 potje viseitjes
12
Leg de viseitjes op een grote schaal.
13
Doe wat koud water in een kom.
4 norivellen
14
Leg een norivel met de glanzende kant naar boven op het werkblad.
15
Bevochtig je handen met koud water en verdeel met je vingers een dunne laag rijst over het volledige norivel.
16
Draai het vel met de rijst om. Leg een lijn kingkrab in het midden van het vel. Bedek met plakjes avocado.
wasabi
17
Smeer wat wasabi op de bovenste rand van het vel.
18
Rol het vel toe van beneden naar boven.
TIPJe kunt ook een matje of een stuk huishoudfolie gebruiken om de sushi op te rollen.
19
Haal de rol door de Bicky-uitjes.
20
Maak een tweede rol op dezelfde manier. Haal hem niet door de uitjes.
21
Snijd de rollen in plakken.
22
Leg wat viseitjes op de sushi zonder uitjes.
sojasaus, gember
23
Serveer de California rolls met extra wasabi, sojasaus en gepekelde gember.
De sushirijst
500 g sushirijst
1
Spoel de sushirijst een paar keer tot het water helemaal helder is.
750 ml Water
2
Doe de rijst in een kookpot met het water.
TIPVoor sushirijst gebruik je altijd 1,5 hoeveelheid water op 1 hoeveelheid rijst.
3
Laat de rijst garen op een matig vuur zonder deksel op de pot.
8 el Sushiazijn, 2 tl zout
4
Los het zout op in de sushiazijn.
5
Stort de rijst in een grote (houten) schaal en doe er de sushiazijn met het zout bij.
6
Meng voorzichtig met een spatel zonder de rijstkorrels te beschadigen. Zorg dat de rijst zo snel mogelijk afkoelt zodat hij niet verder gaart. Gebruik eventueel een haardroger op koude stand.
De kingkrab
240 g krab
7
Laat de kingkrab uitlekken in een zeef of vergiet.
1 el mayonaise, 1 el ketchup, 1 scheutje whisky, 0,2 citroenen, cayennepeper
8
Meng de mayonaise met ketchup en een klein scheutje whisky. Doe er het citroensap bij en kruid met cayennepeper.
9
Meng de uitgelekte krab met de cocktailsaus.
Afwerken en serveren
1 avocado
10
Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in fijne plakjes.
1 zakje Bicky-uitjes
11
Leg de Bicky-uitjes op een ovenplaat.
1 potje viseitjes
12
Leg de viseitjes op een grote schaal.
13
Doe wat koud water in een kom.
4 norivellen
14
Leg een norivel met de glanzende kant naar boven op het werkblad.
15
Bevochtig je handen met koud water en verdeel met je vingers een dunne laag rijst over het volledige norivel.
16
Draai het vel met de rijst om. Leg een lijn kingkrab in het midden van het vel. Bedek met plakjes avocado.
wasabi
17
Smeer wat wasabi op de bovenste rand van het vel.
18
Rol het vel toe van beneden naar boven.
TIPJe kunt ook een matje of een stuk huishoudfolie gebruiken om de sushi op te rollen.
19
Haal de rol door de Bicky-uitjes.
20
Maak een tweede rol op dezelfde manier. Haal hem niet door de uitjes.
21
Snijd de rollen in plakken.
22
Leg wat viseitjes op de sushi zonder uitjes.
sojasaus, gember
23
Serveer de California rolls met extra wasabi, sojasaus en gepekelde gember.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Sushirijst
500 g
Water
750 ml
Sushiazijn
8 el
Zout
2 tl
Krab
240 g
Mayonaise
1 el
Ketchup
1 el
Whisky
1 scheutje
Citroenen
0,2
Cayennepeper
Avocado
1
Bicky-uitjes
1 zakje
Viseitjes
1 potje
Norivellen
4
Wasabi
Sojasaus
Gember
California rolls
Traditionele Japanse chefs draaien zich waarschijnlijk om in hun graf als ze deze California rolls zien, maar de meisjes van plezier uit het bordeel in Nevada waar ik op bezoek ging voor Goed volk vonden ze fantastisch. Bij deze typisch Amerikaanse sushi zit de rijst aan de buitenkant. Vanbinnen zit krab met cocktailsaus. Het is een beetje de pizza Hawaï onder de sushi, maar geweldig lekker …Instructies
De sushirijst
500 g sushirijst
1
Spoel de sushirijst een paar keer tot het water helemaal helder is.
750 ml Water
2
Doe de rijst in een kookpot met het water.
TIPVoor sushirijst gebruik je altijd 1,5 hoeveelheid water op 1 hoeveelheid rijst.
3
Laat de rijst garen op een matig vuur zonder deksel op de pot.
8 el Sushiazijn, 2 tl zout
4
Los het zout op in de sushiazijn.
5
Stort de rijst in een grote (houten) schaal en doe er de sushiazijn met het zout bij.
6
Meng voorzichtig met een spatel zonder de rijstkorrels te beschadigen. Zorg dat de rijst zo snel mogelijk afkoelt zodat hij niet verder gaart. Gebruik eventueel een haardroger op koude stand.
De kingkrab
240 g krab
7
Laat de kingkrab uitlekken in een zeef of vergiet.
1 el mayonaise, 1 el ketchup, 1 scheutje whisky, 0,2 citroenen, cayennepeper
8
Meng de mayonaise met ketchup en een klein scheutje whisky. Doe er het citroensap bij en kruid met cayennepeper.
9
Meng de uitgelekte krab met de cocktailsaus.
Afwerken en serveren
1 avocado
10
Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in fijne plakjes.
1 zakje Bicky-uitjes
11
Leg de Bicky-uitjes op een ovenplaat.
1 potje viseitjes
12
Leg de viseitjes op een grote schaal.
13
Doe wat koud water in een kom.
4 norivellen
14
Leg een norivel met de glanzende kant naar boven op het werkblad.
15
Bevochtig je handen met koud water en verdeel met je vingers een dunne laag rijst over het volledige norivel.
16
Draai het vel met de rijst om. Leg een lijn kingkrab in het midden van het vel. Bedek met plakjes avocado.
wasabi
17
Smeer wat wasabi op de bovenste rand van het vel.
18
Rol het vel toe van beneden naar boven.
TIPJe kunt ook een matje of een stuk huishoudfolie gebruiken om de sushi op te rollen.
19
Haal de rol door de Bicky-uitjes.
20
Maak een tweede rol op dezelfde manier. Haal hem niet door de uitjes.
21
Snijd de rollen in plakken.
22
Leg wat viseitjes op de sushi zonder uitjes.
sojasaus, gember
23
Serveer de California rolls met extra wasabi, sojasaus en gepekelde gember.