dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Zelfgemaakte fish sticks (thumbnail)Zelfgemaakte fish sticks

Zelfgemaakte fish sticks

40m
7
-
4.1K
Recepten

Zelfgemaakte fish sticks

In veel gezinnen is het feest als er fish sticks op de tafel komen. Meestal komen recht uit het vriesvak van de supermarkt, maar je kan ze natuurlijk ook een keer vers maken. Kabeljauw vind Jeroen een iets te edele vis om te gebruiken. Het lukt net zo goed met bv. schelvis of wijting.
Zelfgemaakte fish sticks (thumbnail)Zelfgemaakte fish sticks

Zelfgemaakte fish sticks

40m
7
-
4.1K
Recepten

Zelfgemaakte fish sticks

In veel gezinnen is het feest als er fish sticks op de tafel komen. Meestal komen recht uit het vriesvak van de supermarkt, maar je kan ze natuurlijk ook een keer vers maken. Kabeljauw vind Jeroen een iets te edele vis om te gebruiken. Het lukt net zo goed met bv. schelvis of wijting.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten7
Beoordeling-
Aantal likes4.1K

Ingrediënten

4 personen
Schelvisfilets
700 g
Polenta
50 g
Panko
100 g
Bloem
80 g
Peper
Zout
Ei
1

Benodigdheden

Blender, een frietketel met arachideolie

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De fish sticks

700 g schelvisfilets, 50 g polenta, 100 g panko, 80 g bloem, peper, zout, 1 ei
1
Neem de schelvisfilets erbij.
2
Zet drie schaaltjes klaar om straks de visstaafjes te paneren.
3
Doe in één schaaltje het ei (en het eiwit dat je eerder al bewaarde). Klop het ei goed los.
4
Doe de bloem in het tweede schaaltje. In het derde schaaltje komt een bijzondere mix van paneermeel.
5
Om de fish sticks een krokant en stevig paneerlaagje te geven, gebruik ik een mengsel van panko (het Japanse paneermeel) en een deel polenta (griesmeelkorrels). Dit is geen absolute must, maar het zorgt wel voor een zeer geslaagd resultaat.
6
Doe de panko in de beker van de blender en mix het grove paneermeel iets fijner. Zeer kort mixen is voldoende.
7
Doe het fijnere panko, samen met de polenta in het derde schaaltje en meng beide.
8
Snij de visfilets niet zomaar in reepjes, want dan zal de vis veel te gemakkelijk uit mekaar vallen bij het bakken of serveren. Snij elke visfilet overlangs in drie tot vier lange repen, elk zo’n 3 centimeter breed. Snij deze repen in sticks van zo’n 8 cm lang.
9
Kruid de stukjes schelvis aan beide zijden met een beetje zout en peper van de molen.
10
Wentel de stukjes vis eerst doorheen de bloem. Klop zachtjes op de fish sticks, zodat overtollige bloem verdwijnt.
11
Haal ze nu doorheen het geklutste ei en geef ze tenslotte een egaal laagje paneermeel van panko en polenta.
12
Verhit de friteuse op 180°C. Gebruik olie (bv. arachideolie) om de vis te bakken.
13
Bak de fish sticks goudbruin gedurende zo’n dikke 3 minuten. Bak niet teveel fish sticks per beurt. Teveel vis in het frituurmandje laat de temperatuur van de olie te fel zakken.
14
Laat de fish sticks uitlekken op wat keukenpapier of een servet.
1
Neem de schelvisfilets erbij.
2
Zet drie schaaltjes klaar om straks de visstaafjes te paneren.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

De fish sticks

700 g schelvisfilets, 50 g polenta, 100 g panko, 80 g bloem, peper, zout, 1 ei
1
Neem de schelvisfilets erbij.
2
Zet drie schaaltjes klaar om straks de visstaafjes te paneren.
3
Doe in één schaaltje het ei (en het eiwit dat je eerder al bewaarde). Klop het ei goed los.
4
Doe de bloem in het tweede schaaltje. In het derde schaaltje komt een bijzondere mix van paneermeel.
5
Om de fish sticks een krokant en stevig paneerlaagje te geven, gebruik ik een mengsel van panko (het Japanse paneermeel) en een deel polenta (griesmeelkorrels). Dit is geen absolute must, maar het zorgt wel voor een zeer geslaagd resultaat.
6
Doe de panko in de beker van de blender en mix het grove paneermeel iets fijner. Zeer kort mixen is voldoende.
7
Doe het fijnere panko, samen met de polenta in het derde schaaltje en meng beide.
8
Snij de visfilets niet zomaar in reepjes, want dan zal de vis veel te gemakkelijk uit mekaar vallen bij het bakken of serveren. Snij elke visfilet overlangs in drie tot vier lange repen, elk zo’n 3 centimeter breed. Snij deze repen in sticks van zo’n 8 cm lang.
9
Kruid de stukjes schelvis aan beide zijden met een beetje zout en peper van de molen.
10
Wentel de stukjes vis eerst doorheen de bloem. Klop zachtjes op de fish sticks, zodat overtollige bloem verdwijnt.
11
Haal ze nu doorheen het geklutste ei en geef ze tenslotte een egaal laagje paneermeel van panko en polenta.
12
Verhit de friteuse op 180°C. Gebruik olie (bv. arachideolie) om de vis te bakken.
13
Bak de fish sticks goudbruin gedurende zo’n dikke 3 minuten. Bak niet teveel fish sticks per beurt. Teveel vis in het frituurmandje laat de temperatuur van de olie te fel zakken.
14
Laat de fish sticks uitlekken op wat keukenpapier of een servet.
1
Neem de schelvisfilets erbij.
2
Zet drie schaaltjes klaar om straks de visstaafjes te paneren.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Zelfgemaakte fish sticks (thumbnail)Zelfgemaakte fish sticks
4 personen
40m
Ingrediënten
Schelvisfilets
700 g
Polenta
50 g
Panko
100 g
Bloem
80 g
Peper
Zout
Ei
1

Zelfgemaakte fish sticks

In veel gezinnen is het feest als er fish sticks op de tafel komen. Meestal komen recht uit het vriesvak van de supermarkt, maar je kan ze natuurlijk ook een keer vers maken. Kabeljauw vind Jeroen een iets te edele vis om te gebruiken. Het lukt net zo goed met bv. schelvis of wijting.
Instructies

De fish sticks

700 g schelvisfilets, 50 g polenta, 100 g panko, 80 g bloem, peper, zout, 1 ei
1
Neem de schelvisfilets erbij.
2
Zet drie schaaltjes klaar om straks de visstaafjes te paneren.
3
Doe in één schaaltje het ei (en het eiwit dat je eerder al bewaarde). Klop het ei goed los.
4
Doe de bloem in het tweede schaaltje. In het derde schaaltje komt een bijzondere mix van paneermeel.
5
Om de fish sticks een krokant en stevig paneerlaagje te geven, gebruik ik een mengsel van panko (het Japanse paneermeel) en een deel polenta (griesmeelkorrels). Dit is geen absolute must, maar het zorgt wel voor een zeer geslaagd resultaat.
6
Doe de panko in de beker van de blender en mix het grove paneermeel iets fijner. Zeer kort mixen is voldoende.
7
Doe het fijnere panko, samen met de polenta in het derde schaaltje en meng beide.
8
Snij de visfilets niet zomaar in reepjes, want dan zal de vis veel te gemakkelijk uit mekaar vallen bij het bakken of serveren. Snij elke visfilet overlangs in drie tot vier lange repen, elk zo’n 3 centimeter breed. Snij deze repen in sticks van zo’n 8 cm lang.
9
Kruid de stukjes schelvis aan beide zijden met een beetje zout en peper van de molen.
10
Wentel de stukjes vis eerst doorheen de bloem. Klop zachtjes op de fish sticks, zodat overtollige bloem verdwijnt.
11
Haal ze nu doorheen het geklutste ei en geef ze tenslotte een egaal laagje paneermeel van panko en polenta.
12
Verhit de friteuse op 180°C. Gebruik olie (bv. arachideolie) om de vis te bakken.
13
Bak de fish sticks goudbruin gedurende zo’n dikke 3 minuten. Bak niet teveel fish sticks per beurt. Teveel vis in het frituurmandje laat de temperatuur van de olie te fel zakken.
14
Laat de fish sticks uitlekken op wat keukenpapier of een servet.