dako logo

Populaire thema's

Zoeken op
Zeetong met duglérésaus en mosselen  (thumbnail)Zeetong met duglérésaus en mosselen

Zeetong met duglérésaus en mosselen

50m
19
-
2.5K
Recepten

Zeetong met duglérésaus en mosselen

Dit is een fantastisch Dagelijkse kost-recept en een ware klassieker in de Belgische en Franse keuken! Jeroen serveert zeetong met duglérésaus, een saus met tomatenblokjes, champignons en garnalen als basis. Jeroen maakt er een eigentijdse versie van met mosselen in de hoofdrol.
Zeetong met duglérésaus en mosselen  (thumbnail)Zeetong met duglérésaus en mosselen

Zeetong met duglérésaus en mosselen

50m
19
-
2.5K
Recepten

Zeetong met duglérésaus en mosselen

Dit is een fantastisch Dagelijkse kost-recept en een ware klassieker in de Belgische en Franse keuken! Jeroen serveert zeetong met duglérésaus, een saus met tomatenblokjes, champignons en garnalen als basis. Jeroen maakt er een eigentijdse versie van met mosselen in de hoofdrol.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd50m
Ingrediënten19
Beoordeling-
Aantal likes2.5K

Ingrediënten

4 personen
Mosselen
1.000 g
Witte wijn
1 een flinke scheut
Zeetongenvan 500 gr
4
Ajuin
1
Look
2 teentjes
Tijm
Laurierblaadjes
2
Noilly pratvermout
0,3 l
Mosselvocht
Room
0,2 l
Vastkokende aardappelen
800 g
Tomaten
3
Water
1 scheutje
Champignons
1 bakje
Zwarte peper
Zout
Boter
1 een flinke klont
Bieslook
0,5 bosjes
Waterkers
1 bosje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Mosselen en saus

1.000 g mosselen
1
Spoel de mosselen in gezouten water en laat ze uitlekken.
1 een flinke scheut witte wijn
2
Doe de mosselen met de witte wijn en een flinke snuif peper in een (mossel)pot en breng het geheel aan de kook. Zet een deksel op de mosselen en laat ze garen. Draai het vuur uit wanneer de mosselen opengaan.
4 zeetongen (van 500 gr)
3
Kuis de zeetongen, spoel ze onder koud water en dep ze droog. Hou de afsnijdsels van de zeetong even apart.
1 ajuin, 2 teentjes look, tijm, 2 laurierblaadjes
4
Pel de ui en spoel de selder. Snijd beide grof en stoof ze aan in boter. Pel en kneus de look, kneus hem en voeg hem toe, gevolgd door de tijm en de laurier.
0,3 l Noilly Prat (vermout)
5
Leg de afsnijdsels van de vis mee in de pan. Giet de vermout erbij, breng het geheel aan de kook en laat de vermout droogkoken.
mosselvocht
6
Giet de mosselen door een zeef en vang het kookvocht op. Giet de mosseljus bij de ui en selder in de pan.
0,2 l room
7
Giet de saus met ui en selder opnieuw door de zeef in een andere pan, voeg er een scheut room aan toe en breng de saus weer aan de kook.
800 g vastkokende aardappelen
8
Schil de aardappelen en snijd ze in de vorm van een tonnetje: vlak de ronde uiteinden af. Kook ze gaar in een ruime pot met gezouten water.
3 tomaten
9
Kook en emondeer de tomaten samen met de aardappelen. Laat de tomaten na 15 seconden in het hete water schrikken in een kom met koud water en pel ze.
10
Snijd de tomaten in vier, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
1 scheutje water
11
Laat een klontje boter smelten in een pannetje en voeg een scheut water toe.
1 bakje champignons, zwarte peper, keukenzout
12
Snijd de champignons in vier en stoof ze zachtjes in de boter. Kruid met peper en zout.
13
Giet de boter van de champignons bij de mosseljus.
14
Pluk de mosselen en doe ze bij de tomatenblokjes.

Zeetong en afwerking

1 een flinke klont boter
15
Smelt een flinke klont boter in een grote pan. Kruid de zeetongen aan beide kanten met zout en peper en bak de vis aan beide kanten goudbruin in de bruisende boter.
16
Voeg een klontje boter, peper en zout toe aan de mosselsaus en zet de mixer erin.
17
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en hou ze even warm.
18
Meng de tomatenblokjes met de mosselen en de champignons onder de mosselsaus. Laat de duglérésaus nog even koken.
0,5 bosjes bieslook, 1 bosje waterkers
19
Schep een gebakken zeetong op een bord en lepel er flink wat saus en mosselen over. Werk af met fijngesneden bieslook en een takje kervel. Serveer de aardappelen en de waterkers er apart bij.
1
Spoel de mosselen in gezouten water en laat ze uitlekken.
2
Doe de mosselen met de witte wijn en een flinke snuif peper in een (mossel)pot en breng het geheel aan de kook. Zet een deksel op de mosselen en laat ze garen. Draai het vuur uit wanneer de mosselen opengaan.

Instructies

Mosselen en saus

1.000 g mosselen
1
Spoel de mosselen in gezouten water en laat ze uitlekken.
1 een flinke scheut witte wijn
2
Doe de mosselen met de witte wijn en een flinke snuif peper in een (mossel)pot en breng het geheel aan de kook. Zet een deksel op de mosselen en laat ze garen. Draai het vuur uit wanneer de mosselen opengaan.
4 zeetongen (van 500 gr)
3
Kuis de zeetongen, spoel ze onder koud water en dep ze droog. Hou de afsnijdsels van de zeetong even apart.
1 ajuin, 2 teentjes look, tijm, 2 laurierblaadjes
4
Pel de ui en spoel de selder. Snijd beide grof en stoof ze aan in boter. Pel en kneus de look, kneus hem en voeg hem toe, gevolgd door de tijm en de laurier.
0,3 l Noilly Prat (vermout)
5
Leg de afsnijdsels van de vis mee in de pan. Giet de vermout erbij, breng het geheel aan de kook en laat de vermout droogkoken.
mosselvocht
6
Giet de mosselen door een zeef en vang het kookvocht op. Giet de mosseljus bij de ui en selder in de pan.
0,2 l room
7
Giet de saus met ui en selder opnieuw door de zeef in een andere pan, voeg er een scheut room aan toe en breng de saus weer aan de kook.
800 g vastkokende aardappelen
8
Schil de aardappelen en snijd ze in de vorm van een tonnetje: vlak de ronde uiteinden af. Kook ze gaar in een ruime pot met gezouten water.
3 tomaten
9
Kook en emondeer de tomaten samen met de aardappelen. Laat de tomaten na 15 seconden in het hete water schrikken in een kom met koud water en pel ze.
10
Snijd de tomaten in vier, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
1 scheutje water
11
Laat een klontje boter smelten in een pannetje en voeg een scheut water toe.
1 bakje champignons, zwarte peper, keukenzout
12
Snijd de champignons in vier en stoof ze zachtjes in de boter. Kruid met peper en zout.
13
Giet de boter van de champignons bij de mosseljus.
14
Pluk de mosselen en doe ze bij de tomatenblokjes.

Zeetong en afwerking

1 een flinke klont boter
15
Smelt een flinke klont boter in een grote pan. Kruid de zeetongen aan beide kanten met zout en peper en bak de vis aan beide kanten goudbruin in de bruisende boter.
16
Voeg een klontje boter, peper en zout toe aan de mosselsaus en zet de mixer erin.
17
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en hou ze even warm.
18
Meng de tomatenblokjes met de mosselen en de champignons onder de mosselsaus. Laat de duglérésaus nog even koken.
0,5 bosjes bieslook, 1 bosje waterkers
19
Schep een gebakken zeetong op een bord en lepel er flink wat saus en mosselen over. Werk af met fijngesneden bieslook en een takje kervel. Serveer de aardappelen en de waterkers er apart bij.
1
Spoel de mosselen in gezouten water en laat ze uitlekken.
2
Doe de mosselen met de witte wijn en een flinke snuif peper in een (mossel)pot en breng het geheel aan de kook. Zet een deksel op de mosselen en laat ze garen. Draai het vuur uit wanneer de mosselen opengaan.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Zeetong met duglérésaus en mosselen  (thumbnail)Zeetong met duglérésaus en mosselen
4 personen
50m
Ingrediënten
Mosselen
1.000 g
Witte wijn
1 een flinke scheut
Zeetongenvan 500 gr
4
Ajuin
1
Look
2 teentjes
Tijm
Laurierblaadjes
2
Noilly pratvermout
0,3 l
Mosselvocht
Room
0,2 l
Vastkokende aardappelen
800 g
Tomaten
3
Water
1 scheutje
Champignons
1 bakje
Zwarte peper
Zout
Boter
1 een flinke klont
Bieslook
0,5 bosjes
Waterkers
1 bosje

Zeetong met duglérésaus en mosselen

Dit is een fantastisch Dagelijkse kost-recept en een ware klassieker in de Belgische en Franse keuken! Jeroen serveert zeetong met duglérésaus, een saus met tomatenblokjes, champignons en garnalen als basis. Jeroen maakt er een eigentijdse versie van met mosselen in de hoofdrol.
Instructies

Mosselen en saus

1.000 g mosselen
1
Spoel de mosselen in gezouten water en laat ze uitlekken.
1 een flinke scheut witte wijn
2
Doe de mosselen met de witte wijn en een flinke snuif peper in een (mossel)pot en breng het geheel aan de kook. Zet een deksel op de mosselen en laat ze garen. Draai het vuur uit wanneer de mosselen opengaan.
4 zeetongen (van 500 gr)
3
Kuis de zeetongen, spoel ze onder koud water en dep ze droog. Hou de afsnijdsels van de zeetong even apart.
1 ajuin, 2 teentjes look, tijm, 2 laurierblaadjes
4
Pel de ui en spoel de selder. Snijd beide grof en stoof ze aan in boter. Pel en kneus de look, kneus hem en voeg hem toe, gevolgd door de tijm en de laurier.
0,3 l Noilly Prat (vermout)
5
Leg de afsnijdsels van de vis mee in de pan. Giet de vermout erbij, breng het geheel aan de kook en laat de vermout droogkoken.
mosselvocht
6
Giet de mosselen door een zeef en vang het kookvocht op. Giet de mosseljus bij de ui en selder in de pan.
0,2 l room
7
Giet de saus met ui en selder opnieuw door de zeef in een andere pan, voeg er een scheut room aan toe en breng de saus weer aan de kook.
800 g vastkokende aardappelen
8
Schil de aardappelen en snijd ze in de vorm van een tonnetje: vlak de ronde uiteinden af. Kook ze gaar in een ruime pot met gezouten water.
3 tomaten
9
Kook en emondeer de tomaten samen met de aardappelen. Laat de tomaten na 15 seconden in het hete water schrikken in een kom met koud water en pel ze.
10
Snijd de tomaten in vier, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
1 scheutje water
11
Laat een klontje boter smelten in een pannetje en voeg een scheut water toe.
1 bakje champignons, zwarte peper, keukenzout
12
Snijd de champignons in vier en stoof ze zachtjes in de boter. Kruid met peper en zout.
13
Giet de boter van de champignons bij de mosseljus.
14
Pluk de mosselen en doe ze bij de tomatenblokjes.

Zeetong en afwerking

1 een flinke klont boter
15
Smelt een flinke klont boter in een grote pan. Kruid de zeetongen aan beide kanten met zout en peper en bak de vis aan beide kanten goudbruin in de bruisende boter.
16
Voeg een klontje boter, peper en zout toe aan de mosselsaus en zet de mixer erin.
17
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en hou ze even warm.
18
Meng de tomatenblokjes met de mosselen en de champignons onder de mosselsaus. Laat de duglérésaus nog even koken.
0,5 bosjes bieslook, 1 bosje waterkers
19
Schep een gebakken zeetong op een bord en lepel er flink wat saus en mosselen over. Werk af met fijngesneden bieslook en een takje kervel. Serveer de aardappelen en de waterkers er apart bij.