Zeeduivel au poivre met gebakken aardappelen en kropsla

Zeeduivel au poivre met gebakken aardappelen en kropsla

45m
16
-
29
Recepten

Zeeduivel au poivre met gebakken aardappelen en kropsla

Gebakken zeeduivel met peperroomsaus, gebakken aardappelen en kropsla.
Zeeduivel au poivre met gebakken aardappelen en kropsla

Zeeduivel au poivre met gebakken aardappelen en kropsla

45m
16
-
29
Recepten

Zeeduivel au poivre met gebakken aardappelen en kropsla

Gebakken zeeduivel met peperroomsaus, gebakken aardappelen en kropsla.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten16
Beoordeling-
Aantal likes29

Ingrediënten

4 personen
Zeeduivel
600 g
Tijm
1 takje
Sjalotten
2
Selder
2 stengels
Look
2 teentjes
Groene peperbollen
3 el
Roze peper
2 el
Noilly Prat
0,15 l
Visfumet
0,15 l
Room
0,4 l
Tijm
Laurier
2 blaadjes
Bieslook
0,5 bosjes
Aardappelenafgekoelde gekookte
800 g
Kropsla
1
Bieslook
Sjalotten
1
Dragonazijn
1 scheutje
Dragon
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

800 g aardappelen (afgekoelde gekookte)
1
Snijd de aardappelen in grote stukken, kook ze gaar in gezouten water en laat ze afkoelen.
3 el Groene peperbollen
2
Kook de peperbolletjes in wat water, ververs het water en kook ze nog twee keer op deze manier af.
1 Sjalotten, 1 scheutje dragonazijn
3
Snijd de sjalot voor de sla in ringen, doe ze in een kom en sprenkel er wat azijn over.
2 Sjalotten, 2 stengels selder, 2 teentjes Look, 2 el roze peper
4
Snijd de andere sjalotten en de selder fijn en stoof ze met de geplette look en de peperbollen aan in een scheutje olijfolie.
0,15 l Noilly Prat, 0,15 l visfumet, 2 blaadjes laurier, 1 takje tijm
5
Blus de pan met de Noilly Prat en de visfumet. Voeg de laurier en de tijm toe.
6
Bak in een andere pan de aardappelen in een scheut arachideolie.
1 kropsla
7
Kuis en was de kropsla en meng hem onder de sjalot met azijn.
Bieslook, dragon
8
Snipper de bieslook en de dragon fijn en voeg ze toe aan de sla. Sprenkel er wat olijfolie over, kruid met peper en zout en meng alles.
1 takje tijm, 600 g zeeduivel
9
Kruid de vis met peper en zout en bak de stukken in boter met een scheutje olie. Leg er een takje tijm bij tijdens het bakken.
0,4 l Room
10
Voeg de room toe aan de saus, laat even inkoken en kruid met een snuif zout.
0,5 bosjes Bieslook
11
Snipper wat bieslook fijn.
12
Laat de gebakken aardappelen even uitlekken op keukenpapier en strooi er wat zout over.
13
Leg een stuk vis op een bord en lepel er wat van de pepersaus over. Serveer met gebakken aardappelen, kropsla en de fijngesneden bieslook.
1
Snijd de aardappelen in grote stukken, kook ze gaar in gezouten water en laat ze afkoelen.
2
Kook de peperbolletjes in wat water, ververs het water en kook ze nog twee keer op deze manier af.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

800 g aardappelen (afgekoelde gekookte)
1
Snijd de aardappelen in grote stukken, kook ze gaar in gezouten water en laat ze afkoelen.
3 el Groene peperbollen
2
Kook de peperbolletjes in wat water, ververs het water en kook ze nog twee keer op deze manier af.
1 Sjalotten, 1 scheutje dragonazijn
3
Snijd de sjalot voor de sla in ringen, doe ze in een kom en sprenkel er wat azijn over.
2 Sjalotten, 2 stengels selder, 2 teentjes Look, 2 el roze peper
4
Snijd de andere sjalotten en de selder fijn en stoof ze met de geplette look en de peperbollen aan in een scheutje olijfolie.
0,15 l Noilly Prat, 0,15 l visfumet, 2 blaadjes laurier, 1 takje tijm
5
Blus de pan met de Noilly Prat en de visfumet. Voeg de laurier en de tijm toe.
6
Bak in een andere pan de aardappelen in een scheut arachideolie.
1 kropsla
7
Kuis en was de kropsla en meng hem onder de sjalot met azijn.
Bieslook, dragon
8
Snipper de bieslook en de dragon fijn en voeg ze toe aan de sla. Sprenkel er wat olijfolie over, kruid met peper en zout en meng alles.
1 takje tijm, 600 g zeeduivel
9
Kruid de vis met peper en zout en bak de stukken in boter met een scheutje olie. Leg er een takje tijm bij tijdens het bakken.
0,4 l Room
10
Voeg de room toe aan de saus, laat even inkoken en kruid met een snuif zout.
0,5 bosjes Bieslook
11
Snipper wat bieslook fijn.
12
Laat de gebakken aardappelen even uitlekken op keukenpapier en strooi er wat zout over.
13
Leg een stuk vis op een bord en lepel er wat van de pepersaus over. Serveer met gebakken aardappelen, kropsla en de fijngesneden bieslook.
1
Snijd de aardappelen in grote stukken, kook ze gaar in gezouten water en laat ze afkoelen.
2
Kook de peperbolletjes in wat water, ververs het water en kook ze nog twee keer op deze manier af.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden