Rolcake met frambozen, witte chocolade en amandelschilfers
Rolcake met frambozen, witte chocolade en amandelschilfers
Rolcake met frambozen, witte chocolade en amandelschilfers
Rolcake met frambozen, witte chocolade en amandelschilfers
Ingrediënten
4 personen
Diepvriesframbozen
400 g
Eiwitten
3
Bloemsuiker
60 g
Zelfrijzende bloem
40 g
Amandelpoeder
30 g
Amandelextract
1 dopje
Zout
1 snuifje
Maxisuiker
130 g
Eierdooiers
3
Eieren
3
Kristalsuiker
125 g
Room
0,3 l
Amandelschilfers
100 g
Witte chocoladeschilfers
100 g
Frambozenvers
3 bakje
Benodigdheden
Keukenmachine, bakpapier
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
400 g diepvriesframbozen
1
Doe de diepvries frambozen met een scheut water in een steelpan en breng het geheel aan de kook.
3 eiwitten, 20 g bloemsuiker
2
Doe de 3 eiwitten met de bloemsuiker in de kom van de keukenmachine en klop de eiwitten stijf.
40 g Zelfrijzende bloem, 30 g amandelpoeder, 1 dopje amandelextract, 1 snuifje zout
3
Zeef de bloem en het amandelpoeder in een kom en voeg er een snuifje zout en een dopje amandelextract aan toe.
130 g maxisuiker
4
Voeg de maxi fruit suiker toe aan de confituur van diepvries frambozen. Laat nog eens 4 minuten doorkoken en stort de confituur in een schaal.
3 eierdooiers, 3 eieren, 125 g kristalsuiker
5
Doe de dooiers met de hele eieren en de suiker in een tweede kom van de keukenmachine en klop het geheel bleek en luchtig.
6
Dek de confituur af met folie en laat afkoelen in de koelkast.
7
Vet een bakplaat in met wat gesmolten boter of olie, en kleef er een vel bakpapier in.
8
Spatel het opgeklopte eiwit onder de ruban, gevolgd door de bloem en het amandelpoeder.
9
Stort het beslag in de bakplaat bekleed met bakpapier en schuif de ovenplaat 12 minuten in de hete oven van 175°C.
0,3 l Room, 40 g bloemsuiker, 100 g amandelschilfers
10
Klop ondertussen de slagroom stijf met de bloemsuiker en rooster de amandelschilfers in een pan met een likje olie. Laat de amandelschilfers even uitlekken op wat keukenpapier.
11
Haal de gebakken biscuit uit de oven en draai om op een propere handdoek. Laat de biscuit zo afkoelen.
12
Trek voorzichtig het bakpapier van de biscuit en draai opnieuw om.
100 g witte chocoladeschilfers
13
Bedek de biscuit met een laag afgekoelde confituur, gevolgd door een laag opgeklopte slagroom en een laag witte chocoladeschilfers.
14
Rol de biscuit stevig op en bedek de buitenkant ook met een laagje confituur en rol hem vervolgens door de gekleurde amandelschilfers. Laat vervolgens een uurtje opstijven in de koelkast.
3 bakje frambozen
15
Snijd de cake in plakken en serveer met een toef slagroom en wat verse frambozen.
400 g diepvriesframbozen
1
Doe de diepvries frambozen met een scheut water in een steelpan en breng het geheel aan de kook.
3 eiwitten, 20 g bloemsuiker
2
Doe de 3 eiwitten met de bloemsuiker in de kom van de keukenmachine en klop de eiwitten stijf.
40 g Zelfrijzende bloem, 30 g amandelpoeder, 1 dopje amandelextract, 1 snuifje zout
3
Zeef de bloem en het amandelpoeder in een kom en voeg er een snuifje zout en een dopje amandelextract aan toe.
130 g maxisuiker
4
Voeg de maxi fruit suiker toe aan de confituur van diepvries frambozen. Laat nog eens 4 minuten doorkoken en stort de confituur in een schaal.
3 eierdooiers, 3 eieren, 125 g kristalsuiker
5
Doe de dooiers met de hele eieren en de suiker in een tweede kom van de keukenmachine en klop het geheel bleek en luchtig.
6
Dek de confituur af met folie en laat afkoelen in de koelkast.
7
Vet een bakplaat in met wat gesmolten boter of olie, en kleef er een vel bakpapier in.
8
Spatel het opgeklopte eiwit onder de ruban, gevolgd door de bloem en het amandelpoeder.
9
Stort het beslag in de bakplaat bekleed met bakpapier en schuif de ovenplaat 12 minuten in de hete oven van 175°C.
0,3 l Room, 40 g bloemsuiker, 100 g amandelschilfers
10
Klop ondertussen de slagroom stijf met de bloemsuiker en rooster de amandelschilfers in een pan met een likje olie. Laat de amandelschilfers even uitlekken op wat keukenpapier.
11
Haal de gebakken biscuit uit de oven en draai om op een propere handdoek. Laat de biscuit zo afkoelen.
12
Trek voorzichtig het bakpapier van de biscuit en draai opnieuw om.
100 g witte chocoladeschilfers
13
Bedek de biscuit met een laag afgekoelde confituur, gevolgd door een laag opgeklopte slagroom en een laag witte chocoladeschilfers.
14
Rol de biscuit stevig op en bedek de buitenkant ook met een laagje confituur en rol hem vervolgens door de gekleurde amandelschilfers. Laat vervolgens een uurtje opstijven in de koelkast.
3 bakje frambozen
15
Snijd de cake in plakken en serveer met een toef slagroom en wat verse frambozen.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Diepvriesframbozen
400 g
Eiwitten
3
Bloemsuiker
60 g
Zelfrijzende bloem
40 g
Amandelpoeder
30 g
Amandelextract
1 dopje
Zout
1 snuifje
Maxisuiker
130 g
Eierdooiers
3
Eieren
3
Kristalsuiker
125 g
Room
0,3 l
Amandelschilfers
100 g
Witte chocoladeschilfers
100 g
Frambozenvers
3 bakje
Rolcake met frambozen, witte chocolade en amandelschilfers
Een heerlijk zomerse rolcake met frambozen in de hoofdrol! Met als extraatje witte chocolade, slagroom en geroosterde amandelschilferts tover je zonder al te veel moeite een rol heerlijke zoetigheid op tafel.Instructies
400 g diepvriesframbozen
1
Doe de diepvries frambozen met een scheut water in een steelpan en breng het geheel aan de kook.
3 eiwitten, 20 g bloemsuiker
2
Doe de 3 eiwitten met de bloemsuiker in de kom van de keukenmachine en klop de eiwitten stijf.
40 g Zelfrijzende bloem, 30 g amandelpoeder, 1 dopje amandelextract, 1 snuifje zout
3
Zeef de bloem en het amandelpoeder in een kom en voeg er een snuifje zout en een dopje amandelextract aan toe.
130 g maxisuiker
4
Voeg de maxi fruit suiker toe aan de confituur van diepvries frambozen. Laat nog eens 4 minuten doorkoken en stort de confituur in een schaal.
3 eierdooiers, 3 eieren, 125 g kristalsuiker
5
Doe de dooiers met de hele eieren en de suiker in een tweede kom van de keukenmachine en klop het geheel bleek en luchtig.
6
Dek de confituur af met folie en laat afkoelen in de koelkast.
7
Vet een bakplaat in met wat gesmolten boter of olie, en kleef er een vel bakpapier in.
8
Spatel het opgeklopte eiwit onder de ruban, gevolgd door de bloem en het amandelpoeder.
9
Stort het beslag in de bakplaat bekleed met bakpapier en schuif de ovenplaat 12 minuten in de hete oven van 175°C.
0,3 l Room, 40 g bloemsuiker, 100 g amandelschilfers
10
Klop ondertussen de slagroom stijf met de bloemsuiker en rooster de amandelschilfers in een pan met een likje olie. Laat de amandelschilfers even uitlekken op wat keukenpapier.
11
Haal de gebakken biscuit uit de oven en draai om op een propere handdoek. Laat de biscuit zo afkoelen.
12
Trek voorzichtig het bakpapier van de biscuit en draai opnieuw om.
100 g witte chocoladeschilfers
13
Bedek de biscuit met een laag afgekoelde confituur, gevolgd door een laag opgeklopte slagroom en een laag witte chocoladeschilfers.
14
Rol de biscuit stevig op en bedek de buitenkant ook met een laagje confituur en rol hem vervolgens door de gekleurde amandelschilfers. Laat vervolgens een uurtje opstijven in de koelkast.
3 bakje frambozen
15
Snijd de cake in plakken en serveer met een toef slagroom en wat verse frambozen.