Varkensschenkel met Rodenbach Grand Cru, krieltjes en wortelen
Varkensschenkel met Rodenbach Grand Cru, krieltjes en wortelen
Varkensschenkel met Rodenbach Grand Cru, krieltjes en wortelen
Varkensschenkel met Rodenbach Grand Cru, krieltjes en wortelen
Ingrediënten
4 personen
Varkensschenkels
2
Boter
2 een klont
Ajuinen
3
Look
2 teentjes
Champignons
2 bakje
Gerookt spek
200 g
Mosterd
2 el
Perenstroop
2 el
Rodenbachbier
3 flesjes
Peperkoek
5 sneetjes
Tijm
Laurier
Kruidnagels
Jeneverbessen
Krielaardappelen
800 g
Wortels
500 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
2 varkensschenkels, 1 een klont boter
1
Laat een klont boter smelten in een grote pot. Kruid de varkensschenkels met peper en zout en kleur ze in de boter.
3 ajuinen, 2 teentjes Look
2
Snijd de uien en de look fijn. Haal de gekleurde schenkels uit de pot en giet het vet weg. Voeg een nieuw klontje boter toe en stoof er de uien en look in aan.
2 bakje champignons, 200 g gerookt spek, 2 el mosterd, 2 el perenstroop, 3 flesjes Rodenbachbier, 5 sneetjes peperkoek
3
Snijd de champignons in twee en voeg ze toe. Snijd het spek in grote stukken en voeg toe. Voeg er de stroop en de mosterd aan toe, gevolgd door de peperkoek en het bier.
tijm, laurier, kruidnagels, Jeneverbessen
4
Zorg nu voor de kruiding: doe er een bouquet garni bij, samen met wat kruidnagel en enkele jeneverbessen. Leg de schenkels er weer bij en kruid met flink wat peper en wat zout. Schuif de pot in een voorverwarmde oven van 160°C en laat de schenkels minstens 2 uur garen, tot ze helemaal gaar zijn.
800 g krielaardappelen, 500 g Wortels
5
Snijd de krieltjes en de wortelen ‘en cocotte’, dit is tonvormig, en kook ze gaar in gezouten water.
tijm, 1 een klont boter
6
Laat een klontje boter smelten in een pan en bak de wortelen en de aardappelen kort even op. Snipper wat tijm fijn en voeg hem toe en kruid met peper en zout.
7
Haal de schenkels uit de oven en schep ze in een grote schaal met wat saus. Lepel de groente erover en strooi er wat peterselie over.
2 varkensschenkels, 1 een klont boter
1
Laat een klont boter smelten in een grote pot. Kruid de varkensschenkels met peper en zout en kleur ze in de boter.
3 ajuinen, 2 teentjes Look
2
Snijd de uien en de look fijn. Haal de gekleurde schenkels uit de pot en giet het vet weg. Voeg een nieuw klontje boter toe en stoof er de uien en look in aan.
2 bakje champignons, 200 g gerookt spek, 2 el mosterd, 2 el perenstroop, 3 flesjes Rodenbachbier, 5 sneetjes peperkoek
3
Snijd de champignons in twee en voeg ze toe. Snijd het spek in grote stukken en voeg toe. Voeg er de stroop en de mosterd aan toe, gevolgd door de peperkoek en het bier.
tijm, laurier, kruidnagels, Jeneverbessen
4
Zorg nu voor de kruiding: doe er een bouquet garni bij, samen met wat kruidnagel en enkele jeneverbessen. Leg de schenkels er weer bij en kruid met flink wat peper en wat zout. Schuif de pot in een voorverwarmde oven van 160°C en laat de schenkels minstens 2 uur garen, tot ze helemaal gaar zijn.
800 g krielaardappelen, 500 g Wortels
5
Snijd de krieltjes en de wortelen ‘en cocotte’, dit is tonvormig, en kook ze gaar in gezouten water.
tijm, 1 een klont boter
6
Laat een klontje boter smelten in een pan en bak de wortelen en de aardappelen kort even op. Snipper wat tijm fijn en voeg hem toe en kruid met peper en zout.
7
Haal de schenkels uit de oven en schep ze in een grote schaal met wat saus. Lepel de groente erover en strooi er wat peterselie over.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Varkensschenkels
2
Boter
2 een klont
Ajuinen
3
Look
2 teentjes
Champignons
2 bakje
Gerookt spek
200 g
Mosterd
2 el
Perenstroop
2 el
Rodenbachbier
3 flesjes
Peperkoek
5 sneetjes
Tijm
Laurier
Kruidnagels
Jeneverbessen
Krielaardappelen
800 g
Wortels
500 g
Varkensschenkel met Rodenbach Grand Cru, krieltjes en wortelen
Koken met bier zit er bij een Belg ingebakken, net zoals de Fransen veel met wijn koken, zo ook bij Jeroen. In dit gerecht gebruikt hij Rodenbach Grand Cru, een roodbruin bier dat perfect combineert met de het hoofdingrediënt varkensschenkel. De krieltjes en worteltjes worden samen als 'en cocotte' gesneden en klaargemaakt. Vergeet zeker geen flesje (of meer...) Rodenbach opzij te houden om tijdens het eten uit te schenken!Instructies
2 varkensschenkels, 1 een klont boter
1
Laat een klont boter smelten in een grote pot. Kruid de varkensschenkels met peper en zout en kleur ze in de boter.
3 ajuinen, 2 teentjes Look
2
Snijd de uien en de look fijn. Haal de gekleurde schenkels uit de pot en giet het vet weg. Voeg een nieuw klontje boter toe en stoof er de uien en look in aan.
2 bakje champignons, 200 g gerookt spek, 2 el mosterd, 2 el perenstroop, 3 flesjes Rodenbachbier, 5 sneetjes peperkoek
3
Snijd de champignons in twee en voeg ze toe. Snijd het spek in grote stukken en voeg toe. Voeg er de stroop en de mosterd aan toe, gevolgd door de peperkoek en het bier.
tijm, laurier, kruidnagels, Jeneverbessen
4
Zorg nu voor de kruiding: doe er een bouquet garni bij, samen met wat kruidnagel en enkele jeneverbessen. Leg de schenkels er weer bij en kruid met flink wat peper en wat zout. Schuif de pot in een voorverwarmde oven van 160°C en laat de schenkels minstens 2 uur garen, tot ze helemaal gaar zijn.
800 g krielaardappelen, 500 g Wortels
5
Snijd de krieltjes en de wortelen ‘en cocotte’, dit is tonvormig, en kook ze gaar in gezouten water.
tijm, 1 een klont boter
6
Laat een klontje boter smelten in een pan en bak de wortelen en de aardappelen kort even op. Snipper wat tijm fijn en voeg hem toe en kruid met peper en zout.
7
Haal de schenkels uit de oven en schep ze in een grote schaal met wat saus. Lepel de groente erover en strooi er wat peterselie over.