Bloemkool met linzensaus en cheddar
Bloemkool met linzensaus en cheddar
Bloemkool met linzensaus en cheddar
Bloemkool met linzensaus en cheddar
Ingrediënten
4 personen
Rode linzen
200 g
Olijfolie
Rode uien
2
Look
1 teentje
Selder
4 stengels
Rode paprika's
2
Chinese kolen
0,25
Bloemkool
1
Komijn
Kurkuma
Garam masala
1 el
Harissa
1 tl
Tomatenblokjes
800 g
Peper
Zout
Tijm
Laurier
Cheddar
200 g
Naan
4 stukken
Koriander
Benodigdheden
Een ovenschaal
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De voorbereiding
200 g rode linzen
1
Laat de linzen op voorhand een nacht weken in koud water.
De bloemkool met linzensaus
2
Laat de geweekte linzen uitlekken.
olijfolie
3
Verhit een scheut olijfolie in een hoge pan op een zacht vuur.
2 rode uien
4
Pel de rode uien en snijd ze in fijne halve ringen.
1 teentje Look
5
Kneus en pel de knoflook. Versnipper de teen en stoof hem samen met de ui in de pan.
4 stengels selder
6
Maak de selder schoon. Snijd de stengels in blokjes.
2 rode paprika's
7
Schil de paprika’s en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd de paprika’s in grove stukken.
0,25 Chinese kolen
8
Snipper de Chinese kool fijn. Laat alle groenten meestoven in de pan.
9
Breng een pot gezouten water aan de kook.
1 bloemkool
10
Maak de bloemkool schoon. Snijd het groene loof eraf en laat de bloemkool in zijn geheel koken in het water tot hij beetgaar is.
11
Doe de linzen bij de groenten op het vuur.
komijn, kurkuma, 1 el garam masala, 1 tl Harissa
12
Breng op smaak met komijn, kurkuma en garam masala. Voeg een koffielepel harissa toe. Roer alles onder elkaar.
800 g Tomatenblokjes
13
Giet er de tomatenblokjes bij. Vul een leeg blik voor de helft met water en giet het bij de saus.
TIPVoeg nog wat extra vocht toe als je merkt dat de linzen aan de bodem van de pan kleven.
peper, zout, tijm, laurier
14
Kruid met peper en zout. Voeg enkele takjes tijm en enkele blaadjes laurier toe. Laat de saus pruttelen onder deksel.
15
Giet de bloemkool af.
200 g Cheddar
16
Rasp van cheddar.
olijfolie, peper, zout
17
Schep een royale portie linzensaus in een ovenschaal. Leg er de bloemkool bovenop. Besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout.
18
Strooi de cheddar over de bloemkool. Zet de schotel een kwartier in de oven op 180 °C.
4 stukken Naan
19
Bak ook de naan even af in de oven.
koriander
20
Serveer de bloemkool met linzensaus en een stukje naan. Werk eventueel af met enkele plukjes koriander.
De voorbereiding
200 g rode linzen
1
Laat de linzen op voorhand een nacht weken in koud water.
De bloemkool met linzensaus
2
Laat de geweekte linzen uitlekken.
olijfolie
3
Verhit een scheut olijfolie in een hoge pan op een zacht vuur.
2 rode uien
4
Pel de rode uien en snijd ze in fijne halve ringen.
1 teentje Look
5
Kneus en pel de knoflook. Versnipper de teen en stoof hem samen met de ui in de pan.
4 stengels selder
6
Maak de selder schoon. Snijd de stengels in blokjes.
2 rode paprika's
7
Schil de paprika’s en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd de paprika’s in grove stukken.
0,25 Chinese kolen
8
Snipper de Chinese kool fijn. Laat alle groenten meestoven in de pan.
9
Breng een pot gezouten water aan de kook.
1 bloemkool
10
Maak de bloemkool schoon. Snijd het groene loof eraf en laat de bloemkool in zijn geheel koken in het water tot hij beetgaar is.
11
Doe de linzen bij de groenten op het vuur.
komijn, kurkuma, 1 el garam masala, 1 tl Harissa
12
Breng op smaak met komijn, kurkuma en garam masala. Voeg een koffielepel harissa toe. Roer alles onder elkaar.
800 g Tomatenblokjes
13
Giet er de tomatenblokjes bij. Vul een leeg blik voor de helft met water en giet het bij de saus.
TIPVoeg nog wat extra vocht toe als je merkt dat de linzen aan de bodem van de pan kleven.
peper, zout, tijm, laurier
14
Kruid met peper en zout. Voeg enkele takjes tijm en enkele blaadjes laurier toe. Laat de saus pruttelen onder deksel.
15
Giet de bloemkool af.
200 g Cheddar
16
Rasp van cheddar.
olijfolie, peper, zout
17
Schep een royale portie linzensaus in een ovenschaal. Leg er de bloemkool bovenop. Besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout.
18
Strooi de cheddar over de bloemkool. Zet de schotel een kwartier in de oven op 180 °C.
4 stukken Naan
19
Bak ook de naan even af in de oven.
koriander
20
Serveer de bloemkool met linzensaus en een stukje naan. Werk eventueel af met enkele plukjes koriander.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 15m
Ingrediënten
Rode linzen
200 g
Olijfolie
Rode uien
2
Look
1 teentje
Selder
4 stengels
Rode paprika's
2
Chinese kolen
0,25
Bloemkool
1
Komijn
Kurkuma
Garam masala
1 el
Harissa
1 tl
Tomatenblokjes
800 g
Peper
Zout
Tijm
Laurier
Cheddar
200 g
Naan
4 stukken
Koriander
Bloemkool met linzensaus en cheddar
Wat tijd over op zondag? Duik de keuken in, maak de koelkast leeg en bereid een heerlijke ovenschotel boordevol Indische smaken. Op maandag, wanneer de drukte is teruggekeerd, zet je ‘m in 1, 2, 3 op tafel.Instructies
De voorbereiding
200 g rode linzen
1
Laat de linzen op voorhand een nacht weken in koud water.
De bloemkool met linzensaus
2
Laat de geweekte linzen uitlekken.
olijfolie
3
Verhit een scheut olijfolie in een hoge pan op een zacht vuur.
2 rode uien
4
Pel de rode uien en snijd ze in fijne halve ringen.
1 teentje Look
5
Kneus en pel de knoflook. Versnipper de teen en stoof hem samen met de ui in de pan.
4 stengels selder
6
Maak de selder schoon. Snijd de stengels in blokjes.
2 rode paprika's
7
Schil de paprika’s en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd de paprika’s in grove stukken.
0,25 Chinese kolen
8
Snipper de Chinese kool fijn. Laat alle groenten meestoven in de pan.
9
Breng een pot gezouten water aan de kook.
1 bloemkool
10
Maak de bloemkool schoon. Snijd het groene loof eraf en laat de bloemkool in zijn geheel koken in het water tot hij beetgaar is.
11
Doe de linzen bij de groenten op het vuur.
komijn, kurkuma, 1 el garam masala, 1 tl Harissa
12
Breng op smaak met komijn, kurkuma en garam masala. Voeg een koffielepel harissa toe. Roer alles onder elkaar.
800 g Tomatenblokjes
13
Giet er de tomatenblokjes bij. Vul een leeg blik voor de helft met water en giet het bij de saus.
TIPVoeg nog wat extra vocht toe als je merkt dat de linzen aan de bodem van de pan kleven.
peper, zout, tijm, laurier
14
Kruid met peper en zout. Voeg enkele takjes tijm en enkele blaadjes laurier toe. Laat de saus pruttelen onder deksel.
15
Giet de bloemkool af.
200 g Cheddar
16
Rasp van cheddar.
olijfolie, peper, zout
17
Schep een royale portie linzensaus in een ovenschaal. Leg er de bloemkool bovenop. Besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout.
18
Strooi de cheddar over de bloemkool. Zet de schotel een kwartier in de oven op 180 °C.
4 stukken Naan
19
Bak ook de naan even af in de oven.
koriander
20
Serveer de bloemkool met linzensaus en een stukje naan. Werk eventueel af met enkele plukjes koriander.