dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Spiering met koude aardappelsla (thumbnail)Spiering met koude aardappelsla

Spiering met koude aardappelsla

30m
14
-
3.3K
Recepten

Spiering met koude aardappelsla

Jeroen gaat aan de slag met lokale producten om jullie dit lekkere gerechtje voor te schotelen. Wie denkt er ook spontaan aan een blackwell saus bij het horen van de combinatie varken met  bloemkool?
Spiering met koude aardappelsla (thumbnail)Spiering met koude aardappelsla

Spiering met koude aardappelsla

30m
14
-
3.3K
Recepten

Spiering met koude aardappelsla

Jeroen gaat aan de slag met lokale producten om jullie dit lekkere gerechtje voor te schotelen. Wie denkt er ook spontaan aan een blackwell saus bij het horen van de combinatie varken met  bloemkool?
Totale tijd30m
Ingrediënten14
Beoordeling-
Aantal likes3.3K

Ingrediënten

4 personen
Spiering
400 g
Kropsla
0,5
Waterkers
100 g
Vastkokende aardappelen
400 g
Bloemkool
1
Zout
Zilverui
3 el
Augurken
Griekse yoghurt
2 el
Mayonaise
2 el
Picklessaus
2 el
Grof zout
Peper
Olijfolie

Benodigdheden

Blender, een blender, een grillpan

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Breng een pot met water aan de kook.
400 g spiering
2
Haal het vlees uit de koelkast en laat het op temperatuur komen.
0,5 kropsla, 100 g Waterkers
3
Scheur de kropsla en was met de waterkers. Zwier droog in een handdoek.
400 g Vastkokende aardappelen
4
Spoel de aardappelen schoon en kook in de schil gaar.
1 bloemkool, zout
5
Snijd de bloemkool in roosjes. Kook ze gaar in hetzelfde water als de aardappelen voor ¾ gegaard zijn. Strooi er zout bij.
6
Giet de aardappelen en de bloemkool af als ze gaar zijn. Spoel met koud water om af te koelen. Leg de bloemkool in een kom. Pel de aardappelen en leg ze bij de roosjes.
7
Doe ook de sla en waterkers in de kom.
3 el Zilverui, augurken
8
Voeg er de zilveruitjes aan toe. Snijd de augurken in stukjes en doe ze bij de salade.
9
Zet een grillpan op het vuur en laat heet worden.
2 el Griekse yoghurt, 2 el mayonaise, 2 el Picklessaus, grof zout, peper
10
Doe de Griekse yoghurt, mayonaise en pickles in de blender en mix fijn tot een gladde dressing. Meng de dressing onder de salade en kruid met grof zout en peper.
olijfolie, zout, peper
11
Besprenkel de spiering met olijfolie en breng op smaak met peper en zout aan beide kanten.
12
Grill de spiering een paar minuten aan elke kant in de pan. Zet een deksel op het vlees als je de stukken omdraait om het vlees ook te garen aan de binnenkant.
TIPDe spiering mag rosé gebakken worden.
13
Schep de aardappelsla op een bord.
14
Snijd het vlees tegendraads in repen en schik het vlees naast de salade op het bord.
1
Breng een pot met water aan de kook.
2
Haal het vlees uit de koelkast en laat het op temperatuur komen.

Instructies

1
Breng een pot met water aan de kook.
400 g spiering
2
Haal het vlees uit de koelkast en laat het op temperatuur komen.
0,5 kropsla, 100 g Waterkers
3
Scheur de kropsla en was met de waterkers. Zwier droog in een handdoek.
400 g Vastkokende aardappelen
4
Spoel de aardappelen schoon en kook in de schil gaar.
1 bloemkool, zout
5
Snijd de bloemkool in roosjes. Kook ze gaar in hetzelfde water als de aardappelen voor ¾ gegaard zijn. Strooi er zout bij.
6
Giet de aardappelen en de bloemkool af als ze gaar zijn. Spoel met koud water om af te koelen. Leg de bloemkool in een kom. Pel de aardappelen en leg ze bij de roosjes.
7
Doe ook de sla en waterkers in de kom.
3 el Zilverui, augurken
8
Voeg er de zilveruitjes aan toe. Snijd de augurken in stukjes en doe ze bij de salade.
9
Zet een grillpan op het vuur en laat heet worden.
2 el Griekse yoghurt, 2 el mayonaise, 2 el Picklessaus, grof zout, peper
10
Doe de Griekse yoghurt, mayonaise en pickles in de blender en mix fijn tot een gladde dressing. Meng de dressing onder de salade en kruid met grof zout en peper.
olijfolie, zout, peper
11
Besprenkel de spiering met olijfolie en breng op smaak met peper en zout aan beide kanten.
12
Grill de spiering een paar minuten aan elke kant in de pan. Zet een deksel op het vlees als je de stukken omdraait om het vlees ook te garen aan de binnenkant.
TIPDe spiering mag rosé gebakken worden.
13
Schep de aardappelsla op een bord.
14
Snijd het vlees tegendraads in repen en schik het vlees naast de salade op het bord.
1
Breng een pot met water aan de kook.
2
Haal het vlees uit de koelkast en laat het op temperatuur komen.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Spiering met koude aardappelsla (thumbnail)Spiering met koude aardappelsla
4 personen
30m
Ingrediënten
Spiering
400 g
Kropsla
0,5
Waterkers
100 g
Vastkokende aardappelen
400 g
Bloemkool
1
Zout
Zilverui
3 el
Augurken
Griekse yoghurt
2 el
Mayonaise
2 el
Picklessaus
2 el
Grof zout
Peper
Olijfolie

Spiering met koude aardappelsla

Jeroen gaat aan de slag met lokale producten om jullie dit lekkere gerechtje voor te schotelen. Wie denkt er ook spontaan aan een blackwell saus bij het horen van de combinatie varken met  bloemkool?
Instructies
1
Breng een pot met water aan de kook.
400 g spiering
2
Haal het vlees uit de koelkast en laat het op temperatuur komen.
0,5 kropsla, 100 g Waterkers
3
Scheur de kropsla en was met de waterkers. Zwier droog in een handdoek.
400 g Vastkokende aardappelen
4
Spoel de aardappelen schoon en kook in de schil gaar.
1 bloemkool, zout
5
Snijd de bloemkool in roosjes. Kook ze gaar in hetzelfde water als de aardappelen voor ¾ gegaard zijn. Strooi er zout bij.
6
Giet de aardappelen en de bloemkool af als ze gaar zijn. Spoel met koud water om af te koelen. Leg de bloemkool in een kom. Pel de aardappelen en leg ze bij de roosjes.
7
Doe ook de sla en waterkers in de kom.
3 el Zilverui, augurken
8
Voeg er de zilveruitjes aan toe. Snijd de augurken in stukjes en doe ze bij de salade.
9
Zet een grillpan op het vuur en laat heet worden.
2 el Griekse yoghurt, 2 el mayonaise, 2 el Picklessaus, grof zout, peper
10
Doe de Griekse yoghurt, mayonaise en pickles in de blender en mix fijn tot een gladde dressing. Meng de dressing onder de salade en kruid met grof zout en peper.
olijfolie, zout, peper
11
Besprenkel de spiering met olijfolie en breng op smaak met peper en zout aan beide kanten.
12
Grill de spiering een paar minuten aan elke kant in de pan. Zet een deksel op het vlees als je de stukken omdraait om het vlees ook te garen aan de binnenkant.
TIPDe spiering mag rosé gebakken worden.
13
Schep de aardappelsla op een bord.
14
Snijd het vlees tegendraads in repen en schik het vlees naast de salade op het bord.