dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Aubergine en een slaatje met buffelmozzarella (thumbnail)Aubergine en een slaatje met buffelmozzarella

Aubergine en een slaatje met buffelmozzarella

50m
0
-
3.3K
Recepten

Aubergine en een slaatje met buffelmozzarella

Steeds meer mensen vinden het zinvol om een maaltijd zonder vlees te bereiden. Zowel de doorgewinterde vegetariër als wie het van tijd tot tijd eens wil uitproberen, kan altijd een beetje inspiratie gebruiken. Jeroen maakt een verse gemengde sla met blokjes mozzarella en aubergines uit de oven, met een goudbruin gebakken panade met Parmezaanse kaas erop.
Aubergine en een slaatje met buffelmozzarella (thumbnail)Aubergine en een slaatje met buffelmozzarella

Aubergine en een slaatje met buffelmozzarella

50m
0
-
3.3K
Recepten

Aubergine en een slaatje met buffelmozzarella

Steeds meer mensen vinden het zinvol om een maaltijd zonder vlees te bereiden. Zowel de doorgewinterde vegetariër als wie het van tijd tot tijd eens wil uitproberen, kan altijd een beetje inspiratie gebruiken. Jeroen maakt een verse gemengde sla met blokjes mozzarella en aubergines uit de oven, met een goudbruin gebakken panade met Parmezaanse kaas erop.
Type gerechtVoorgerecht
Totale tijd50m
Ingrediënten0
Beoordeling-
Aantal likes3.3K

Ingrediënten

4 personen
Broodwit
3 sneetjes
Fijne olijfolie
Olijvengroene & zwarte
32
Aubergine
2
Look
2 teentjes
Rozemarijn
Zout
Peper
Parmezaanse kaas
120 g
Marjolein
Oregano
Steelkappertjes
50 g
Buffelmozzarellabol
1
Rucola
75 g
Eikenbladsla
1 krop
Roodlofradicchio
1
Basilicum
0,5 bosjes
Kerstomaten
250 g
Lente-uien
2
Sherry-azijn
1 scheutje

Benodigdheden

Blender, een blender

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De aubergines

1
Verwarm de oven voor op 180°C. Hierin krijgen de aubergines een eerste garing.
2
Spoel de aubergines en snij het topje en het steelstuk eraf. Snij de groente vervolgens in de lengte middendoor.
3
Maak met een scherp mesje kruisgewijs insnijdingen in het sponzige vruchtvlees van de aubergines. Leg ze in een (diepe) ovenschaal.
4
Pel de look en druk een half teentje in het midden van elke halve aubergine. Doe hetzelfde met takjes verse rozemarijn.
5
Strooi er grof zout (bv. fleur de sel) en wat peper van de molen over.
6
Druppel tenslotte een scheutje fijne olijfolie over elke halve aubergine.
7
Zet de ovenschotel in de oven van 180°C gedurende 15 minuten.

De panade

8
Intussen kan je de bereiding maken voor de ‘panade’ die later op de aubergines belandt. Verbrokkel de Parmezaanse kaas in de beker van de blender en mix de kaas fijn. Giet de gemalen Parmezaanse kaas in een mengschaal.
9
Snij de korst van een zeer dikke snee (of meerdere gewone sneetjes) wit brood. Gebruik gerust oud brood.
10
Scheur het brood in stukken en doe het in de blender. Maal het brood fijn en meng de kruimels onder de gemalen kaas.
11
Spoel de kruiden en rits de blaadjes van wat verse marjolein, rozemarijn en oregano. Hak de kruiden zeer fijn en meng de snippers onder de gemalen kaas met broodkruimels.
12
Verzamel de (ontpitte) olijven en de kappertjes (zonder steel) op je snijplank. Zet er het mes in tot alles in fijne stukjes gehakt is.
13
Schenk wat olijfolie in de panade, totdat het mengsel licht kleverig wordt. Overdrijf niet.
14
Kruid het mengsel met wat peper van de molen. Zout hoeft niet.
TIPWie van wat extra pit houdt, kan er fijngehakte chilipeper aan toe voegen.
15
Neem de schaal met aubergines uit de oven en verwijder de stukjes look en de takjes rozemarijn uit de groente. Die hebben intussen hun werk gedaan. Hou de oven warm.
16
Was je handen en gebruik ze om op elke halve aubergine een royale en dikke laag van de panade aan te drukken.
17
Bak de aubergines opnieuw 15 minuten in de oven van 180°C.
18
Zet nadien de ovengrill op. Laat de panade bakken tot ze goudbruin en krokant is.

Het slaatje met mozzarella

19
Spoel de diverse soorten sla en de basilicum. Pluk de blaadjes los en laat al dat fris groen uitlekken.
20
Spoel de kerstomaatjes en snij ze middendoor.
21
Doe de gemengde sla en de halve tomaatjes in een ruime schaal.
22
Maak de lenteuitjes schoon en snipper ze in zeer fijne ringen. (Je kan ook een fijngesnipperde sjalot gebruiken.) Strooi de snippers lenteui over de sla.
23
Breek of snij de buffelmozzarella in dobbelstenen. Verdeel ze over de slaschotel.
24
Druppel wat olijfolie en wat sherryazijn (of balsamico) over de sla. Kruid het groen met wat peper van de molen en en snuifje zout.
25
Schik de warme aubergines bovenop de sla.
26
Server meteen, en meng de kleurige sla met mozzarella aan tafel.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Hierin krijgen de aubergines een eerste garing.
2
Spoel de aubergines en snij het topje en het steelstuk eraf. Snij de groente vervolgens in de lengte middendoor.

Instructies

De aubergines

1
Verwarm de oven voor op 180°C. Hierin krijgen de aubergines een eerste garing.
2
Spoel de aubergines en snij het topje en het steelstuk eraf. Snij de groente vervolgens in de lengte middendoor.
3
Maak met een scherp mesje kruisgewijs insnijdingen in het sponzige vruchtvlees van de aubergines. Leg ze in een (diepe) ovenschaal.
4
Pel de look en druk een half teentje in het midden van elke halve aubergine. Doe hetzelfde met takjes verse rozemarijn.
5
Strooi er grof zout (bv. fleur de sel) en wat peper van de molen over.
6
Druppel tenslotte een scheutje fijne olijfolie over elke halve aubergine.
7
Zet de ovenschotel in de oven van 180°C gedurende 15 minuten.

De panade

8
Intussen kan je de bereiding maken voor de ‘panade’ die later op de aubergines belandt. Verbrokkel de Parmezaanse kaas in de beker van de blender en mix de kaas fijn. Giet de gemalen Parmezaanse kaas in een mengschaal.
9
Snij de korst van een zeer dikke snee (of meerdere gewone sneetjes) wit brood. Gebruik gerust oud brood.
10
Scheur het brood in stukken en doe het in de blender. Maal het brood fijn en meng de kruimels onder de gemalen kaas.
11
Spoel de kruiden en rits de blaadjes van wat verse marjolein, rozemarijn en oregano. Hak de kruiden zeer fijn en meng de snippers onder de gemalen kaas met broodkruimels.
12
Verzamel de (ontpitte) olijven en de kappertjes (zonder steel) op je snijplank. Zet er het mes in tot alles in fijne stukjes gehakt is.
13
Schenk wat olijfolie in de panade, totdat het mengsel licht kleverig wordt. Overdrijf niet.
14
Kruid het mengsel met wat peper van de molen. Zout hoeft niet.
TIPWie van wat extra pit houdt, kan er fijngehakte chilipeper aan toe voegen.
15
Neem de schaal met aubergines uit de oven en verwijder de stukjes look en de takjes rozemarijn uit de groente. Die hebben intussen hun werk gedaan. Hou de oven warm.
16
Was je handen en gebruik ze om op elke halve aubergine een royale en dikke laag van de panade aan te drukken.
17
Bak de aubergines opnieuw 15 minuten in de oven van 180°C.
18
Zet nadien de ovengrill op. Laat de panade bakken tot ze goudbruin en krokant is.

Het slaatje met mozzarella

19
Spoel de diverse soorten sla en de basilicum. Pluk de blaadjes los en laat al dat fris groen uitlekken.
20
Spoel de kerstomaatjes en snij ze middendoor.
21
Doe de gemengde sla en de halve tomaatjes in een ruime schaal.
22
Maak de lenteuitjes schoon en snipper ze in zeer fijne ringen. (Je kan ook een fijngesnipperde sjalot gebruiken.) Strooi de snippers lenteui over de sla.
23
Breek of snij de buffelmozzarella in dobbelstenen. Verdeel ze over de slaschotel.
24
Druppel wat olijfolie en wat sherryazijn (of balsamico) over de sla. Kruid het groen met wat peper van de molen en en snuifje zout.
25
Schik de warme aubergines bovenop de sla.
26
Server meteen, en meng de kleurige sla met mozzarella aan tafel.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Hierin krijgen de aubergines een eerste garing.
2
Spoel de aubergines en snij het topje en het steelstuk eraf. Snij de groente vervolgens in de lengte middendoor.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Aubergine en een slaatje met buffelmozzarella (thumbnail)Aubergine en een slaatje met buffelmozzarella
4 personen
50m
Ingrediënten
Fijne olijfolie
Olijvengroene & zwarte
32
Aubergine
2
Look
2 teentjes
Rozemarijn
Zout
Peper
Parmezaanse kaas
120 g
Broodwit
3 sneetjes
Marjolein
Oregano
Steelkappertjes
50 g
Buffelmozzarellabol
1
Rucola
75 g
Eikenbladsla
1 krop
Roodlofradicchio
1
Basilicum
0,5 bosjes
Kerstomaten
250 g
Lente-uien
2
Sherry-azijn
1 scheutje

Aubergine en een slaatje met buffelmozzarella

Steeds meer mensen vinden het zinvol om een maaltijd zonder vlees te bereiden. Zowel de doorgewinterde vegetariër als wie het van tijd tot tijd eens wil uitproberen, kan altijd een beetje inspiratie gebruiken. Jeroen maakt een verse gemengde sla met blokjes mozzarella en aubergines uit de oven, met een goudbruin gebakken panade met Parmezaanse kaas erop.
Instructies

De aubergines

1
Verwarm de oven voor op 180°C. Hierin krijgen de aubergines een eerste garing.
2
Spoel de aubergines en snij het topje en het steelstuk eraf. Snij de groente vervolgens in de lengte middendoor.
3
Maak met een scherp mesje kruisgewijs insnijdingen in het sponzige vruchtvlees van de aubergines. Leg ze in een (diepe) ovenschaal.
4
Pel de look en druk een half teentje in het midden van elke halve aubergine. Doe hetzelfde met takjes verse rozemarijn.
5
Strooi er grof zout (bv. fleur de sel) en wat peper van de molen over.
6
Druppel tenslotte een scheutje fijne olijfolie over elke halve aubergine.
7
Zet de ovenschotel in de oven van 180°C gedurende 15 minuten.

De panade

8
Intussen kan je de bereiding maken voor de ‘panade’ die later op de aubergines belandt. Verbrokkel de Parmezaanse kaas in de beker van de blender en mix de kaas fijn. Giet de gemalen Parmezaanse kaas in een mengschaal.
9
Snij de korst van een zeer dikke snee (of meerdere gewone sneetjes) wit brood. Gebruik gerust oud brood.
10
Scheur het brood in stukken en doe het in de blender. Maal het brood fijn en meng de kruimels onder de gemalen kaas.
11
Spoel de kruiden en rits de blaadjes van wat verse marjolein, rozemarijn en oregano. Hak de kruiden zeer fijn en meng de snippers onder de gemalen kaas met broodkruimels.
12
Verzamel de (ontpitte) olijven en de kappertjes (zonder steel) op je snijplank. Zet er het mes in tot alles in fijne stukjes gehakt is.
13
Schenk wat olijfolie in de panade, totdat het mengsel licht kleverig wordt. Overdrijf niet.
14
Kruid het mengsel met wat peper van de molen. Zout hoeft niet.
TIPWie van wat extra pit houdt, kan er fijngehakte chilipeper aan toe voegen.
15
Neem de schaal met aubergines uit de oven en verwijder de stukjes look en de takjes rozemarijn uit de groente. Die hebben intussen hun werk gedaan. Hou de oven warm.
16
Was je handen en gebruik ze om op elke halve aubergine een royale en dikke laag van de panade aan te drukken.
17
Bak de aubergines opnieuw 15 minuten in de oven van 180°C.
18
Zet nadien de ovengrill op. Laat de panade bakken tot ze goudbruin en krokant is.

Het slaatje met mozzarella

19
Spoel de diverse soorten sla en de basilicum. Pluk de blaadjes los en laat al dat fris groen uitlekken.
20
Spoel de kerstomaatjes en snij ze middendoor.
21
Doe de gemengde sla en de halve tomaatjes in een ruime schaal.
22
Maak de lenteuitjes schoon en snipper ze in zeer fijne ringen. (Je kan ook een fijngesnipperde sjalot gebruiken.) Strooi de snippers lenteui over de sla.
23
Breek of snij de buffelmozzarella in dobbelstenen. Verdeel ze over de slaschotel.
24
Druppel wat olijfolie en wat sherryazijn (of balsamico) over de sla. Kruid het groen met wat peper van de molen en en snuifje zout.
25
Schik de warme aubergines bovenop de sla.
26
Server meteen, en meng de kleurige sla met mozzarella aan tafel.