Krokante geitenkaas met appel, peer en mosterd-honingvinaigrette
Krokante geitenkaas met appel, peer en mosterd-honingvinaigrette
Krokante geitenkaas met appel, peer en mosterd-honingvinaigrette
Krokante geitenkaas met appel, peer en mosterd-honingvinaigrette
Ingrediënten
4 personen
Fijne olijfolie
0,05 l
Rucola
100 g
Platte peterselie
1 bosje
Mosterd
3 el
Honing
3 el
Ciderazijn
4 el
Peper
Zout
Peren
2
Appels
2
Geitenkaasrol, kleine ‘bûche
250 g
Brickdeegflinterdunne deeglapjes
4 vel
Olijfolie
1 scheutje
Eidooier
1
Benodigdheden
Een keukenborsteltje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De groene sla voorbereiden
1
Spoel de rucola en de platte peterselie schoon. Meng de notensla met pluksels peterselie.
De honing-mosterdvinaigrette
2
Neem een mengschaal en Verzamel alle ingrediënten voor de vinaigrette. Meng de honing, de mosterd en de azijn met de garde.
3
Leng de vinaigrette aan met fijne olijfolie. Blijf kloppen tot je een gladde saus krijgt. Proef en kuid het sausje met wat peper van de molen en een snuif zout.
De fruitgarnituur
4
Schil het fruit. Snij rond het taaie klokhuis en verdeel het vruchtvlees in kleine blokjes. (ong. een halve centimeter breed)
5
Roer een lepel van de vinaigrette doorheen het fruit. Het zuur in de saus helpt tegen de verkleuring.
De krokante geitenkaas
6
Neem het flinterdunne brickdeeg bij de hand om er gevulde enveloppes met geitenkaas van te maken.
1 eidooier
7
Klop de dooier van een ei los en voeg een klein scheutje water toe. Gebruik het mengsel als lijm om de pakketjes vast te kleven.
8
Snij de geitenkaas (kleine bûche) in schijfjes van een kleine centimeter dik.
9
Leg een vel brickdeeg op je werkvlak en schik 3 tot 4 plakjes geitenkaas in het midden. Strijk de randen van het deeg in met eigeel. Gebruik een borsteltje.
10
Vouw eerst de linker en rechterzijde van het deeglapje over de kaas heen, en druk ze aan. Smeer opnieuw wat eigeel en plooi nu de bovenste en onderste flap over de vulling. Druk opnieuw tot je een hermetisch gesloten pakketje met kaas krijgt. Werk de rest van de pakketjes af.
Het gerecht afwerken
11
Verhit wat olijfolie in een braadpan.
12
Bak de kaasenvelopjes goudbruin in de hete olie. Draai ze een paar keer om. Zodra je de gesmolten kaas ruikt, zijn ze zo goed als klaar.
13
Snij de gebakken pakketjes diagonaal in twee en serveer ze warm bovenop porties groene sla met fruit.
14
Lepel er naar persoonlijke smaak extra vinaigrette overheen.
De groene sla voorbereiden
1
Spoel de rucola en de platte peterselie schoon. Meng de notensla met pluksels peterselie.
De honing-mosterdvinaigrette
2
Neem een mengschaal en Verzamel alle ingrediënten voor de vinaigrette. Meng de honing, de mosterd en de azijn met de garde.
3
Leng de vinaigrette aan met fijne olijfolie. Blijf kloppen tot je een gladde saus krijgt. Proef en kuid het sausje met wat peper van de molen en een snuif zout.
De fruitgarnituur
4
Schil het fruit. Snij rond het taaie klokhuis en verdeel het vruchtvlees in kleine blokjes. (ong. een halve centimeter breed)
5
Roer een lepel van de vinaigrette doorheen het fruit. Het zuur in de saus helpt tegen de verkleuring.
De krokante geitenkaas
6
Neem het flinterdunne brickdeeg bij de hand om er gevulde enveloppes met geitenkaas van te maken.
1 eidooier
7
Klop de dooier van een ei los en voeg een klein scheutje water toe. Gebruik het mengsel als lijm om de pakketjes vast te kleven.
8
Snij de geitenkaas (kleine bûche) in schijfjes van een kleine centimeter dik.
9
Leg een vel brickdeeg op je werkvlak en schik 3 tot 4 plakjes geitenkaas in het midden. Strijk de randen van het deeg in met eigeel. Gebruik een borsteltje.
10
Vouw eerst de linker en rechterzijde van het deeglapje over de kaas heen, en druk ze aan. Smeer opnieuw wat eigeel en plooi nu de bovenste en onderste flap over de vulling. Druk opnieuw tot je een hermetisch gesloten pakketje met kaas krijgt. Werk de rest van de pakketjes af.
Het gerecht afwerken
11
Verhit wat olijfolie in een braadpan.
12
Bak de kaasenvelopjes goudbruin in de hete olie. Draai ze een paar keer om. Zodra je de gesmolten kaas ruikt, zijn ze zo goed als klaar.
13
Snij de gebakken pakketjes diagonaal in twee en serveer ze warm bovenop porties groene sla met fruit.
14
Lepel er naar persoonlijke smaak extra vinaigrette overheen.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Fijne olijfolie
0,05 l
Rucola
100 g
Platte peterselie
1 bosje
Mosterd
3 el
Honing
3 el
Ciderazijn
4 el
Peper
Zout
Peren
2
Appels
2
Geitenkaasrol, kleine ‘bûche
250 g
Brickdeegflinterdunne deeglapjes
4 vel
Olijfolie
1 scheutje
Eidooier
1
Krokante geitenkaas met appel, peer en mosterd-honingvinaigrette
Geitenkaas, honing, mosterd en vers plukfruit zijn op veel manieren de beste maten. Ik bak enkele schijfjes van de pittige kaas in een vel brickdeeg, tot het krokante hartige enveloppen zijn. Serveer ze als hartige lunch in combinatie met een fruitsla van appel en peer van bij ons en rucola met peterselie. Een simpele mosterd-honingvinaigrette maakt het helemaal af. Wedden dat er om een bis-nummer gevraagd wordt?Instructies
De groene sla voorbereiden
1
Spoel de rucola en de platte peterselie schoon. Meng de notensla met pluksels peterselie.
De honing-mosterdvinaigrette
2
Neem een mengschaal en Verzamel alle ingrediënten voor de vinaigrette. Meng de honing, de mosterd en de azijn met de garde.
3
Leng de vinaigrette aan met fijne olijfolie. Blijf kloppen tot je een gladde saus krijgt. Proef en kuid het sausje met wat peper van de molen en een snuif zout.
De fruitgarnituur
4
Schil het fruit. Snij rond het taaie klokhuis en verdeel het vruchtvlees in kleine blokjes. (ong. een halve centimeter breed)
5
Roer een lepel van de vinaigrette doorheen het fruit. Het zuur in de saus helpt tegen de verkleuring.
De krokante geitenkaas
6
Neem het flinterdunne brickdeeg bij de hand om er gevulde enveloppes met geitenkaas van te maken.
1 eidooier
7
Klop de dooier van een ei los en voeg een klein scheutje water toe. Gebruik het mengsel als lijm om de pakketjes vast te kleven.
8
Snij de geitenkaas (kleine bûche) in schijfjes van een kleine centimeter dik.
9
Leg een vel brickdeeg op je werkvlak en schik 3 tot 4 plakjes geitenkaas in het midden. Strijk de randen van het deeg in met eigeel. Gebruik een borsteltje.
10
Vouw eerst de linker en rechterzijde van het deeglapje over de kaas heen, en druk ze aan. Smeer opnieuw wat eigeel en plooi nu de bovenste en onderste flap over de vulling. Druk opnieuw tot je een hermetisch gesloten pakketje met kaas krijgt. Werk de rest van de pakketjes af.
Het gerecht afwerken
11
Verhit wat olijfolie in een braadpan.
12
Bak de kaasenvelopjes goudbruin in de hete olie. Draai ze een paar keer om. Zodra je de gesmolten kaas ruikt, zijn ze zo goed als klaar.
13
Snij de gebakken pakketjes diagonaal in twee en serveer ze warm bovenop porties groene sla met fruit.
14
Lepel er naar persoonlijke smaak extra vinaigrette overheen.