dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Kabeljauw à la moutarde met asperges en peterselie-aardappelen (thumbnail)Kabeljauw à la moutarde met asperges en peterselie-aardappelen

Kabeljauw à la moutarde met asperges en peterselie-aardappelen

45m
14
82%
2.1K
Recepten

Kabeljauw à la moutarde met asperges en peterselie-aardappelen

Simpel en lekker. De lekkere combinatie van kabeljauw en mosterdkorst is altijd een shot in de roos. Heerlijke asperges en geprakte gekookte aardappelen met peterselie vormen de perfecte garnituur voor dit visgerecht. Wie wil dit niet eten?
Kabeljauw à la moutarde met asperges en peterselie-aardappelen (thumbnail)Kabeljauw à la moutarde met asperges en peterselie-aardappelen

Kabeljauw à la moutarde met asperges en peterselie-aardappelen

45m
14
82%
2.1K
Recepten

Kabeljauw à la moutarde met asperges en peterselie-aardappelen

Simpel en lekker. De lekkere combinatie van kabeljauw en mosterdkorst is altijd een shot in de roos. Heerlijke asperges en geprakte gekookte aardappelen met peterselie vormen de perfecte garnituur voor dit visgerecht. Wie wil dit niet eten?
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten14
Beoordeling82%
Aantal likes2.1K

Ingrediënten

4 personen
Aardappelen
800 g
Witte asperges
1.000 g
Kabeljauw
600 g
Witte wijn
0,1 l
Tijm
Laurier
Mosterd
4 el
Graanmosterd
2 el
Paneermeel
80 g
Boter
Boter
1 een klontje
Sjalotten
1
Kappertjes
1 el
Peterselie
0,5 bosjes
Citroensap
2 een beetje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

800 g aardappelen, 1.000 g witte asperges
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar. Doe hetzelfde met de asperges: schil ze en kook gaar. Kan in dezelfde pot, zo spaar je water en afwas.
600 g kabeljauw, 0,1 l witte wijn, tijm, laurier
2
Neem een ovenschotel en wrijf hem in met wat boter, snijd porties van de vis en leg de stukken in de ovenschotel. Doe hier nog een flinke scheut wijn bij en de kruiden: tijm en laurier.
3 el mosterd, 2 el graanmosterd, 80 g paneermeel, boter
3
Meng de graanmosterd met de gewone (scherpe) mosterd in een kommetje. Smeer de de mosterd over de porties kabeljauw en strooi er paneermeel over. Leg er tot slot nog een klein beetje boter op. Dit gaat ervoor zorgen dat het paneermeel mooi zal kleuren in de oven. Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 180° voor een kwartiertje. De bedoeling is dat de vis een mooi mosterdkorstje krijgt.
1 Sjalotten, 1 el kappertjes, 0,5 bosjes peterselie, 1 een beetje citroensap
4
Smelt een klont boter in een pan laat bruinen. Voeg er de fijngesneden sjalot aan toe samen met kappertjes, peper, zout en een klein beetje citroensap. Snijd ook al de peterselie fijn.
5
Doe de gekookte aardappelen bij de boter, sjalot en kappertjes en plet ze. Dit kan met een pureestamper, maar de bedoeling is om geprakte aardappelen te verkrijgen en geen puree. Doe er vervolgens de peterselie, zout en een scheutje water bij.
1 el mosterd, 1 een beetje citroensap, 1 een klontje boter
6
Haal de vis uit de oven als ze gaar is en doe de jus ervan in een maatbeker. Doe er een scheutje water, een beetje citroen, een klontje boter en de mosterd (dit mag de overschot van de mosterd voor de mosterdlaag op de vis zijn) bij. Mix het geheel tot sausje.
7
Serveer: de vis op een bord, samen met de geplette aardappelen, asperges en werk af met het sausje.
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar. Doe hetzelfde met de asperges: schil ze en kook gaar. Kan in dezelfde pot, zo spaar je water en afwas.
2
Neem een ovenschotel en wrijf hem in met wat boter, snijd porties van de vis en leg de stukken in de ovenschotel. Doe hier nog een flinke scheut wijn bij en de kruiden: tijm en laurier.

Instructies

800 g aardappelen, 1.000 g witte asperges
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar. Doe hetzelfde met de asperges: schil ze en kook gaar. Kan in dezelfde pot, zo spaar je water en afwas.
600 g kabeljauw, 0,1 l witte wijn, tijm, laurier
2
Neem een ovenschotel en wrijf hem in met wat boter, snijd porties van de vis en leg de stukken in de ovenschotel. Doe hier nog een flinke scheut wijn bij en de kruiden: tijm en laurier.
3 el mosterd, 2 el graanmosterd, 80 g paneermeel, boter
3
Meng de graanmosterd met de gewone (scherpe) mosterd in een kommetje. Smeer de de mosterd over de porties kabeljauw en strooi er paneermeel over. Leg er tot slot nog een klein beetje boter op. Dit gaat ervoor zorgen dat het paneermeel mooi zal kleuren in de oven. Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 180° voor een kwartiertje. De bedoeling is dat de vis een mooi mosterdkorstje krijgt.
1 Sjalotten, 1 el kappertjes, 0,5 bosjes peterselie, 1 een beetje citroensap
4
Smelt een klont boter in een pan laat bruinen. Voeg er de fijngesneden sjalot aan toe samen met kappertjes, peper, zout en een klein beetje citroensap. Snijd ook al de peterselie fijn.
5
Doe de gekookte aardappelen bij de boter, sjalot en kappertjes en plet ze. Dit kan met een pureestamper, maar de bedoeling is om geprakte aardappelen te verkrijgen en geen puree. Doe er vervolgens de peterselie, zout en een scheutje water bij.
1 el mosterd, 1 een beetje citroensap, 1 een klontje boter
6
Haal de vis uit de oven als ze gaar is en doe de jus ervan in een maatbeker. Doe er een scheutje water, een beetje citroen, een klontje boter en de mosterd (dit mag de overschot van de mosterd voor de mosterdlaag op de vis zijn) bij. Mix het geheel tot sausje.
7
Serveer: de vis op een bord, samen met de geplette aardappelen, asperges en werk af met het sausje.
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar. Doe hetzelfde met de asperges: schil ze en kook gaar. Kan in dezelfde pot, zo spaar je water en afwas.
2
Neem een ovenschotel en wrijf hem in met wat boter, snijd porties van de vis en leg de stukken in de ovenschotel. Doe hier nog een flinke scheut wijn bij en de kruiden: tijm en laurier.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Kabeljauw à la moutarde met asperges en peterselie-aardappelen (thumbnail)Kabeljauw à la moutarde met asperges en peterselie-aardappelen
4 personen
45m
Ingrediënten
Aardappelen
800 g
Witte asperges
1.000 g
Kabeljauw
600 g
Witte wijn
0,1 l
Tijm
Laurier
Mosterd
4 el
Graanmosterd
2 el
Paneermeel
80 g
Boter
Boter
1 een klontje
Sjalotten
1
Kappertjes
1 el
Peterselie
0,5 bosjes
Citroensap
2 een beetje

Kabeljauw à la moutarde met asperges en peterselie-aardappelen

Simpel en lekker. De lekkere combinatie van kabeljauw en mosterdkorst is altijd een shot in de roos. Heerlijke asperges en geprakte gekookte aardappelen met peterselie vormen de perfecte garnituur voor dit visgerecht. Wie wil dit niet eten?
Instructies
800 g aardappelen, 1.000 g witte asperges
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar. Doe hetzelfde met de asperges: schil ze en kook gaar. Kan in dezelfde pot, zo spaar je water en afwas.
600 g kabeljauw, 0,1 l witte wijn, tijm, laurier
2
Neem een ovenschotel en wrijf hem in met wat boter, snijd porties van de vis en leg de stukken in de ovenschotel. Doe hier nog een flinke scheut wijn bij en de kruiden: tijm en laurier.
3 el mosterd, 2 el graanmosterd, 80 g paneermeel, boter
3
Meng de graanmosterd met de gewone (scherpe) mosterd in een kommetje. Smeer de de mosterd over de porties kabeljauw en strooi er paneermeel over. Leg er tot slot nog een klein beetje boter op. Dit gaat ervoor zorgen dat het paneermeel mooi zal kleuren in de oven. Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 180° voor een kwartiertje. De bedoeling is dat de vis een mooi mosterdkorstje krijgt.
1 Sjalotten, 1 el kappertjes, 0,5 bosjes peterselie, 1 een beetje citroensap
4
Smelt een klont boter in een pan laat bruinen. Voeg er de fijngesneden sjalot aan toe samen met kappertjes, peper, zout en een klein beetje citroensap. Snijd ook al de peterselie fijn.
5
Doe de gekookte aardappelen bij de boter, sjalot en kappertjes en plet ze. Dit kan met een pureestamper, maar de bedoeling is om geprakte aardappelen te verkrijgen en geen puree. Doe er vervolgens de peterselie, zout en een scheutje water bij.
1 el mosterd, 1 een beetje citroensap, 1 een klontje boter
6
Haal de vis uit de oven als ze gaar is en doe de jus ervan in een maatbeker. Doe er een scheutje water, een beetje citroen, een klontje boter en de mosterd (dit mag de overschot van de mosterd voor de mosterdlaag op de vis zijn) bij. Mix het geheel tot sausje.
7
Serveer: de vis op een bord, samen met de geplette aardappelen, asperges en werk af met het sausje.