Yoghurtmousse met clementines, speculaas en chocolade

Een heerlijk en kindvriendelijk dessertje dat je kan maken met lekkers van Sinterklaas. Dat vormt meteen ook de basis van dit laagjesdessert: clementines, speculaas en witte of bruine chocolade. Je hoeft deze ingrediënten niet speciaal te gaan kopen, de Sint heeft ze onlangs gebracht, toch als je braaf bent geweest... 

Ingrediënten

  • 3 blaadjes gelatine
  • 8 clementine
  • 3 dl room
  • 500 g yoghurt
  • 80 g bloemsuiker
  • 1 vanillestok
  • 100 g witte suiker
  • een scheutje water
  • 100 g witte chocolade
  • 100 g speculaas

Benodigdheden

  • Spuitzak

Partners

Bereiding

Bereiding

Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.

Pers het sap van de 2 clementines in een steelpan en voeg er de room aan toe. Breng het geheel kort aan de kook.

Schep de yoghurt in een kom en voeg er de bloemsuiker aan toe. Snijd een vanillestokje in twee, schraap de zaadjes eruit en meng de zaadjes onder de yoghurt en de suiker. Om extra clementinesmaak en -parfum in het gerecht te krijgen kan je aan de yoghurt nog de zeste van een clementine aan toevoegen.

Ondertussen is het mengsel van clementinesap en room warm geworden en mogen de geweekte gelatineblaadjes erin opgelost worden. Eens de gelatine is opgelost is, giet je het mengsel door een zeef bij de yoghurt.

Klop de room half op en spatel hem onder de yoghurt. Schep de yoghurt in een spuitzak en laat hem opstijven in de koelkast.

Pers het sap van 4 clementines en vang alles op in een kommetje. Doe de suiker met een scheutje water in een pannetje en breng het aan de kook tot het meeste vocht verdampt is. Laat de karamel lichtjes kleuren en giet het sap van de clementines erbij. Laat de karamel nog even koken en laat hem afkoelen.

Snijd de rest van de clementines a vif. Snijd de chocolademannetjes van de Sint fijn.

Spuit een dot mousse van clementines in een glas of ijscoupe en verkruimel er wat speculaas over. Druppel er wat van de karamel van clementines over en schik er enkele partjes clementine tussen. Voeg tot slot wat fijngesneden witte chocolade toe. Je kan de laagjes zo vaak herhalen als je wilt.

Yoghurtmousse met clementines, speculaas en chocolade