Tulbandcake met aardbeien en yoghurt
Tulbandcake met aardbeien en yoghurt
Tulbandcake met aardbeien en yoghurt
Tulbandcake met aardbeien en yoghurt
Ingrediënten
4 personen
Kristalsuiker
150 g
Boter
220 g
Vanillestokken
2
Aardbeienconfituur
100 g
Bloem
350 g
Zout
1 snuifje
Bakpoeder
2 tl
Griekse yoghurt
250 g
Eiwitten
3
Citroenen
0,5
Bloemsuiker
350 g
Aardbeien
250 g
Eieren
4
Benodigdheden
Een keukenmachine met een klopper, een tulbandvorm
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De cake
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
150 g kristalsuiker, 4 eieren
2
Klop de eieren schuimig met de suiker in de keukenmachine.
220 g boter
3
Klop de boter beetje bij beetje door het eier-suikermengsel.
1 vanillestok
4
Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes bij het beslag.
100 g aardbeienconfituur
5
Meng vervolgens een schep aardbeienconfituur door het mengsel.
350 g bloem, 1 snuifje zout, 2 tl bakpoeder
6
Meng de bloem met een snuifje zout en het bakpoeder. Doe het lepel per lepel bij het beslag.
7
Vet een tulbandvorm in en bestuif met bloem.
8
Bak de cake 50 minuten in de voorverwarmde oven.
9
Controleer met een prikker of de cake gaar is.
10
Haal de cake uit de oven en laat afkoelen.
Afwerken en serveren
250 g Griekse yoghurt, 1 vanillestok
11
Snijd de tweede vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Meng de vanillezaadjes met de yoghurt.
3 eiwitten, 0,5 citroenen, 350 g bloemsuiker
12
Klop de eiwitten stijf met het sap van de citroen in de keukenmachine. Doe er lepel bij lepel de bloemsuiker bij.
13
Schep de meringue over de afgekoelde cake. Laat opstijven.
250 g aardbeien
14
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in vier.
15
Serveer de cake met vanilleyoghurt en aardbeien.
De cake
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
150 g kristalsuiker, 4 eieren
2
Klop de eieren schuimig met de suiker in de keukenmachine.
220 g boter
3
Klop de boter beetje bij beetje door het eier-suikermengsel.
1 vanillestok
4
Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes bij het beslag.
100 g aardbeienconfituur
5
Meng vervolgens een schep aardbeienconfituur door het mengsel.
350 g bloem, 1 snuifje zout, 2 tl bakpoeder
6
Meng de bloem met een snuifje zout en het bakpoeder. Doe het lepel per lepel bij het beslag.
7
Vet een tulbandvorm in en bestuif met bloem.
8
Bak de cake 50 minuten in de voorverwarmde oven.
9
Controleer met een prikker of de cake gaar is.
10
Haal de cake uit de oven en laat afkoelen.
Afwerken en serveren
250 g Griekse yoghurt, 1 vanillestok
11
Snijd de tweede vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Meng de vanillezaadjes met de yoghurt.
3 eiwitten, 0,5 citroenen, 350 g bloemsuiker
12
Klop de eiwitten stijf met het sap van de citroen in de keukenmachine. Doe er lepel bij lepel de bloemsuiker bij.
13
Schep de meringue over de afgekoelde cake. Laat opstijven.
250 g aardbeien
14
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in vier.
15
Serveer de cake met vanilleyoghurt en aardbeien.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Kristalsuiker
150 g
Boter
220 g
Vanillestokken
2
Aardbeienconfituur
100 g
Bloem
350 g
Zout
1 snuifje
Bakpoeder
2 tl
Griekse yoghurt
250 g
Eiwitten
3
Citroenen
0,5
Bloemsuiker
350 g
Aardbeien
250 g
Eieren
4
Tulbandcake met aardbeien en yoghurt
Gebruik verse aardbeien om deze bijzondere cake te pimpen.Instructies
De cake
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
150 g kristalsuiker, 4 eieren
2
Klop de eieren schuimig met de suiker in de keukenmachine.
220 g boter
3
Klop de boter beetje bij beetje door het eier-suikermengsel.
1 vanillestok
4
Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes bij het beslag.
100 g aardbeienconfituur
5
Meng vervolgens een schep aardbeienconfituur door het mengsel.
350 g bloem, 1 snuifje zout, 2 tl bakpoeder
6
Meng de bloem met een snuifje zout en het bakpoeder. Doe het lepel per lepel bij het beslag.
7
Vet een tulbandvorm in en bestuif met bloem.
8
Bak de cake 50 minuten in de voorverwarmde oven.
9
Controleer met een prikker of de cake gaar is.
10
Haal de cake uit de oven en laat afkoelen.
Afwerken en serveren
250 g Griekse yoghurt, 1 vanillestok
11
Snijd de tweede vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Meng de vanillezaadjes met de yoghurt.
3 eiwitten, 0,5 citroenen, 350 g bloemsuiker
12
Klop de eiwitten stijf met het sap van de citroen in de keukenmachine. Doe er lepel bij lepel de bloemsuiker bij.
13
Schep de meringue over de afgekoelde cake. Laat opstijven.
250 g aardbeien
14
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in vier.
15
Serveer de cake met vanilleyoghurt en aardbeien.