Instructies
4 personen
De cake
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
150 g kristalsuiker, 4 eieren
2
Klop de eieren schuimig met de suiker in de keukenmachine.
220 g boter
3
Klop de boter beetje bij beetje door het eier-suikermengsel.
1 vanillestok
4
Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes bij het beslag.
100 g aardbeienconfituur
5
Meng vervolgens een schep aardbeienconfituur door het mengsel.
350 g bloem, 1 snuifje zout, 2 tl bakpoeder
6
Meng de bloem met een snuifje zout en het bakpoeder. Doe het lepel per lepel bij het beslag.
7
Vet een tulbandvorm in en bestuif met bloem.
8
Bak de cake 50 minuten in de voorverwarmde oven.
9
Controleer met een prikker of de cake gaar is.
10
Haal de cake uit de oven en laat afkoelen.
Afwerken en serveren
250 g Griekse yoghurt, 1 vanillestok
11
Snijd de tweede vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Meng de vanillezaadjes met de yoghurt.
3 eiwitten, 0,5 citroenen, 350 g bloemsuiker
12
Klop de eiwitten stijf met het sap van de citroen in de keukenmachine. Doe er lepel bij lepel de bloemsuiker bij.
13
Schep de meringue over de afgekoelde cake. Laat opstijven.
250 g aardbeien
14
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in vier.
15