dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Verse fish sticks en tartaar met broccolipuree (thumbnail)Verse fish sticks en tartaar met broccolipuree

Verse fish sticks en tartaar met broccolipuree

1u 5m
22
100%
13.7K
Recepten

Verse fish sticks en tartaar met broccolipuree

Lekker, vers en bovenal top van kwaliteit. Het is bovendien echt niet moeilijk. Laat het smaken!
Verse fish sticks en tartaar met broccolipuree (thumbnail)Verse fish sticks en tartaar met broccolipuree

Verse fish sticks en tartaar met broccolipuree

1u 5m
22
100%
13.7K
Recepten

Verse fish sticks en tartaar met broccolipuree

Lekker, vers en bovenal top van kwaliteit. Het is bovendien echt niet moeilijk. Laat het smaken!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u 5m
Ingrediënten22
Beoordeling100%
Aantal likes13.7K

Ingrediënten

4 personen
Koolvis
600 g
Bloem
2 el
Paneermeel
80 g
Panko
80 g
Olie met neutrale smaak
3 dl
Loskokende aardappelen
1.000 g
Melk
1 scheutje
Boter
50 g
Broccoli
1
Eieren
6
Dragonazijn
1 scheutje
Water
1 scheutje
Mosterd
1 el
Zilverui
2 el
Zure augurken
2 el
Kappertjes
2 el
Krulpeterselie
0,25 bosjes
Dragon
Bieslook
0,5 bosjes
Kervel
handvol
Tuinkers
1 bakje
Citroenen

Benodigdheden

Blender

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1.000 g Loskokende aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in een grote pot gezouten water.
2 eieren
2
Leg de eieren bij de aardappelen en kook ze hard in 9 minuten.
2 eieren
3
Doe de dooiers in een maatbeker en hou de eiwitten bij in een schaal.
1 scheutje Water, 1 el mosterd, 1 scheutje dragonazijn, 3 dl olie met neutrale smaak
4
Voeg een scheutje water, de mosterd en een scheutje dragonazijn en een scheut olie toe aan de dooiers en zet de mixer erin.
2 el kappertjes, 2 el zure augurken, 2 el Zilverui
5
Snijd de kappertjes, de zure uitjes en de augurken fijn en doe ze in een kom. Je kan ze ook kort mixen in de blender.
1 bosje krulpeterselie, handvol kervel, 1 bosje Bieslook, dragon
6
Snipper de groene kruiden fijn en doe ze ook in de kom.
1 broccoli
7
Snijd de broccoli in roosjes. Schil de stam van de broccoli en snijd hem in kleine stukken. Laat ze meekoken met de aardappelen.
8
Haal de eieren uit het water en laat ze afkoelen onder koud water.
2 el bloem, 80 g panko, 80 g paneermeel
9
Doe de bloem in een schaal en meng de panko met het paneermeel in een andere schaal.
3 dl olie met neutrale smaak
10
Kluts het eiwit met een scheutje olie, peper en zout los in een derde schaal.
600 g koolvis
11
Snijd de vis in repen. Haal de vis door de bloem, dan door het eiwit en als laatste door het paneermeel met panko. Hou de gepaneerde stukken vis even apart.
12
Pel de eieren, prak ze fijn en doe ze bij de rest van de garnituren voor de tartaarsaus.
13
Schep er de verse mayonaise bij en meng alles goed. Bewaar de rest van de mayonaise in een afsluitbare pot in de koelkast voor een andere bereiding.
1 scheutje melk, 50 g boter
14
Giet de aardappelen met de broccoli door een zeef en voeg er een dooier, een scheut melk, een klont boter en een snuif zout aan toe en ga er met een pureestamper door.
3 dl olie met neutrale smaak
15
Laat een scheut olie heet worden in een pan. Bak de fish sticks in de hete olie goudbruin aan beide kanten, laat ze even uitlekken op wat keukenpapier en kruid ze met een snuif zout.
citroenen, 1 bakje tuinkers
16
Schep een toef puree op een bord, leg er enkele fish sticks en een lepel verse tartaarsaus bij. Werk af met een toef tuinkers en enkele partjes citroen.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in een grote pot gezouten water.
2
Leg de eieren bij de aardappelen en kook ze hard in 9 minuten.

Instructies

1.000 g Loskokende aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in een grote pot gezouten water.
2 eieren
2
Leg de eieren bij de aardappelen en kook ze hard in 9 minuten.
2 eieren
3
Doe de dooiers in een maatbeker en hou de eiwitten bij in een schaal.
1 scheutje Water, 1 el mosterd, 1 scheutje dragonazijn, 3 dl olie met neutrale smaak
4
Voeg een scheutje water, de mosterd en een scheutje dragonazijn en een scheut olie toe aan de dooiers en zet de mixer erin.
2 el kappertjes, 2 el zure augurken, 2 el Zilverui
5
Snijd de kappertjes, de zure uitjes en de augurken fijn en doe ze in een kom. Je kan ze ook kort mixen in de blender.
1 bosje krulpeterselie, handvol kervel, 1 bosje Bieslook, dragon
6
Snipper de groene kruiden fijn en doe ze ook in de kom.
1 broccoli
7
Snijd de broccoli in roosjes. Schil de stam van de broccoli en snijd hem in kleine stukken. Laat ze meekoken met de aardappelen.
8
Haal de eieren uit het water en laat ze afkoelen onder koud water.
2 el bloem, 80 g panko, 80 g paneermeel
9
Doe de bloem in een schaal en meng de panko met het paneermeel in een andere schaal.
3 dl olie met neutrale smaak
10
Kluts het eiwit met een scheutje olie, peper en zout los in een derde schaal.
600 g koolvis
11
Snijd de vis in repen. Haal de vis door de bloem, dan door het eiwit en als laatste door het paneermeel met panko. Hou de gepaneerde stukken vis even apart.
12
Pel de eieren, prak ze fijn en doe ze bij de rest van de garnituren voor de tartaarsaus.
13
Schep er de verse mayonaise bij en meng alles goed. Bewaar de rest van de mayonaise in een afsluitbare pot in de koelkast voor een andere bereiding.
1 scheutje melk, 50 g boter
14
Giet de aardappelen met de broccoli door een zeef en voeg er een dooier, een scheut melk, een klont boter en een snuif zout aan toe en ga er met een pureestamper door.
3 dl olie met neutrale smaak
15
Laat een scheut olie heet worden in een pan. Bak de fish sticks in de hete olie goudbruin aan beide kanten, laat ze even uitlekken op wat keukenpapier en kruid ze met een snuif zout.
citroenen, 1 bakje tuinkers
16
Schep een toef puree op een bord, leg er enkele fish sticks en een lepel verse tartaarsaus bij. Werk af met een toef tuinkers en enkele partjes citroen.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in een grote pot gezouten water.
2
Leg de eieren bij de aardappelen en kook ze hard in 9 minuten.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Verse fish sticks en tartaar met broccolipuree (thumbnail)Verse fish sticks en tartaar met broccolipuree
4 personen
1u 5m
Ingrediënten
Koolvis
600 g
Bloem
2 el
Paneermeel
80 g
Panko
80 g
Olie met neutrale smaak
3 dl
Loskokende aardappelen
1.000 g
Melk
1 scheutje
Boter
50 g
Broccoli
1
Eieren
6
Dragonazijn
1 scheutje
Water
1 scheutje
Mosterd
1 el
Zilverui
2 el
Zure augurken
2 el
Kappertjes
2 el
Krulpeterselie
0,25 bosjes
Dragon
Bieslook
0,5 bosjes
Kervel
handvol
Tuinkers
1 bakje
Citroenen

Verse fish sticks en tartaar met broccolipuree

Lekker, vers en bovenal top van kwaliteit. Het is bovendien echt niet moeilijk. Laat het smaken!
Instructies
1.000 g Loskokende aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in een grote pot gezouten water.
2 eieren
2
Leg de eieren bij de aardappelen en kook ze hard in 9 minuten.
2 eieren
3
Doe de dooiers in een maatbeker en hou de eiwitten bij in een schaal.
1 scheutje Water, 1 el mosterd, 1 scheutje dragonazijn, 3 dl olie met neutrale smaak
4
Voeg een scheutje water, de mosterd en een scheutje dragonazijn en een scheut olie toe aan de dooiers en zet de mixer erin.
2 el kappertjes, 2 el zure augurken, 2 el Zilverui
5
Snijd de kappertjes, de zure uitjes en de augurken fijn en doe ze in een kom. Je kan ze ook kort mixen in de blender.
1 bosje krulpeterselie, handvol kervel, 1 bosje Bieslook, dragon
6
Snipper de groene kruiden fijn en doe ze ook in de kom.
1 broccoli
7
Snijd de broccoli in roosjes. Schil de stam van de broccoli en snijd hem in kleine stukken. Laat ze meekoken met de aardappelen.
8
Haal de eieren uit het water en laat ze afkoelen onder koud water.
2 el bloem, 80 g panko, 80 g paneermeel
9
Doe de bloem in een schaal en meng de panko met het paneermeel in een andere schaal.
3 dl olie met neutrale smaak
10
Kluts het eiwit met een scheutje olie, peper en zout los in een derde schaal.
600 g koolvis
11
Snijd de vis in repen. Haal de vis door de bloem, dan door het eiwit en als laatste door het paneermeel met panko. Hou de gepaneerde stukken vis even apart.
12
Pel de eieren, prak ze fijn en doe ze bij de rest van de garnituren voor de tartaarsaus.
13
Schep er de verse mayonaise bij en meng alles goed. Bewaar de rest van de mayonaise in een afsluitbare pot in de koelkast voor een andere bereiding.
1 scheutje melk, 50 g boter
14
Giet de aardappelen met de broccoli door een zeef en voeg er een dooier, een scheut melk, een klont boter en een snuif zout aan toe en ga er met een pureestamper door.
3 dl olie met neutrale smaak
15
Laat een scheut olie heet worden in een pan. Bak de fish sticks in de hete olie goudbruin aan beide kanten, laat ze even uitlekken op wat keukenpapier en kruid ze met een snuif zout.
citroenen, 1 bakje tuinkers
16
Schep een toef puree op een bord, leg er enkele fish sticks en een lepel verse tartaarsaus bij. Werk af met een toef tuinkers en enkele partjes citroen.