Snipper de groene kruiden fijn en doe ze ook in de kom.
1 broccoli
7
Snijd de broccoli in roosjes. Schil de stam van de broccoli en snijd hem in kleine stukken. Laat ze meekoken met de aardappelen.
8
Haal de eieren uit het water en laat ze afkoelen onder koud water.
2 el bloem, 80 g panko, 80 g paneermeel
9
Doe de bloem in een schaal en meng de panko met het paneermeel in een andere schaal.
3 dl olie met neutrale smaak
10
Kluts het eiwit met een scheutje olie, peper en zout los in een derde schaal.
600 g koolvis
11
Snijd de vis in repen. Haal de vis door de bloem, dan door het eiwit en als laatste door het paneermeel met panko. Hou de gepaneerde stukken vis even apart.
12
Pel de eieren, prak ze fijn en doe ze bij de rest van de garnituren voor de tartaarsaus.
13
Schep er de verse mayonaise bij en meng alles goed. Bewaar de rest van de mayonaise in een afsluitbare pot in de koelkast voor een andere bereiding.
1 scheutje melk, 50 g boter
14
Giet de aardappelen met de broccoli door een zeef en voeg er een dooier, een scheut melk, een klont boter en een snuif zout aan toe en ga er met een pureestamper door.
3 dl olie met neutrale smaak
15
Laat een scheut olie heet worden in een pan. Bak de fish sticks in de hete olie goudbruin aan beide kanten, laat ze even uitlekken op wat keukenpapier en kruid ze met een snuif zout.
citroenen, 1 bakje tuinkers
16
Schep een toef puree op een bord, leg er enkele fish sticks en een lepel verse tartaarsaus bij. Werk af met een toef tuinkers en enkele partjes citroen.