dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Pasta met artisjok en guanciale (thumbnail)Pasta met artisjok en guanciale

Pasta met artisjok en guanciale

50m
12
-
2K
Recepten

Pasta met artisjok en guanciale

Een lekker eenvoudige Italiaanse pasta, wie kan daar aan weerstaan? Jeroen bereidt een simpele spaghetti met kleine artisjokken en guanciale, dat is Italiaans wangspek. Dit gerecht geeft een instant gevoel van puur geluk en je waant je meteen op een Zuiders terrasje. Aan de artisjokken heb je misschien wat werk, maar het is de moeite dubbel en dik waard.
Pasta met artisjok en guanciale (thumbnail)Pasta met artisjok en guanciale

Pasta met artisjok en guanciale

50m
12
-
2K
Recepten

Pasta met artisjok en guanciale

Een lekker eenvoudige Italiaanse pasta, wie kan daar aan weerstaan? Jeroen bereidt een simpele spaghetti met kleine artisjokken en guanciale, dat is Italiaans wangspek. Dit gerecht geeft een instant gevoel van puur geluk en je waant je meteen op een Zuiders terrasje. Aan de artisjokken heb je misschien wat werk, maar het is de moeite dubbel en dik waard.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd50m
Ingrediënten12
Beoordeling-
Aantal likes2K

Ingrediënten

4 personen
Bloem
2 el
Citroen
1
Artisjokken
16
Guanciale
400 g
Olijfolie
1 een beetje
Spaghetti
400 g
Sjalotten
1
Look
2 teentjes
Witte wijn
0,1 l
Rozemarijn
Parmezaanse kaas
100 g
Oregano
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

2 el bloem, 1 citroen
1
Vul een pot met koud water, samen met het sap van een citroen en de bloem. De citroen mag nadien in zijn geheel in het water. Dit heet een blanc, dit is het water waarin we artisjokken zullen koken. Dit mengsel zorgt ervoor dat de artisjokken zo weinig mogelijk zullen verkleuren, want daar is deze groente heel gevoelig aan.
16 artisjokken
2
Maak de artisjokken schoon. Pluk de onderste bladeren van de artisjok. Snijd de bovenkant eraf. Neem de bovenkant van de onderste blaadjes als richtpunt, normaal gezien is dit ongeveer het midden van de artisjok. Snijd de blaadjes rondom af. Schil de artisjok vanaf het steeltje helemaal tot aan de bovenkant. Snijd bovenaan opnieuw een stukje van de artisjok af, een centimeter ongeveer, en haal het binnenste eruit met een lepeltje.
3
Leg de artisjokken in het citroenwater. Zet op het vuur en kook gaar met wat zout.
400 g Guanciale, 1 een beetje olijfolie
4
Snijd de guanciale (runderwang) in blokjes en bak in een grote pan met olijfolie. Niet te veel vetstof gebruiken, de guanciale is op zichzelf al vrij vet.
400 g spaghetti
5
Kook de pasta gaar in gezouten water.
1 Sjalotten, 2 teentjes Look, 0,1 l witte wijn, rozemarijn
6
Snijd de sjalot in halve ringen en stoof mee bij het vlees samen met een teen look. Blus vervolgens met witte wijn, kruid nog wat bij met rozemarijn
100 g Parmezaanse kaas
7
Rasp de Parmezaanse kaas en meng onder het vlees, doe de pasta en een lepel kookvocht van de pasta erbij. Meng alles onder elkaar.
oregano
8
Snijd de artisjokken in 4, doe de stukjes bij de pasta met wat fijngesneden oregano en peper.
9
Serveer: doe de pasta op een bord en werk af met een beetje rucola.
1
Vul een pot met koud water, samen met het sap van een citroen en de bloem. De citroen mag nadien in zijn geheel in het water. Dit heet een blanc, dit is het water waarin we artisjokken zullen koken. Dit mengsel zorgt ervoor dat de artisjokken zo weinig mogelijk zullen verkleuren, want daar is deze groente heel gevoelig aan.
2
Maak de artisjokken schoon. Pluk de onderste bladeren van de artisjok. Snijd de bovenkant eraf. Neem de bovenkant van de onderste blaadjes als richtpunt, normaal gezien is dit ongeveer het midden van de artisjok. Snijd de blaadjes rondom af. Schil de artisjok vanaf het steeltje helemaal tot aan de bovenkant. Snijd bovenaan opnieuw een stukje van de artisjok af, een centimeter ongeveer, en haal het binnenste eruit met een lepeltje.

Instructies

2 el bloem, 1 citroen
1
Vul een pot met koud water, samen met het sap van een citroen en de bloem. De citroen mag nadien in zijn geheel in het water. Dit heet een blanc, dit is het water waarin we artisjokken zullen koken. Dit mengsel zorgt ervoor dat de artisjokken zo weinig mogelijk zullen verkleuren, want daar is deze groente heel gevoelig aan.
16 artisjokken
2
Maak de artisjokken schoon. Pluk de onderste bladeren van de artisjok. Snijd de bovenkant eraf. Neem de bovenkant van de onderste blaadjes als richtpunt, normaal gezien is dit ongeveer het midden van de artisjok. Snijd de blaadjes rondom af. Schil de artisjok vanaf het steeltje helemaal tot aan de bovenkant. Snijd bovenaan opnieuw een stukje van de artisjok af, een centimeter ongeveer, en haal het binnenste eruit met een lepeltje.
3
Leg de artisjokken in het citroenwater. Zet op het vuur en kook gaar met wat zout.
400 g Guanciale, 1 een beetje olijfolie
4
Snijd de guanciale (runderwang) in blokjes en bak in een grote pan met olijfolie. Niet te veel vetstof gebruiken, de guanciale is op zichzelf al vrij vet.
400 g spaghetti
5
Kook de pasta gaar in gezouten water.
1 Sjalotten, 2 teentjes Look, 0,1 l witte wijn, rozemarijn
6
Snijd de sjalot in halve ringen en stoof mee bij het vlees samen met een teen look. Blus vervolgens met witte wijn, kruid nog wat bij met rozemarijn
100 g Parmezaanse kaas
7
Rasp de Parmezaanse kaas en meng onder het vlees, doe de pasta en een lepel kookvocht van de pasta erbij. Meng alles onder elkaar.
oregano
8
Snijd de artisjokken in 4, doe de stukjes bij de pasta met wat fijngesneden oregano en peper.
9
Serveer: doe de pasta op een bord en werk af met een beetje rucola.
1
Vul een pot met koud water, samen met het sap van een citroen en de bloem. De citroen mag nadien in zijn geheel in het water. Dit heet een blanc, dit is het water waarin we artisjokken zullen koken. Dit mengsel zorgt ervoor dat de artisjokken zo weinig mogelijk zullen verkleuren, want daar is deze groente heel gevoelig aan.
2
Maak de artisjokken schoon. Pluk de onderste bladeren van de artisjok. Snijd de bovenkant eraf. Neem de bovenkant van de onderste blaadjes als richtpunt, normaal gezien is dit ongeveer het midden van de artisjok. Snijd de blaadjes rondom af. Schil de artisjok vanaf het steeltje helemaal tot aan de bovenkant. Snijd bovenaan opnieuw een stukje van de artisjok af, een centimeter ongeveer, en haal het binnenste eruit met een lepeltje.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Pasta met artisjok en guanciale (thumbnail)Pasta met artisjok en guanciale
4 personen
50m
Ingrediënten
Bloem
2 el
Citroen
1
Artisjokken
16
Guanciale
400 g
Olijfolie
1 een beetje
Spaghetti
400 g
Sjalotten
1
Look
2 teentjes
Witte wijn
0,1 l
Rozemarijn
Parmezaanse kaas
100 g
Oregano

Pasta met artisjok en guanciale

Een lekker eenvoudige Italiaanse pasta, wie kan daar aan weerstaan? Jeroen bereidt een simpele spaghetti met kleine artisjokken en guanciale, dat is Italiaans wangspek. Dit gerecht geeft een instant gevoel van puur geluk en je waant je meteen op een Zuiders terrasje. Aan de artisjokken heb je misschien wat werk, maar het is de moeite dubbel en dik waard.
Instructies
2 el bloem, 1 citroen
1
Vul een pot met koud water, samen met het sap van een citroen en de bloem. De citroen mag nadien in zijn geheel in het water. Dit heet een blanc, dit is het water waarin we artisjokken zullen koken. Dit mengsel zorgt ervoor dat de artisjokken zo weinig mogelijk zullen verkleuren, want daar is deze groente heel gevoelig aan.
16 artisjokken
2
Maak de artisjokken schoon. Pluk de onderste bladeren van de artisjok. Snijd de bovenkant eraf. Neem de bovenkant van de onderste blaadjes als richtpunt, normaal gezien is dit ongeveer het midden van de artisjok. Snijd de blaadjes rondom af. Schil de artisjok vanaf het steeltje helemaal tot aan de bovenkant. Snijd bovenaan opnieuw een stukje van de artisjok af, een centimeter ongeveer, en haal het binnenste eruit met een lepeltje.
3
Leg de artisjokken in het citroenwater. Zet op het vuur en kook gaar met wat zout.
400 g Guanciale, 1 een beetje olijfolie
4
Snijd de guanciale (runderwang) in blokjes en bak in een grote pan met olijfolie. Niet te veel vetstof gebruiken, de guanciale is op zichzelf al vrij vet.
400 g spaghetti
5
Kook de pasta gaar in gezouten water.
1 Sjalotten, 2 teentjes Look, 0,1 l witte wijn, rozemarijn
6
Snijd de sjalot in halve ringen en stoof mee bij het vlees samen met een teen look. Blus vervolgens met witte wijn, kruid nog wat bij met rozemarijn
100 g Parmezaanse kaas
7
Rasp de Parmezaanse kaas en meng onder het vlees, doe de pasta en een lepel kookvocht van de pasta erbij. Meng alles onder elkaar.
oregano
8
Snijd de artisjokken in 4, doe de stukjes bij de pasta met wat fijngesneden oregano en peper.
9
Serveer: doe de pasta op een bord en werk af met een beetje rucola.