Groenteschotel Stroganoff met pompoen en witte bonen
Groenteschotel Stroganoff met pompoen en witte bonen
Groenteschotel Stroganoff met pompoen en witte bonen
Groenteschotel Stroganoff met pompoen en witte bonen
Ingrediënten
4 personen
Champignons
1 bakje
Rode puntpaprika's
4
Butternuts
600 g
Selder
2 stengels
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Witte bonen
2 blikje
Olijfolie
2 een flinke scheut
Komijn
1 snuifje
Tijm
Laurier
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Steranijs
1
Tomatenpuree
1 el
Witte wijn
0,2 l
Tomatenblokjes
1 blik
Groentebouillon
0,4 l
Augurken
4 el
Tarwe korrels
250 g
Peterselie
1 bosje
Zure room
200 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1 bakje champignons, 4 rode puntpaprika's, 600 g butternuts, 2 stengels selder, 1 ajuin, 2 teentjes Look, 2 blikje Witte bonen
1
Het voorbereidende werk bestaat uit alle groentjes snijden: de champignons in partjes, de puntpaprika’s, de butternutpompoen en de selder mogen in grove blokjes gesneden worden. De ui en de look mogen fijngesneden worden. Laat tot slot de blikjes witte bonen uitlekken in een vergiet.
1 een flinke scheut olijfolie
2
Laat een scheut olijfolie heet worden in een pot en stoof er de ui, de look, de champignons, de selder, de paprika en de pompoen in aan.
1 snuifje komijn, tijm, laurier, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 Steranijs
3
Kruid de groenten met zout, peper, komijn, tijm, laurier, gerookt paprikapoeder en een steranijsje bij. Wie het wat pikanter wil, voegt nog wat cayennepeper toe of laat een halve fijngesneden chilipeper meestoven voor wat extra pit.
1 el Tomatenpuree, 0,2 l witte wijn, 1 blik Tomatenblokjes, 0,4 l groentebouillon
4
Voeg de tomatenpuree eraan toe en laat even meebakken en blus met de witte wijn. Hierna komen nog de tomatenblokjes en een blik water bij het geheel. Tot slot voeg je de bouillon toe. Zet een deksel op de pot en laat het geheel 25 minuten op een zacht vuurtje pruttelen tot alle groenten gaar en zacht zijn.
4 el augurken
5
Snijd de augurken fijn en voeg ze na tien minuten toe aan de groentjes.
1 ajuin, 1 een flinke scheut olijfolie, 250 g tarwe korrels
6
Snijd een ui fijn en doe hem in een pot met een scheutje olijfolie, laat stoven. Doe er de tarwe bij en wat tijm en laurier. Vul de pot met water tot de tarwe volledig onder staat. Laat de tarwe gaar koken.
1 bosje peterselie, 200 g Zure room
7
Serveer de tarwe met de groentestoofpot. Werk af met fijngehakte peterselie en enkele lepels zure room.
1
Het voorbereidende werk bestaat uit alle groentjes snijden: de champignons in partjes, de puntpaprika’s, de butternutpompoen en de selder mogen in grove blokjes gesneden worden. De ui en de look mogen fijngesneden worden. Laat tot slot de blikjes witte bonen uitlekken in een vergiet.
2
Laat een scheut olijfolie heet worden in een pot en stoof er de ui, de look, de champignons, de selder, de paprika en de pompoen in aan.
1 bakje champignons, 4 rode puntpaprika's, 600 g butternuts, 2 stengels selder, 1 ajuin, 2 teentjes Look, 2 blikje Witte bonen
1
Het voorbereidende werk bestaat uit alle groentjes snijden: de champignons in partjes, de puntpaprika’s, de butternutpompoen en de selder mogen in grove blokjes gesneden worden. De ui en de look mogen fijngesneden worden. Laat tot slot de blikjes witte bonen uitlekken in een vergiet.
1 een flinke scheut olijfolie
2
Laat een scheut olijfolie heet worden in een pot en stoof er de ui, de look, de champignons, de selder, de paprika en de pompoen in aan.
1 snuifje komijn, tijm, laurier, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 Steranijs
3
Kruid de groenten met zout, peper, komijn, tijm, laurier, gerookt paprikapoeder en een steranijsje bij. Wie het wat pikanter wil, voegt nog wat cayennepeper toe of laat een halve fijngesneden chilipeper meestoven voor wat extra pit.
1 el Tomatenpuree, 0,2 l witte wijn, 1 blik Tomatenblokjes, 0,4 l groentebouillon
4
Voeg de tomatenpuree eraan toe en laat even meebakken en blus met de witte wijn. Hierna komen nog de tomatenblokjes en een blik water bij het geheel. Tot slot voeg je de bouillon toe. Zet een deksel op de pot en laat het geheel 25 minuten op een zacht vuurtje pruttelen tot alle groenten gaar en zacht zijn.
4 el augurken
5
Snijd de augurken fijn en voeg ze na tien minuten toe aan de groentjes.
1 ajuin, 1 een flinke scheut olijfolie, 250 g tarwe korrels
6
Snijd een ui fijn en doe hem in een pot met een scheutje olijfolie, laat stoven. Doe er de tarwe bij en wat tijm en laurier. Vul de pot met water tot de tarwe volledig onder staat. Laat de tarwe gaar koken.
1 bosje peterselie, 200 g Zure room
7
Serveer de tarwe met de groentestoofpot. Werk af met fijngehakte peterselie en enkele lepels zure room.
1
Het voorbereidende werk bestaat uit alle groentjes snijden: de champignons in partjes, de puntpaprika’s, de butternutpompoen en de selder mogen in grove blokjes gesneden worden. De ui en de look mogen fijngesneden worden. Laat tot slot de blikjes witte bonen uitlekken in een vergiet.
2
Laat een scheut olijfolie heet worden in een pot en stoof er de ui, de look, de champignons, de selder, de paprika en de pompoen in aan.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Champignons
1 bakje
Rode puntpaprika's
4
Butternuts
600 g
Selder
2 stengels
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Witte bonen
2 blikje
Olijfolie
2 een flinke scheut
Komijn
1 snuifje
Tijm
Laurier
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Steranijs
1
Tomatenpuree
1 el
Witte wijn
0,2 l
Tomatenblokjes
1 blik
Groentebouillon
0,4 l
Augurken
4 el
Tarwe korrels
250 g
Peterselie
1 bosje
Zure room
200 g
Groenteschotel Stroganoff met pompoen en witte bonen
Stroganoff hoeft niet altijd met vlees te zijn, het past ook perfect in een vegetarische groenteschotel met butternutpompoen, selder en witte bonen. Sterker nog Stroganoff slaat eigenlijk terug op de bereiding en ingrediënten van de saus: een getomateerde en heerlijk gekruide paprikasaus met zure toetsen van augurk. Zoals de naam al doet vermoeden komt de saus uit Rusland waar er traditioneel met vodka gewerkt wordt. Jeroen laat ze hier achterwege, maar voor de liefhebbers mag er wel een shotje in, of meer...Instructies
1 bakje champignons, 4 rode puntpaprika's, 600 g butternuts, 2 stengels selder, 1 ajuin, 2 teentjes Look, 2 blikje Witte bonen
1
Het voorbereidende werk bestaat uit alle groentjes snijden: de champignons in partjes, de puntpaprika’s, de butternutpompoen en de selder mogen in grove blokjes gesneden worden. De ui en de look mogen fijngesneden worden. Laat tot slot de blikjes witte bonen uitlekken in een vergiet.
1 een flinke scheut olijfolie
2
Laat een scheut olijfolie heet worden in een pot en stoof er de ui, de look, de champignons, de selder, de paprika en de pompoen in aan.
1 snuifje komijn, tijm, laurier, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 Steranijs
3
Kruid de groenten met zout, peper, komijn, tijm, laurier, gerookt paprikapoeder en een steranijsje bij. Wie het wat pikanter wil, voegt nog wat cayennepeper toe of laat een halve fijngesneden chilipeper meestoven voor wat extra pit.
1 el Tomatenpuree, 0,2 l witte wijn, 1 blik Tomatenblokjes, 0,4 l groentebouillon
4
Voeg de tomatenpuree eraan toe en laat even meebakken en blus met de witte wijn. Hierna komen nog de tomatenblokjes en een blik water bij het geheel. Tot slot voeg je de bouillon toe. Zet een deksel op de pot en laat het geheel 25 minuten op een zacht vuurtje pruttelen tot alle groenten gaar en zacht zijn.
4 el augurken
5
Snijd de augurken fijn en voeg ze na tien minuten toe aan de groentjes.
1 ajuin, 1 een flinke scheut olijfolie, 250 g tarwe korrels
6
Snijd een ui fijn en doe hem in een pot met een scheutje olijfolie, laat stoven. Doe er de tarwe bij en wat tijm en laurier. Vul de pot met water tot de tarwe volledig onder staat. Laat de tarwe gaar koken.
1 bosje peterselie, 200 g Zure room
7
Serveer de tarwe met de groentestoofpot. Werk af met fijngehakte peterselie en enkele lepels zure room.