Rundvlees met wintergroenten gesmoord in bier
Rundvlees met wintergroenten gesmoord in bier
Rundvlees met wintergroenten gesmoord in bier
Rundvlees met wintergroenten gesmoord in bier
Ingrediënten
4 personen
Rundsvlees
800 g
Ui
1
Wortel
1
Preistronken
1
Selder
5 stengel
Rapen
3
Aardappelen
8
Look
3 teentjes
Laurier
3 blaadje
Tijm
2 takjes
Blond bier
2 flesje
Blanke fond
1 l
Boter
1 klontje
Peper
Zout
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Rundvlees met wintergroenten gesmoord in bier
800 g rundsvlees, 1 ui, 1 Wortel, 1 preistronken, 5 stengel selder, 3 rapen, 8 aardappelen, 3 teentjes Look, 3 blaadje laurier, 2 takjes tijm, 2 flesje blond bier, 1 l blanke fond, 1 klontje boter, peper, zout
1
Zet een ruime ovenvaste stoofpot op het vuur en smelt daarin een klont boter.
2
Snij het vlees in grove stukken en kleur het vlees goudbruin in de hete boter. Zet het vuur wat lager.
3
Pel de ui en schil de wortel. Snij de groenten in grove stukken en voeg ze toe aan de stoofpot.
4
Snij het donkergorene loof van de prei en snij de stam overlangs door. Was de prei zorgvuldig onder stromend water en snij ze in grove stukken die je toevoegt aan de pot.
5
Was de selder en snij de stengels grof. Voeg ook deze groente toe aan de stoofpot.
6
Schil de rapen, snij ze in dikke partjes en laat ze meestoven met het vlees en de andere groenten.
7
Was de kleine aardappelen en voeg ze ongeschild en ongesneden toe aan de stoofpot, samen met de teentjes look (die je vooraf enkel even kneust), de verse tijm en de blaadjes laurier.
8
Roer alles om en laat de schotel enkele minuten verder stoven.
9
Schenk het bier in de stoofpot, samen met de blanke fond. Tip: Je gebruikt het best blanke kalfsfond. Verse kippenfond is een alternatief. Het is ook mogelijk om geen fond te gebruiken en de ingrediënten enkel in bier te garen.
10
Kruid het vlees en de groenten met wat peper van de molen en een snuif zout (naar smaak).
11
Verwarm de oven voor op 150°C.
12
Laat de winterse stoofschotel even tot aan het kookpunt komen, plaats het deksel op de pot en laat het gerecht minstens 3 uur garen in de oven van 150°C. Controleer of het vlees door en door gaar is.
13
Zet de pot op tafel en laat iedereen maar opscheppen.
Rundvlees met wintergroenten gesmoord in bier
800 g rundsvlees, 1 ui, 1 Wortel, 1 preistronken, 5 stengel selder, 3 rapen, 8 aardappelen, 3 teentjes Look, 3 blaadje laurier, 2 takjes tijm, 2 flesje blond bier, 1 l blanke fond, 1 klontje boter, peper, zout
1
Zet een ruime ovenvaste stoofpot op het vuur en smelt daarin een klont boter.
2
Snij het vlees in grove stukken en kleur het vlees goudbruin in de hete boter. Zet het vuur wat lager.
3
Pel de ui en schil de wortel. Snij de groenten in grove stukken en voeg ze toe aan de stoofpot.
4
Snij het donkergorene loof van de prei en snij de stam overlangs door. Was de prei zorgvuldig onder stromend water en snij ze in grove stukken die je toevoegt aan de pot.
5
Was de selder en snij de stengels grof. Voeg ook deze groente toe aan de stoofpot.
6
Schil de rapen, snij ze in dikke partjes en laat ze meestoven met het vlees en de andere groenten.
7
Was de kleine aardappelen en voeg ze ongeschild en ongesneden toe aan de stoofpot, samen met de teentjes look (die je vooraf enkel even kneust), de verse tijm en de blaadjes laurier.
8
Roer alles om en laat de schotel enkele minuten verder stoven.
9
Schenk het bier in de stoofpot, samen met de blanke fond. Tip: Je gebruikt het best blanke kalfsfond. Verse kippenfond is een alternatief. Het is ook mogelijk om geen fond te gebruiken en de ingrediënten enkel in bier te garen.
10
Kruid het vlees en de groenten met wat peper van de molen en een snuif zout (naar smaak).
11
Verwarm de oven voor op 150°C.
12
Laat de winterse stoofschotel even tot aan het kookpunt komen, plaats het deksel op de pot en laat het gerecht minstens 3 uur garen in de oven van 150°C. Controleer of het vlees door en door gaar is.
13
Zet de pot op tafel en laat iedereen maar opscheppen.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
3u 20m
Ingrediënten
Rundsvlees
800 g
Ui
1
Wortel
1
Preistronken
1
Selder
5 stengel
Rapen
3
Aardappelen
8
Look
3 teentjes
Laurier
3 blaadje
Tijm
2 takjes
Blond bier
2 flesje
Blanke fond
1 l
Boter
1 klontje
Peper
Zout
Rundvlees met wintergroenten gesmoord in bier
Jeroen zet een pot winterse gezelligheid op tafel met een bijzonder bugdetvriendelijk stuk rundvlees. De bavette van het rund is misschien minder bekend, maar dat stuk vlees is ideaal voor zijn stoofschotel met bier en groentjes. Hou er wel rekening mee dat we hier aan slow cooking doen en dat de stoofpot zo’n 3 uur moet garen in de oven.Instructies
Rundvlees met wintergroenten gesmoord in bier
800 g rundsvlees, 1 ui, 1 Wortel, 1 preistronken, 5 stengel selder, 3 rapen, 8 aardappelen, 3 teentjes Look, 3 blaadje laurier, 2 takjes tijm, 2 flesje blond bier, 1 l blanke fond, 1 klontje boter, peper, zout
1
Zet een ruime ovenvaste stoofpot op het vuur en smelt daarin een klont boter.
2
Snij het vlees in grove stukken en kleur het vlees goudbruin in de hete boter. Zet het vuur wat lager.
3
Pel de ui en schil de wortel. Snij de groenten in grove stukken en voeg ze toe aan de stoofpot.
4
Snij het donkergorene loof van de prei en snij de stam overlangs door. Was de prei zorgvuldig onder stromend water en snij ze in grove stukken die je toevoegt aan de pot.
5
Was de selder en snij de stengels grof. Voeg ook deze groente toe aan de stoofpot.
6
Schil de rapen, snij ze in dikke partjes en laat ze meestoven met het vlees en de andere groenten.
7
Was de kleine aardappelen en voeg ze ongeschild en ongesneden toe aan de stoofpot, samen met de teentjes look (die je vooraf enkel even kneust), de verse tijm en de blaadjes laurier.
8
Roer alles om en laat de schotel enkele minuten verder stoven.
9
Schenk het bier in de stoofpot, samen met de blanke fond. Tip: Je gebruikt het best blanke kalfsfond. Verse kippenfond is een alternatief. Het is ook mogelijk om geen fond te gebruiken en de ingrediënten enkel in bier te garen.
10
Kruid het vlees en de groenten met wat peper van de molen en een snuif zout (naar smaak).
11
Verwarm de oven voor op 150°C.
12
Laat de winterse stoofschotel even tot aan het kookpunt komen, plaats het deksel op de pot en laat het gerecht minstens 3 uur garen in de oven van 150°C. Controleer of het vlees door en door gaar is.
13
Zet de pot op tafel en laat iedereen maar opscheppen.