Makreel met aardappelen in de schil en rode biet
Makreel met aardappelen in de schil en rode biet
Makreel met aardappelen in de schil en rode biet
Makreel met aardappelen in de schil en rode biet
Ingrediënten
4 personen
Vastkokende aardappelen
1.000 g
Sjalotten
1
Rode wijnazijn
Rode bietengekookt
4
Lente-uien
4 stengels
Augurk
1 el
Tabasco
Engelse saus
1 scheutje
Olijfolie
Dille
Pijnboompitten
70 g
Makreelfilets
4
Zure room
2 el
Mierikswortelen
2 tl
Limoenensap
0,5
Peper
Zout
Benodigdheden
Keukenpapier
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1.000 g Vastkokende aardappelen
1
Breng een pot met gezouten water aan de kook en kook de aardappelen in de schil gaar.
1 Sjalotten, Rode wijnazijn
2
Snijd de sjalot in halve ringen en marineer ze in een scheut rode wijnazijn.
4 Rode bieten
3
Snijd de rode bieten in hapklare blokjes en meng ze met de sjalot.
4 stengels lente-uien, 1 el augurk, tabasco, 1 scheutje Engelse saus, olijfolie, dille
4
Hak de augurken en de dille fijn. Meng ze samen met een paar druppels tabasco, de Engelse saus en een lekje olijfolie onder de rode bieten. Zet de salade even opzij.
70 g pijnboompitten
5
Verwarm een scheut olijfolie in een kleine pan en rooster de pijnboompitten. Laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.
4 makreelfilets
6
Verwarm een scheut olijfolie in een andere pan en bak de makreelfilets enkele minuten op de velkant. Kruid met grof zout en peper. Draai de visfilets net voor het serveren even om in de pan en zet het vuur uit. Zo kan de vis nog lichtjes verder garen.
7
Meng de pijnboompitjes onder de rode bietensalade.
2 el Zure room, 2 tl mierikswortelen, 0,5 limoenen, peper, zout
8
Doe de zure room, de mierikswortel en het limoensap in een kommetje. Breng op smaak met peper en zout en roer goed.
9
Serveer de gebakken makreelfilet met een doormidden gesneden aardappel in de schil en een portie rode bietensalade. Werk af met een toef mieriksworteldressing en enkele pluksels dille. Smakelijk!
1.000 g Vastkokende aardappelen
1
Breng een pot met gezouten water aan de kook en kook de aardappelen in de schil gaar.
1 Sjalotten, Rode wijnazijn
2
Snijd de sjalot in halve ringen en marineer ze in een scheut rode wijnazijn.
4 Rode bieten
3
Snijd de rode bieten in hapklare blokjes en meng ze met de sjalot.
4 stengels lente-uien, 1 el augurk, tabasco, 1 scheutje Engelse saus, olijfolie, dille
4
Hak de augurken en de dille fijn. Meng ze samen met een paar druppels tabasco, de Engelse saus en een lekje olijfolie onder de rode bieten. Zet de salade even opzij.
70 g pijnboompitten
5
Verwarm een scheut olijfolie in een kleine pan en rooster de pijnboompitten. Laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.
4 makreelfilets
6
Verwarm een scheut olijfolie in een andere pan en bak de makreelfilets enkele minuten op de velkant. Kruid met grof zout en peper. Draai de visfilets net voor het serveren even om in de pan en zet het vuur uit. Zo kan de vis nog lichtjes verder garen.
7
Meng de pijnboompitjes onder de rode bietensalade.
2 el Zure room, 2 tl mierikswortelen, 0,5 limoenen, peper, zout
8
Doe de zure room, de mierikswortel en het limoensap in een kommetje. Breng op smaak met peper en zout en roer goed.
9
Serveer de gebakken makreelfilet met een doormidden gesneden aardappel in de schil en een portie rode bietensalade. Werk af met een toef mieriksworteldressing en enkele pluksels dille. Smakelijk!
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
20m
Ingrediënten
Vastkokende aardappelen
1.000 g
Sjalotten
1
Rode wijnazijn
Rode bietengekookt
4
Lente-uien
4 stengels
Augurk
1 el
Tabasco
Engelse saus
1 scheutje
Olijfolie
Dille
Pijnboompitten
70 g
Makreelfilets
4
Zure room
2 el
Mierikswortelen
2 tl
Limoenensap
0,5
Peper
Zout
Makreel met aardappelen in de schil en rode biet
In al z’n eenvoud is dit visgerecht met makreel en rode biet ongetwijfeld eentje dat je zal bijblijven. De salade van blokjes rode biet, gemarineerde sjalot en frisse lente-ui serveer je koud bij een stuk op het vel gebakken makreelfilet. De aardappelen houden deze keer hun jasje aan en worden in de schil gekookt. Werk af met een supersnelle mieriksworteldressing op basis van zure room en smullen maar!Instructies
1.000 g Vastkokende aardappelen
1
Breng een pot met gezouten water aan de kook en kook de aardappelen in de schil gaar.
1 Sjalotten, Rode wijnazijn
2
Snijd de sjalot in halve ringen en marineer ze in een scheut rode wijnazijn.
4 Rode bieten
3
Snijd de rode bieten in hapklare blokjes en meng ze met de sjalot.
4 stengels lente-uien, 1 el augurk, tabasco, 1 scheutje Engelse saus, olijfolie, dille
4
Hak de augurken en de dille fijn. Meng ze samen met een paar druppels tabasco, de Engelse saus en een lekje olijfolie onder de rode bieten. Zet de salade even opzij.
70 g pijnboompitten
5
Verwarm een scheut olijfolie in een kleine pan en rooster de pijnboompitten. Laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.
4 makreelfilets
6
Verwarm een scheut olijfolie in een andere pan en bak de makreelfilets enkele minuten op de velkant. Kruid met grof zout en peper. Draai de visfilets net voor het serveren even om in de pan en zet het vuur uit. Zo kan de vis nog lichtjes verder garen.
7
Meng de pijnboompitjes onder de rode bietensalade.
2 el Zure room, 2 tl mierikswortelen, 0,5 limoenen, peper, zout
8
Doe de zure room, de mierikswortel en het limoensap in een kommetje. Breng op smaak met peper en zout en roer goed.
9
Serveer de gebakken makreelfilet met een doormidden gesneden aardappel in de schil en een portie rode bietensalade. Werk af met een toef mieriksworteldressing en enkele pluksels dille. Smakelijk!