Instructies
4 personen
1.000 g Vastkokende aardappelen
1
Breng een pot met gezouten water aan de kook en kook de aardappelen in de schil gaar.
1 Sjalotten, Rode wijnazijn
2
Snijd de sjalot in halve ringen en marineer ze in een scheut rode wijnazijn.
4 Rode bieten
3
Snijd de rode bieten in hapklare blokjes en meng ze met de sjalot.
4 stengels lente-uien, 1 el augurk, tabasco, 1 scheutje Engelse saus, olijfolie, dille
4
Hak de augurken en de dille fijn. Meng ze samen met een paar druppels tabasco, de Engelse saus en een lekje olijfolie onder de rode bieten. Zet de salade even opzij.
70 g pijnboompitten
5
Verwarm een scheut olijfolie in een kleine pan en rooster de pijnboompitten. Laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.
4 makreelfilets
6
Verwarm een scheut olijfolie in een andere pan en bak de makreelfilets enkele minuten op de velkant. Kruid met grof zout en peper. Draai de visfilets net voor het serveren even om in de pan en zet het vuur uit. Zo kan de vis nog lichtjes verder garen.
7
Meng de pijnboompitjes onder de rode bietensalade.
2 el Zure room, 2 tl mierikswortelen, 0,5 limoenen, peper, zout
8
Doe de zure room, de mierikswortel en het limoensap in een kommetje. Breng op smaak met peper en zout en roer goed.
9