Wok met kalfsvlees met spitskool en boontjes
Wok met kalfsvlees met spitskool en boontjes
Wok met kalfsvlees met spitskool en boontjes
Wok met kalfsvlees met spitskool en boontjes
Ingrediënten
4 personen
Spitskool
1
Prinsessenboontjes
250 g
Sjalotten
1
Rode chilipeper
1
Kalfsvlees
400 g
Look
2 teentjes
Arachideolie
Gembergeraspt
1 el
Currypoeder
1 tl
Peper
Zout
Sesamolie
1 tl
Limoen
1
Lente-uien
2
Koriander
1 bosje
Pindanoten
30 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Snijd de spitskool of Chinese kool in fijne reepjes. Maak de boontjes schoon en halveer ze.
2
Snipper het sjalotje en snijd de chilipeper in ringen. Snijd het vlees in reepjes.
3
Bak de sjalot met de geperste knoflook in olie glazig. Voeg de chilipeper, gember en kalfsreepjes toe en roerbak 2 minuten.
4
Kruid met het currypoeder, peper en zout. Voeg de boontjes toe en roerbak nog eens 3 minuten.
5
Voeg daarna de kool toe en wok kort mee, tot ze net beetgaar is. Bedruppel met de sesamolie en breng verder op smaak met het limoensap.
6
Snijd de lente-uitjes fijn. Werk de wok af met de lente-uitjes, gehakte pinda’s en de koriander.
1
Snijd de spitskool of Chinese kool in fijne reepjes. Maak de boontjes schoon en halveer ze.
2
Snipper het sjalotje en snijd de chilipeper in ringen. Snijd het vlees in reepjes.
3
Bak de sjalot met de geperste knoflook in olie glazig. Voeg de chilipeper, gember en kalfsreepjes toe en roerbak 2 minuten.
4
Kruid met het currypoeder, peper en zout. Voeg de boontjes toe en roerbak nog eens 3 minuten.
5
Voeg daarna de kool toe en wok kort mee, tot ze net beetgaar is. Bedruppel met de sesamolie en breng verder op smaak met het limoensap.
6
Snijd de lente-uitjes fijn. Werk de wok af met de lente-uitjes, gehakte pinda’s en de koriander.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
25m
Ingrediënten
Spitskool
1
Prinsessenboontjes
250 g
Sjalotten
1
Rode chilipeper
1
Kalfsvlees
400 g
Look
2 teentjes
Arachideolie
Gembergeraspt
1 el
Currypoeder
1 tl
Peper
Zout
Sesamolie
1 tl
Limoen
1
Lente-uien
2
Koriander
1 bosje
Pindanoten
30 g
Wok met kalfsvlees met spitskool en boontjes
Deze wok met kalfsvlees, spitskool en boontjes is een heerlijke, snelle maaltijd boordevol verse groenten en mals vlees. Het kalfsvlees wordt perfect gecombineerd met knapperige groentjes, voor een gezonde maaltijd die in een mum van tijd op tafel staat. Ideaal voor een doordeweekse avond.Instructies
1
Snijd de spitskool of Chinese kool in fijne reepjes. Maak de boontjes schoon en halveer ze.
2
Snipper het sjalotje en snijd de chilipeper in ringen. Snijd het vlees in reepjes.
3
Bak de sjalot met de geperste knoflook in olie glazig. Voeg de chilipeper, gember en kalfsreepjes toe en roerbak 2 minuten.
4
Kruid met het currypoeder, peper en zout. Voeg de boontjes toe en roerbak nog eens 3 minuten.
5
Voeg daarna de kool toe en wok kort mee, tot ze net beetgaar is. Bedruppel met de sesamolie en breng verder op smaak met het limoensap.
6
Snijd de lente-uitjes fijn. Werk de wok af met de lente-uitjes, gehakte pinda’s en de koriander.