Geflambeerde ananas met roomijs van citroenverbena
Geflambeerde ananas met roomijs van citroenverbena
Geflambeerde ananas met roomijs van citroenverbena
Geflambeerde ananas met roomijs van citroenverbena
Ingrediënten
4 personen
Melk
250 ml
Room
250 ml
Vanillestok
1
Citroenverbena
1 takje
Kristalsuiker
120 g
Kristalsuiker
Eierdooiers
4
Ananas
1
Boter
Rum
1 scheutje
Benodigdheden
Een ijsmachine, een keukenmachine met k vormig hulpstuk, een zeef, een garde, uitsteekringen van verschillende groottes
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
250 ml melk, 250 ml Room
1
Verwarm de melk en de room in een kookpot op het vuur.
1 vanillestok
2
Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul bij de melk en room.
1 takje citroenverbena
3
Pluk de blaadjes van de tak citroenverbena en leg ze in de kookpot.
120 g kristalsuiker, 4 eierdooiers
4
Klop de eierdooiers en de suiker in de keukenmachine tot ruban.
5
Zeef de warme melk op de ruban. Giet de crème opnieuw in de kookpot en laat al roerend binden.
TIPOm te controleren of de crème dik genoeg is, steek je er een houten lepel in. Als je een streep op de lepel kunt trekken, is de crème klaar.
6
Laat de crème afkoelen.
7
Doe de crème in de kom van de ijsmachine en laat ongeveer 30 minuten draaien tot roomijs.
1 ananas
8
Snijd de boven- en de onderkant van de ananas. Snijd de ananas in plakken van ongeveer 1,5 cm dik. Gebruik een grote uitsteekring om een perfect ronde schijf uit elke plak ananas te steken. Gebruik een kleine uitsteekring om het taaie hart van de ananas weg te snijden.
boter, kristalsuiker
9
Smelt een klontje boter in een pan op het vuur. Bak de ananasschijven in de pan en strooi er wat kristalsuiker over om te karamelliseren.
1 scheutje rum
10
Voeg een scheutje rum toe wanneer de ananas gebakken is en flambeer.
11
Serveer de geflambeerde ananas met een bol vers roomijs en een blaadje verveine.
250 ml melk, 250 ml Room
1
Verwarm de melk en de room in een kookpot op het vuur.
1 vanillestok
2
Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul bij de melk en room.
1 takje citroenverbena
3
Pluk de blaadjes van de tak citroenverbena en leg ze in de kookpot.
120 g kristalsuiker, 4 eierdooiers
4
Klop de eierdooiers en de suiker in de keukenmachine tot ruban.
5
Zeef de warme melk op de ruban. Giet de crème opnieuw in de kookpot en laat al roerend binden.
TIPOm te controleren of de crème dik genoeg is, steek je er een houten lepel in. Als je een streep op de lepel kunt trekken, is de crème klaar.
6
Laat de crème afkoelen.
7
Doe de crème in de kom van de ijsmachine en laat ongeveer 30 minuten draaien tot roomijs.
1 ananas
8
Snijd de boven- en de onderkant van de ananas. Snijd de ananas in plakken van ongeveer 1,5 cm dik. Gebruik een grote uitsteekring om een perfect ronde schijf uit elke plak ananas te steken. Gebruik een kleine uitsteekring om het taaie hart van de ananas weg te snijden.
boter, kristalsuiker
9
Smelt een klontje boter in een pan op het vuur. Bak de ananasschijven in de pan en strooi er wat kristalsuiker over om te karamelliseren.
1 scheutje rum
10
Voeg een scheutje rum toe wanneer de ananas gebakken is en flambeer.
11
Serveer de geflambeerde ananas met een bol vers roomijs en een blaadje verveine.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Melk
250 ml
Room
250 ml
Vanillestok
1
Citroenverbena
1 takje
Kristalsuiker
120 g
Kristalsuiker
Eierdooiers
4
Ananas
1
Boter
Rum
1 scheutje
Geflambeerde ananas met roomijs van citroenverbena
Wat smaakt er beter dan een bolletje vers ijs? Een bolletje vers ijs op zoete gekaramelliseerde ananas! Proef maar.Instructies
250 ml melk, 250 ml Room
1
Verwarm de melk en de room in een kookpot op het vuur.
1 vanillestok
2
Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul bij de melk en room.
1 takje citroenverbena
3
Pluk de blaadjes van de tak citroenverbena en leg ze in de kookpot.
120 g kristalsuiker, 4 eierdooiers
4
Klop de eierdooiers en de suiker in de keukenmachine tot ruban.
5
Zeef de warme melk op de ruban. Giet de crème opnieuw in de kookpot en laat al roerend binden.
TIPOm te controleren of de crème dik genoeg is, steek je er een houten lepel in. Als je een streep op de lepel kunt trekken, is de crème klaar.
6
Laat de crème afkoelen.
7
Doe de crème in de kom van de ijsmachine en laat ongeveer 30 minuten draaien tot roomijs.
1 ananas
8
Snijd de boven- en de onderkant van de ananas. Snijd de ananas in plakken van ongeveer 1,5 cm dik. Gebruik een grote uitsteekring om een perfect ronde schijf uit elke plak ananas te steken. Gebruik een kleine uitsteekring om het taaie hart van de ananas weg te snijden.
boter, kristalsuiker
9
Smelt een klontje boter in een pan op het vuur. Bak de ananasschijven in de pan en strooi er wat kristalsuiker over om te karamelliseren.
1 scheutje rum
10
Voeg een scheutje rum toe wanneer de ananas gebakken is en flambeer.
11
Serveer de geflambeerde ananas met een bol vers roomijs en een blaadje verveine.