Stoofvlees op z'n Indiaas
Stoofvlees op z'n Indiaas
Stoofvlees op z'n Indiaas
Stoofvlees op z'n Indiaas
Ingrediënten
4 personen
Stoofvlees
1.000 g
Aardappelen
500 g
Rode paprika's
3
Uien
3
Chilipeper
1
Tomatenstukjes
400 g
Kruidnagels
2
Olijfolie
1 scheutje
Zout
Yoghurt
250 g
Gember
50 g
Look
2 teentjes
Kaneelpoeder
1 snuifje
Garam masala
1 el
Kurkuma
1 el
Koriander
0,5 bosjes
Benodigdheden
Hakmolen, een fijne rasp, een hakmolen
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Bereiding
1.000 g stoofvlees, 500 g aardappelen, 3 rode paprika's, 3 uien, 1 chilipeper, 400 g tomatenstukjes, 2 kruidnagels, 1 scheutje olijfolie, zout, 250 g Yoghurt, 50 g gember, 2 teentjes Look, 1 snuifje kaneelpoeder, 1 el garam masala, 1 el kurkuma, 0,5 bosjes koriander
1
Schep de yoghurt in een mengschaal en voeg de hele club specerijen toe: garam masala (Oosterse specerijenmix), kaneelpoeder en kurkuma (geelwortel).
2
Geen garam masala in huis? Gebruik dan een flinke snuif komijnpoeder.
3
Schil het stukje gember en pel de tenen knoflook. Rasp de knoflook en de gember fijn en roer de pulp onder de yoghurt.
4
Leg de stukken rundvlees in de yoghurtmarinade en roer. Laat het vlees minstens 20 minuten marineren.
5
Spoel de kleine vastkokende aardappelen grondig schoon. Wie grotere aardappelen gebruikt kan ze best halveren.
6
Verwarm de oven voor tot 180°C.
7
Pel de uien, snij ze grof en doe ze in de beker van de hakmolen. Snij ook de rode chilipeper grof en voeg de stukjes toe. Gebruik een hoeveelheid naar smaak.
8
Schil de rode paprika’s met een dunschiller. Verwijder de stelen en de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in grove stukken.
9
Snij de stelen van het busseltje koriander waarmee je later het gerecht afwerkt. Daarin zit bijzonder veel smaak. Doe de stukken paprika en de korianderstelen in de pot en laat de messen draaien tot je een fijne groentepasta overhoudt.
10
Verhit een ruime stoofpot op een matig vuur. Schenk er een scheutje olijfolie in.
11
Stoof de pasta met paprika en ui in de pot. Roer en voeg na een minuutje de tomatenstukjes toe.
12
Doe ook het gemarineerde vlees in de pot en roer. Schep er ook de kruidige yoghurt bij waarin het vlees marineerde en vergeet de kruidnagels niet.
13
Laat de saus met vlees tot tegen het kookpunt komen en voeg de kleine aardappelen toe.
14
Plaats het deksel schuin op de pot en zet hem in de hete oven van 180°C. Gaar het stoofvlees gedurende minstens 90 minuten. Tot het botermals is.
15
Proef en voeg naar smaak wat zout toe.
16
Serveer het kruidig stoofvlees in diepe borden. Lepel er wat extra yoghurt langs en strooi er korianderpluksels over.
Bereiding
1.000 g stoofvlees, 500 g aardappelen, 3 rode paprika's, 3 uien, 1 chilipeper, 400 g tomatenstukjes, 2 kruidnagels, 1 scheutje olijfolie, zout, 250 g Yoghurt, 50 g gember, 2 teentjes Look, 1 snuifje kaneelpoeder, 1 el garam masala, 1 el kurkuma, 0,5 bosjes koriander
1
Schep de yoghurt in een mengschaal en voeg de hele club specerijen toe: garam masala (Oosterse specerijenmix), kaneelpoeder en kurkuma (geelwortel).
2
Geen garam masala in huis? Gebruik dan een flinke snuif komijnpoeder.
3
Schil het stukje gember en pel de tenen knoflook. Rasp de knoflook en de gember fijn en roer de pulp onder de yoghurt.
4
Leg de stukken rundvlees in de yoghurtmarinade en roer. Laat het vlees minstens 20 minuten marineren.
5
Spoel de kleine vastkokende aardappelen grondig schoon. Wie grotere aardappelen gebruikt kan ze best halveren.
6
Verwarm de oven voor tot 180°C.
7
Pel de uien, snij ze grof en doe ze in de beker van de hakmolen. Snij ook de rode chilipeper grof en voeg de stukjes toe. Gebruik een hoeveelheid naar smaak.
8
Schil de rode paprika’s met een dunschiller. Verwijder de stelen en de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in grove stukken.
9
Snij de stelen van het busseltje koriander waarmee je later het gerecht afwerkt. Daarin zit bijzonder veel smaak. Doe de stukken paprika en de korianderstelen in de pot en laat de messen draaien tot je een fijne groentepasta overhoudt.
10
Verhit een ruime stoofpot op een matig vuur. Schenk er een scheutje olijfolie in.
11
Stoof de pasta met paprika en ui in de pot. Roer en voeg na een minuutje de tomatenstukjes toe.
12
Doe ook het gemarineerde vlees in de pot en roer. Schep er ook de kruidige yoghurt bij waarin het vlees marineerde en vergeet de kruidnagels niet.
13
Laat de saus met vlees tot tegen het kookpunt komen en voeg de kleine aardappelen toe.
14
Plaats het deksel schuin op de pot en zet hem in de hete oven van 180°C. Gaar het stoofvlees gedurende minstens 90 minuten. Tot het botermals is.
15
Proef en voeg naar smaak wat zout toe.
16
Serveer het kruidig stoofvlees in diepe borden. Lepel er wat extra yoghurt langs en strooi er korianderpluksels over.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Stoofvlees
1.000 g
Aardappelen
500 g
Rode paprika's
3
Uien
3
Chilipeper
1
Tomatenstukjes
400 g
Kruidnagels
2
Olijfolie
1 scheutje
Zout
Yoghurt
250 g
Gember
50 g
Look
2 teentjes
Kaneelpoeder
1 snuifje
Garam masala
1 el
Kurkuma
1 el
Koriander
0,5 bosjes
Stoofvlees op z'n Indiaas
Jeroen verzamelt het beste van twee culinaire werelden in één pot. Ons oerklassiek en onvervangbaar stoofvlees krijgt een licht exotisch tintje op basis van specerijen en smaken uit de Indiase keuken. Vertrouwde dagelijkse kost, en toch net ietsje anders.Instructies
Bereiding
1.000 g stoofvlees, 500 g aardappelen, 3 rode paprika's, 3 uien, 1 chilipeper, 400 g tomatenstukjes, 2 kruidnagels, 1 scheutje olijfolie, zout, 250 g Yoghurt, 50 g gember, 2 teentjes Look, 1 snuifje kaneelpoeder, 1 el garam masala, 1 el kurkuma, 0,5 bosjes koriander
1
Schep de yoghurt in een mengschaal en voeg de hele club specerijen toe: garam masala (Oosterse specerijenmix), kaneelpoeder en kurkuma (geelwortel).
2
Geen garam masala in huis? Gebruik dan een flinke snuif komijnpoeder.
3
Schil het stukje gember en pel de tenen knoflook. Rasp de knoflook en de gember fijn en roer de pulp onder de yoghurt.
4
Leg de stukken rundvlees in de yoghurtmarinade en roer. Laat het vlees minstens 20 minuten marineren.
5
Spoel de kleine vastkokende aardappelen grondig schoon. Wie grotere aardappelen gebruikt kan ze best halveren.
6
Verwarm de oven voor tot 180°C.
7
Pel de uien, snij ze grof en doe ze in de beker van de hakmolen. Snij ook de rode chilipeper grof en voeg de stukjes toe. Gebruik een hoeveelheid naar smaak.
8
Schil de rode paprika’s met een dunschiller. Verwijder de stelen en de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in grove stukken.
9
Snij de stelen van het busseltje koriander waarmee je later het gerecht afwerkt. Daarin zit bijzonder veel smaak. Doe de stukken paprika en de korianderstelen in de pot en laat de messen draaien tot je een fijne groentepasta overhoudt.
10
Verhit een ruime stoofpot op een matig vuur. Schenk er een scheutje olijfolie in.
11
Stoof de pasta met paprika en ui in de pot. Roer en voeg na een minuutje de tomatenstukjes toe.
12
Doe ook het gemarineerde vlees in de pot en roer. Schep er ook de kruidige yoghurt bij waarin het vlees marineerde en vergeet de kruidnagels niet.
13
Laat de saus met vlees tot tegen het kookpunt komen en voeg de kleine aardappelen toe.
14
Plaats het deksel schuin op de pot en zet hem in de hete oven van 180°C. Gaar het stoofvlees gedurende minstens 90 minuten. Tot het botermals is.
15
Proef en voeg naar smaak wat zout toe.
16
Serveer het kruidig stoofvlees in diepe borden. Lepel er wat extra yoghurt langs en strooi er korianderpluksels over.