Nacho’s met kaasdip, tomatensalsa, drumsticks en sweet chili
Nacho’s met kaasdip, tomatensalsa, drumsticks en sweet chili
Nacho’s met kaasdip, tomatensalsa, drumsticks en sweet chili
Nacho’s met kaasdip, tomatensalsa, drumsticks en sweet chili
Ingrediënten
4 personen
Drumstick
8
Olijfolie
Zout
Paprikapoeder
Cayennepeper
Kippenkruiden
Lookpoeder
Tomaten
4
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Koriander
2
Sambal
1 tl
Ketchup
1 el
Sherry-azijn
Melk
1 dl
Room
1 dl
Cheddar
150 g
Chilipeper
2
Maïzena
2 tl
Avocado's
2
Limoenen
0,5
Gerookt paprikapoeder
Nachochips
1 zakje
Benodigdheden
Staafmixer, hakmolen, een vel bakpapier of een ovenmatje van siliconen, een hakmolen met s vormig mes, een staafmixer, een zeef
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De drumsticks
8 drumstick
1
Haal de drumsticks uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
2
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
olijfolie, zout, paprikapoeder, cayennepeper, kippenkruiden, Lookpoeder
3
Besprenkel de drumsticks met olijfolie en kruid met zout, paprikapoeder, cayennepeper, kippenkruiden en lookpoeder. Masseer de olie en de kruiden een beetje in het kippenvlees.
4
Bekleed een bakplaat met een siliconenmat of een vel bakpapier. Leg er de drumsticks op en bak ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Tomatensalsa
2 tomaten
5
Snijd de kroontjes uit de tomaten en hak ze in grote stukken.
1 Sjalotten, 0,5 teentjes Look
6
Pel de sjalot en hak ze grof. Pel de knoflook.
1 koriander, 1 tl sambal, 1 el ketchup, olijfolie, sherry-azijn
7
Doe de tomaten in de hakmolen met de sambal, ketchup, koriander, sjalot en knoflook. Giet er een likje olijfolie en een scheutje sherryazijn bij.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
Advertentie
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
zout
8
Mix en breng op smaak met een snuifje zout. Doe de salsa in een kommetje.
Kaasdip
1 dl melk, 1 dl Room
9
Verwarm de room en de melk in een steelpannetje op een middelhoog vuur.
0,5 teentjes Look, 150 g Cheddar
10
Voeg er gepelde en gesnipperde knoflook en gemalen cheddar aan toe en laat de kaas smelten.
2 chilipeper
11
Doe er de chilipepers bij.
2 tl maïzena
12
Los de maïzena op in een paar eetlepels melk. Doe dit mengsel bij de saus en blijf roeren tot de saus de gewenste dikte heeft.
TIPLos de maïzena altijd eerst op in een paar lepels vloeistof voor je het bij de warme vloeistof doet. Anders loop je het risico dat de saus klontert.
13
Mix de saus met een staafmixer en giet ze door een zeef. Laat afkoelen maar zet niet in de koelkast.
Avocadosalade
2 avocado's
14
Schil de avocado’s, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
2 tomaten
15
Snijd de tomaten in blokjes en meng ze met de avocadoblokjes.
0,5 limoenen, olijfolie, cayennepeper, gerookt paprikapoeder, zout
16
Doe er limoensap en een scheutje olijfolie bij. Kruid met zout, cayennepeper en gerookt paprikapoeder.
1 koriander
17
Snipper de koriander en meng door de salade.
Afwerken en serveren
1 zakje nachochips
18
Doe de nacho’s op een bakplaat en verwarm ze kort in de oven.
19
Serveer de drumsticks met een kommetje sweet chilisaus. Geef er warme nachochips met kaasdip, tomatensalsa en avocadosalade bij.
De drumsticks
8 drumstick
1
Haal de drumsticks uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
2
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
olijfolie, zout, paprikapoeder, cayennepeper, kippenkruiden, Lookpoeder
3
Besprenkel de drumsticks met olijfolie en kruid met zout, paprikapoeder, cayennepeper, kippenkruiden en lookpoeder. Masseer de olie en de kruiden een beetje in het kippenvlees.
4
Bekleed een bakplaat met een siliconenmat of een vel bakpapier. Leg er de drumsticks op en bak ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Tomatensalsa
2 tomaten
5
Snijd de kroontjes uit de tomaten en hak ze in grote stukken.
1 Sjalotten, 0,5 teentjes Look
6
Pel de sjalot en hak ze grof. Pel de knoflook.
1 koriander, 1 tl sambal, 1 el ketchup, olijfolie, sherry-azijn
7
Doe de tomaten in de hakmolen met de sambal, ketchup, koriander, sjalot en knoflook. Giet er een likje olijfolie en een scheutje sherryazijn bij.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
Advertentie
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
zout
8
Mix en breng op smaak met een snuifje zout. Doe de salsa in een kommetje.
Kaasdip
1 dl melk, 1 dl Room
9
Verwarm de room en de melk in een steelpannetje op een middelhoog vuur.
0,5 teentjes Look, 150 g Cheddar
10
Voeg er gepelde en gesnipperde knoflook en gemalen cheddar aan toe en laat de kaas smelten.
2 chilipeper
11
Doe er de chilipepers bij.
2 tl maïzena
12
Los de maïzena op in een paar eetlepels melk. Doe dit mengsel bij de saus en blijf roeren tot de saus de gewenste dikte heeft.
TIPLos de maïzena altijd eerst op in een paar lepels vloeistof voor je het bij de warme vloeistof doet. Anders loop je het risico dat de saus klontert.
13
Mix de saus met een staafmixer en giet ze door een zeef. Laat afkoelen maar zet niet in de koelkast.
Avocadosalade
2 avocado's
14
Schil de avocado’s, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
2 tomaten
15
Snijd de tomaten in blokjes en meng ze met de avocadoblokjes.
0,5 limoenen, olijfolie, cayennepeper, gerookt paprikapoeder, zout
16
Doe er limoensap en een scheutje olijfolie bij. Kruid met zout, cayennepeper en gerookt paprikapoeder.
1 koriander
17
Snipper de koriander en meng door de salade.
Afwerken en serveren
1 zakje nachochips
18
Doe de nacho’s op een bakplaat en verwarm ze kort in de oven.
19
Serveer de drumsticks met een kommetje sweet chilisaus. Geef er warme nachochips met kaasdip, tomatensalsa en avocadosalade bij.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 20m
Ingrediënten
Drumstick
8
Olijfolie
Zout
Paprikapoeder
Cayennepeper
Kippenkruiden
Lookpoeder
Tomaten
4
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Koriander
2
Sambal
1 tl
Ketchup
1 el
Sherry-azijn
Melk
1 dl
Room
1 dl
Cheddar
150 g
Chilipeper
2
Maïzena
2 tl
Avocado's
2
Limoenen
0,5
Gerookt paprikapoeder
Nachochips
1 zakje
Nacho’s met kaasdip, tomatensalsa, drumsticks en sweet chili
Gebakken drumsticks, nacho’s met pittige kaasdip en tomatensalsa en avocadosalade. Zelfgemaakt – maar gezond - junkfood dat iedereen lust.Instructies
De drumsticks
8 drumstick
1
Haal de drumsticks uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
2
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
olijfolie, zout, paprikapoeder, cayennepeper, kippenkruiden, Lookpoeder
3
Besprenkel de drumsticks met olijfolie en kruid met zout, paprikapoeder, cayennepeper, kippenkruiden en lookpoeder. Masseer de olie en de kruiden een beetje in het kippenvlees.
4
Bekleed een bakplaat met een siliconenmat of een vel bakpapier. Leg er de drumsticks op en bak ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Tomatensalsa
2 tomaten
5
Snijd de kroontjes uit de tomaten en hak ze in grote stukken.
1 Sjalotten, 0,5 teentjes Look
6
Pel de sjalot en hak ze grof. Pel de knoflook.
1 koriander, 1 tl sambal, 1 el ketchup, olijfolie, sherry-azijn
7
Doe de tomaten in de hakmolen met de sambal, ketchup, koriander, sjalot en knoflook. Giet er een likje olijfolie en een scheutje sherryazijn bij.
zout
8
Mix en breng op smaak met een snuifje zout. Doe de salsa in een kommetje.
Kaasdip
1 dl melk, 1 dl Room
9
Verwarm de room en de melk in een steelpannetje op een middelhoog vuur.
0,5 teentjes Look, 150 g Cheddar
10
Voeg er gepelde en gesnipperde knoflook en gemalen cheddar aan toe en laat de kaas smelten.
2 chilipeper
11
Doe er de chilipepers bij.
2 tl maïzena
12
Los de maïzena op in een paar eetlepels melk. Doe dit mengsel bij de saus en blijf roeren tot de saus de gewenste dikte heeft.
TIPLos de maïzena altijd eerst op in een paar lepels vloeistof voor je het bij de warme vloeistof doet. Anders loop je het risico dat de saus klontert.
13
Mix de saus met een staafmixer en giet ze door een zeef. Laat afkoelen maar zet niet in de koelkast.
Avocadosalade
2 avocado's
14
Schil de avocado’s, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
2 tomaten
15
Snijd de tomaten in blokjes en meng ze met de avocadoblokjes.
0,5 limoenen, olijfolie, cayennepeper, gerookt paprikapoeder, zout
16
Doe er limoensap en een scheutje olijfolie bij. Kruid met zout, cayennepeper en gerookt paprikapoeder.
1 koriander
17
Snipper de koriander en meng door de salade.
Afwerken en serveren
1 zakje nachochips
18
Doe de nacho’s op een bakplaat en verwarm ze kort in de oven.
19
Serveer de drumsticks met een kommetje sweet chilisaus. Geef er warme nachochips met kaasdip, tomatensalsa en avocadosalade bij.