Lasagne met ham en spinazie
Lasagne met ham en spinazie
Lasagne met ham en spinazie
Lasagne met ham en spinazie
Ingrediënten
4 personen
Olijfolie
Ajuin
1
Look
3 teentjes
Chilipeper
0,5
Tomatenpuree
70 g
Witte wijn
0,2 l
Tomatenblokjes
800 g
Tijm
Rozemarijn
Laurier
2 blaadjes
Kristalsuiker
1 snuifje
Spinazie
300 g
Boter
30 g
Bloem
30 g
Melk
0,5 l
Gemalen kaas
200 g
Nootmuskaat
Peper
Zout
Lasagnevellen
24
Gekookte ham
400 g
Ham
3 sneetjes
Rucola
1 bosje
Benodigdheden
Staafmixer, een elektrische staafmixer, een ovenschaal
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
De tomatensaus
olijfolie
2
Verwarm een scheut olijfolie in een pan op het vuur.
1 ajuin
3
Pel en snipper de ui. Stoof hem in de olie.
2 teentjes Look
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de pulp bij de ui.
0,5 chilipeper
5
Snipper de chilipeper en stoof mee aan.
70 g Tomatenpuree, 0,2 l witte wijn
6
Doe de tomatenpuree in de pan en laat even meebakken. Blus met witte wijn en laat helemaal droog koken.
800 g Tomatenblokjes, tijm, rozemarijn, 2 blaadjes laurier, 1 snuifje kristalsuiker
7
Giet er de tomatenblokjes bij. Spoel de blikjes met een beetje water en giet ze leeg in de pan. Leg de tijm, rozemarijn en laurier in de saus. Voeg er een snuifje suiker aan toe en laat sudderen op een laag vuur.
8
Haal de tijm, rozemarijn en laurier uit de saus. Mix de saus met een staafmixer.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
De spinazie
300 g spinazie
9
Was de spinazie en verwijder de harde steeltjes. Laat uitlekken in een vergiet.
1 teentje Look
10
Smelt een klont boter in een pan. Kneus en pel de knoflook en prik het teentje op een vork.
11
Stoof de spinazie in de boter en roer om met het knoflookteentje.
12
Doe de spinazie in een zeef en duw er zo veel mogelijk vocht uit.
De kaassaus
30 g boter, 30 g bloem
13
Smelt de boter en roer er de bloem door. Laat even opdrogen.
0,5 l melk
14
Giet de melk bij de roux en blijf roeren tot de saus indikt.
100 g gemalen kaas, nootmuskaat, peper, zout
15
Meng de gemalen kaas door de bechamelsaus. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Afwerken en serveren
24 lasagnevellen
16
Schep wat tomatensaus op de bodem van een ovenschaal. Verdeel er een paar vellen lasagne over.
400 g gekookte ham
17
Ga verder met een laag gekookte ham en een laag spinazie.
18
Leg er een laag lasagne, een laag kaassaus, een laag ham en een laag spinazie over.
3 sneetjes ham, 100 g gemalen kaas
19
Blijf lagen vormen tot alles is opgebruikt en eindig met een laag tomatensaus. Leg er de gerookte ham op en bestrooi royaal met gemalen kaas.
20
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet in de voorverwarmde oven.
21
Haal na 10 minuten de folie weg en laat de lasagne nog eens 30 minuten bakken.
1 bosje Rucola
22
Serveer de lasagne met wat rucola.
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
De tomatensaus
olijfolie
2
Verwarm een scheut olijfolie in een pan op het vuur.
1 ajuin
3
Pel en snipper de ui. Stoof hem in de olie.
2 teentjes Look
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de pulp bij de ui.
0,5 chilipeper
5
Snipper de chilipeper en stoof mee aan.
70 g Tomatenpuree, 0,2 l witte wijn
6
Doe de tomatenpuree in de pan en laat even meebakken. Blus met witte wijn en laat helemaal droog koken.
800 g Tomatenblokjes, tijm, rozemarijn, 2 blaadjes laurier, 1 snuifje kristalsuiker
7
Giet er de tomatenblokjes bij. Spoel de blikjes met een beetje water en giet ze leeg in de pan. Leg de tijm, rozemarijn en laurier in de saus. Voeg er een snuifje suiker aan toe en laat sudderen op een laag vuur.
8
Haal de tijm, rozemarijn en laurier uit de saus. Mix de saus met een staafmixer.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
De spinazie
300 g spinazie
9
Was de spinazie en verwijder de harde steeltjes. Laat uitlekken in een vergiet.
1 teentje Look
10
Smelt een klont boter in een pan. Kneus en pel de knoflook en prik het teentje op een vork.
11
Stoof de spinazie in de boter en roer om met het knoflookteentje.
12
Doe de spinazie in een zeef en duw er zo veel mogelijk vocht uit.
De kaassaus
30 g boter, 30 g bloem
13
Smelt de boter en roer er de bloem door. Laat even opdrogen.
0,5 l melk
14
Giet de melk bij de roux en blijf roeren tot de saus indikt.
100 g gemalen kaas, nootmuskaat, peper, zout
15
Meng de gemalen kaas door de bechamelsaus. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Afwerken en serveren
24 lasagnevellen
16
Schep wat tomatensaus op de bodem van een ovenschaal. Verdeel er een paar vellen lasagne over.
400 g gekookte ham
17
Ga verder met een laag gekookte ham en een laag spinazie.
18
Leg er een laag lasagne, een laag kaassaus, een laag ham en een laag spinazie over.
3 sneetjes ham, 100 g gemalen kaas
19
Blijf lagen vormen tot alles is opgebruikt en eindig met een laag tomatensaus. Leg er de gerookte ham op en bestrooi royaal met gemalen kaas.
20
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet in de voorverwarmde oven.
21
Haal na 10 minuten de folie weg en laat de lasagne nog eens 30 minuten bakken.
1 bosje Rucola
22
Serveer de lasagne met wat rucola.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Olijfolie
Ajuin
1
Look
3 teentjes
Chilipeper
0,5
Tomatenpuree
70 g
Witte wijn
0,2 l
Tomatenblokjes
800 g
Tijm
Rozemarijn
Laurier
2 blaadjes
Kristalsuiker
1 snuifje
Spinazie
300 g
Boter
30 g
Bloem
30 g
Melk
0,5 l
Gemalen kaas
200 g
Nootmuskaat
Peper
Zout
Lasagnevellen
24
Gekookte ham
400 g
Ham
3 sneetjes
Rucola
1 bosje
Lasagne met ham en spinazie
Een goede lasagne heeft heel veel laagjes, de pasta moet bijna wegsmelten als je erin snijdt. Als je wilt dat de saus een beetje steviger wordt van smaak, kan je rode wijn gebruiken in plaats van witte.Instructies
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
De tomatensaus
olijfolie
2
Verwarm een scheut olijfolie in een pan op het vuur.
1 ajuin
3
Pel en snipper de ui. Stoof hem in de olie.
2 teentjes Look
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de pulp bij de ui.
0,5 chilipeper
5
Snipper de chilipeper en stoof mee aan.
70 g Tomatenpuree, 0,2 l witte wijn
6
Doe de tomatenpuree in de pan en laat even meebakken. Blus met witte wijn en laat helemaal droog koken.
800 g Tomatenblokjes, tijm, rozemarijn, 2 blaadjes laurier, 1 snuifje kristalsuiker
7
Giet er de tomatenblokjes bij. Spoel de blikjes met een beetje water en giet ze leeg in de pan. Leg de tijm, rozemarijn en laurier in de saus. Voeg er een snuifje suiker aan toe en laat sudderen op een laag vuur.
8
Haal de tijm, rozemarijn en laurier uit de saus. Mix de saus met een staafmixer.
De spinazie
300 g spinazie
9
Was de spinazie en verwijder de harde steeltjes. Laat uitlekken in een vergiet.
1 teentje Look
10
Smelt een klont boter in een pan. Kneus en pel de knoflook en prik het teentje op een vork.
11
Stoof de spinazie in de boter en roer om met het knoflookteentje.
12
Doe de spinazie in een zeef en duw er zo veel mogelijk vocht uit.
De kaassaus
30 g boter, 30 g bloem
13
Smelt de boter en roer er de bloem door. Laat even opdrogen.
0,5 l melk
14
Giet de melk bij de roux en blijf roeren tot de saus indikt.
100 g gemalen kaas, nootmuskaat, peper, zout
15
Meng de gemalen kaas door de bechamelsaus. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Afwerken en serveren
24 lasagnevellen
16
Schep wat tomatensaus op de bodem van een ovenschaal. Verdeel er een paar vellen lasagne over.
400 g gekookte ham
17
Ga verder met een laag gekookte ham en een laag spinazie.
18
Leg er een laag lasagne, een laag kaassaus, een laag ham en een laag spinazie over.
3 sneetjes ham, 100 g gemalen kaas
19
Blijf lagen vormen tot alles is opgebruikt en eindig met een laag tomatensaus. Leg er de gerookte ham op en bestrooi royaal met gemalen kaas.
20
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet in de voorverwarmde oven.
21
Haal na 10 minuten de folie weg en laat de lasagne nog eens 30 minuten bakken.
1 bosje Rucola
22
Serveer de lasagne met wat rucola.