dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Cullen skink met haverkoekjes (thumbnail)Cullen skink met haverkoekjes

Cullen skink met haverkoekjes

35m
18
-
6.7K
Recepten

Cullen skink met haverkoekjes

Een romige maaltijdsoep met aardappelen en gerookte schelvis als hoofdingrediënten, afgewerkt met vers zeewier. De typische haverkoekjes vind je overal in Schotland, maar ze zijn nog lekkerder wanneer je er zelf mee aan de slag gaat!
Cullen skink met haverkoekjes (thumbnail)Cullen skink met haverkoekjes

Cullen skink met haverkoekjes

35m
18
-
6.7K
Recepten

Cullen skink met haverkoekjes

Een romige maaltijdsoep met aardappelen en gerookte schelvis als hoofdingrediënten, afgewerkt met vers zeewier. De typische haverkoekjes vind je overal in Schotland, maar ze zijn nog lekkerder wanneer je er zelf mee aan de slag gaat!
Type gerechtSoep
Totale tijd35m
Ingrediënten18
Beoordeling-
Aantal likes6.7K

Ingrediënten

4 personen
Havermout
260 g
Bloem
65 g
Boter
120 g
Boter
1 een klontje
Grof zout
1 snuifje
Water
75 g
Water
0,5 l
Look
2 teentjes
Provençaalse kruiden
1 snuifje
Ajuinen
2
Prei
1 stengel
Frietaardappelendikke
2
Gerookte schelvisof dulse zeewier
600 g
Melk
0,5 l
Groentebouillon
2 blokje
Laurier
Zwarte peper
Room
0,2 l
Platte peterselie
0,5 bosjes
Citroen
1

Benodigdheden

Ovenschaal, bakpapier

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De haverkoekjes:

1
Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C.
260 g havermout, 65 g bloem, 120 g boter, 1 snuifje grof zout, 75 g Water
2
Weeg de havermout en de bloem af in een kom en voeg de boter er in blokjes aantoe. Voeg er het grof zout aan toe, gevolgd door het water.
2 teentjes Look, 1 snuifje Provençaalse kruiden
3
Pel de look, plet hem en voeg hem samen met de Provençaalse kruiden toe. Mengalles met je handen tot een stevig deeg.
4
Schep het deeg op een vel bakpapier en leg er een tweede vel bakpapier bovenop.
5
Rol het deeg 1 cm dik uit. Snijd het deeg in vierkantjes en leg ze op wat bakpapierin een ovenschaal.
6
Bak de haverkoekjes 40 minuten in de oven.

De cullen skink (soep):

1 een klontje boter, 2 ajuinen, 1 stengel prei
7
Laat een klontje boter smelten in een grote pot. Pel de ui, snijd fijn en stoof ze in deboter. Spoel de prei onder koud water, snijd fijn en stoof mee aan.
2 frietaardappelen
8
Schil de aardappelen, snijd in stukjes en voeg toe.
600 g gerookte schelvis
9
Spoel het zeewier in koud water, snijd fijn en laat even meestoven.
0,5 l melk, 0,5 l Water, 2 blokje groentebouillon, laurier, zwarte peper, 0,2 l Room
10
Voeg er vervolgens de melk, het water, de groentebouillonblokjes, de tijm en laurieraan toe en breng de soep aan de kook.
11
Kruid met zwarte peper en voeg er de room aan toe.
12
Snijd de vis in blokjes en voeg ze toe.
13
Laat de soep 30 minuten zachtjes koken.
0,5 bosjes platte peterselie
14
Snijd vlak voor het serveren de platte peterselie grof en roer ze door de soep.
1 citroen
15
Snijd de citroen in partjes en serveer ze samen met de haverkoekjes bij de warmeschelvissoep.
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C.
2
Weeg de havermout en de bloem af in een kom en voeg de boter er in blokjes aantoe. Voeg er het grof zout aan toe, gevolgd door het water.

Instructies

De haverkoekjes:

1
Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C.
260 g havermout, 65 g bloem, 120 g boter, 1 snuifje grof zout, 75 g Water
2
Weeg de havermout en de bloem af in een kom en voeg de boter er in blokjes aantoe. Voeg er het grof zout aan toe, gevolgd door het water.
2 teentjes Look, 1 snuifje Provençaalse kruiden
3
Pel de look, plet hem en voeg hem samen met de Provençaalse kruiden toe. Mengalles met je handen tot een stevig deeg.
4
Schep het deeg op een vel bakpapier en leg er een tweede vel bakpapier bovenop.
5
Rol het deeg 1 cm dik uit. Snijd het deeg in vierkantjes en leg ze op wat bakpapierin een ovenschaal.
6
Bak de haverkoekjes 40 minuten in de oven.

De cullen skink (soep):

1 een klontje boter, 2 ajuinen, 1 stengel prei
7
Laat een klontje boter smelten in een grote pot. Pel de ui, snijd fijn en stoof ze in deboter. Spoel de prei onder koud water, snijd fijn en stoof mee aan.
2 frietaardappelen
8
Schil de aardappelen, snijd in stukjes en voeg toe.
600 g gerookte schelvis
9
Spoel het zeewier in koud water, snijd fijn en laat even meestoven.
0,5 l melk, 0,5 l Water, 2 blokje groentebouillon, laurier, zwarte peper, 0,2 l Room
10
Voeg er vervolgens de melk, het water, de groentebouillonblokjes, de tijm en laurieraan toe en breng de soep aan de kook.
11
Kruid met zwarte peper en voeg er de room aan toe.
12
Snijd de vis in blokjes en voeg ze toe.
13
Laat de soep 30 minuten zachtjes koken.
0,5 bosjes platte peterselie
14
Snijd vlak voor het serveren de platte peterselie grof en roer ze door de soep.
1 citroen
15
Snijd de citroen in partjes en serveer ze samen met de haverkoekjes bij de warmeschelvissoep.
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C.
2
Weeg de havermout en de bloem af in een kom en voeg de boter er in blokjes aantoe. Voeg er het grof zout aan toe, gevolgd door het water.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Cullen skink met haverkoekjes (thumbnail)Cullen skink met haverkoekjes
4 personen
35m
Ingrediënten
Havermout
260 g
Bloem
65 g
Boter
120 g
Boter
1 een klontje
Grof zout
1 snuifje
Water
75 g
Water
0,5 l
Look
2 teentjes
Provençaalse kruiden
1 snuifje
Ajuinen
2
Prei
1 stengel
Frietaardappelendikke
2
Gerookte schelvisof dulse zeewier
600 g
Melk
0,5 l
Groentebouillon
2 blokje
Laurier
Zwarte peper
Room
0,2 l
Platte peterselie
0,5 bosjes
Citroen
1

Cullen skink met haverkoekjes

Een romige maaltijdsoep met aardappelen en gerookte schelvis als hoofdingrediënten, afgewerkt met vers zeewier. De typische haverkoekjes vind je overal in Schotland, maar ze zijn nog lekkerder wanneer je er zelf mee aan de slag gaat!
Instructies

De haverkoekjes:

1
Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C.
260 g havermout, 65 g bloem, 120 g boter, 1 snuifje grof zout, 75 g Water
2
Weeg de havermout en de bloem af in een kom en voeg de boter er in blokjes aantoe. Voeg er het grof zout aan toe, gevolgd door het water.
2 teentjes Look, 1 snuifje Provençaalse kruiden
3
Pel de look, plet hem en voeg hem samen met de Provençaalse kruiden toe. Mengalles met je handen tot een stevig deeg.
4
Schep het deeg op een vel bakpapier en leg er een tweede vel bakpapier bovenop.
5
Rol het deeg 1 cm dik uit. Snijd het deeg in vierkantjes en leg ze op wat bakpapierin een ovenschaal.
6
Bak de haverkoekjes 40 minuten in de oven.

De cullen skink (soep):

1 een klontje boter, 2 ajuinen, 1 stengel prei
7
Laat een klontje boter smelten in een grote pot. Pel de ui, snijd fijn en stoof ze in deboter. Spoel de prei onder koud water, snijd fijn en stoof mee aan.
2 frietaardappelen
8
Schil de aardappelen, snijd in stukjes en voeg toe.
600 g gerookte schelvis
9
Spoel het zeewier in koud water, snijd fijn en laat even meestoven.
0,5 l melk, 0,5 l Water, 2 blokje groentebouillon, laurier, zwarte peper, 0,2 l Room
10
Voeg er vervolgens de melk, het water, de groentebouillonblokjes, de tijm en laurieraan toe en breng de soep aan de kook.
11
Kruid met zwarte peper en voeg er de room aan toe.
12
Snijd de vis in blokjes en voeg ze toe.
13
Laat de soep 30 minuten zachtjes koken.
0,5 bosjes platte peterselie
14
Snijd vlak voor het serveren de platte peterselie grof en roer ze door de soep.
1 citroen
15
Snijd de citroen in partjes en serveer ze samen met de haverkoekjes bij de warmeschelvissoep.