Instructies

4 personen

De haverkoekjes:

1

Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C.

260 g havermout, 65 g bloem, 120 g boter, 1 snuifje grof zout, 75 g Water
2

Weeg de havermout en de bloem af in een kom en voeg de boter er in blokjes aantoe. Voeg er het grof zout aan toe, gevolgd door het water.

2 teentjes Look, 1 snuifje Provençaalse kruiden
3

Pel de look, plet hem en voeg hem samen met de Provençaalse kruiden toe. Mengalles met je handen tot een stevig deeg.

4

Schep het deeg op een vel bakpapier en leg er een tweede vel bakpapier bovenop.

5

Rol het deeg 1 cm dik uit. Snijd het deeg in vierkantjes en leg ze op wat bakpapierin een ovenschaal.

6

Bak de haverkoekjes 40 minuten in de oven.

De cullen skink (soep):

1 een klontje boter, 2 ajuinen, 1 stengel prei
7

Laat een klontje boter smelten in een grote pot. Pel de ui, snijd fijn en stoof ze in deboter. Spoel de prei onder koud water, snijd fijn en stoof mee aan.

2 frietaardappelen
8

Schil de aardappelen, snijd in stukjes en voeg toe.

600 g gerookte schelvis
9

Spoel het zeewier in koud water, snijd fijn en laat even meestoven.

0,5 l melk, 0,5 l Water, 2 blokje groentebouillon, laurier, zwarte peper, 0,2 l Room
10

Voeg er vervolgens de melk, het water, de groentebouillonblokjes, de tijm en laurieraan toe en breng de soep aan de kook.

11

Kruid met zwarte peper en voeg er de room aan toe.

12

Snijd de vis in blokjes en voeg ze toe.

13

Laat de soep 30 minuten zachtjes koken.

0,5 bosjes platte peterselie
14

Snijd vlak voor het serveren de platte peterselie grof en roer ze door de soep.

1 citroen
15

Snijd de citroen in partjes en serveer ze samen met de haverkoekjes bij de warmeschelvissoep.