Een zooi van gesaffraneerde hondshaai
Een zooi van gesaffraneerde hondshaai
Een zooi van gesaffraneerde hondshaai
Een zooi van gesaffraneerde hondshaai
Ingrediënten
4 personen
Klein volkoren tijgerbrood - €0,99brood
Hondshaai
600 g
Prei
2 stengel
Venkel
1
Selder
4 stengel
Uien
3
Look
2 teentjes
Visfumet
1 l
Room
150 ml
Laurier
3 blaadje
Tijm
3 takjes
Saffraan
4 potje
Vermout
1 scheutje
Bloem
1 el
Olijfolie
Boter
Peper
Zout
Kervel
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Voorbereiding
1
Ontdooi en verwarm 1 l visfumet. Je kan ook zelf verse visfumet klaarmaken.
De zooi van hondshaai
600 g hondshaai, 2 stengel prei, 1 venkel, 4 stengel selder, 3 uien, 2 teentjes Look, 1 l visfumet, 150 ml Room, 3 blaadje laurier, 3 takjes tijm, 4 potje saffraan, 1 scheutje vermout, 1 el bloem, olijfolie, boter, peper, zout
2
Maak de prei, selder en venkel schoon en snijd ze in stukken.
3
Pel de uien en snijd ze grof. Kneus en pel de knoflook.
4
Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes.
5
Snijd de vis in moten.
6
Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan.
7
Stoof de uien in de pan en doe er knoflook bij. Voeg er de selder, venkel en prei aan toe en laat even stoven.
8
Leg de stukken vis mee in de pan.
9
Doe tijm, laurier en saffraan bij de vis met groenten en meng alles door elkaar. Blus met vermout en laat inkoken.
10
Giet de warme visfumet over de groenten en de vis en voeg er de room aan toe. Kruid met peper en zout.
11
Laat het geheel inkoken op een zacht vuur.
12
Meng een beetje zachte boter met evenveel bloem. Doe wat van de beurre manié bij de nage om de saus te binden. Voeg eventueel meer boter toe tot je de gewenste binding hebt.
13
Laat 10 tot 15 minuten doorkoken en roer af en toe om.
14
Werk af met plukjes kervel en geef er brood bij.
Voorbereiding
1
Ontdooi en verwarm 1 l visfumet. Je kan ook zelf verse visfumet klaarmaken.
De zooi van hondshaai
600 g hondshaai, 2 stengel prei, 1 venkel, 4 stengel selder, 3 uien, 2 teentjes Look, 1 l visfumet, 150 ml Room, 3 blaadje laurier, 3 takjes tijm, 4 potje saffraan, 1 scheutje vermout, 1 el bloem, olijfolie, boter, peper, zout
2
Maak de prei, selder en venkel schoon en snijd ze in stukken.
3
Pel de uien en snijd ze grof. Kneus en pel de knoflook.
4
Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes.
5
Snijd de vis in moten.
6
Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan.
7
Stoof de uien in de pan en doe er knoflook bij. Voeg er de selder, venkel en prei aan toe en laat even stoven.
8
Leg de stukken vis mee in de pan.
9
Doe tijm, laurier en saffraan bij de vis met groenten en meng alles door elkaar. Blus met vermout en laat inkoken.
10
Giet de warme visfumet over de groenten en de vis en voeg er de room aan toe. Kruid met peper en zout.
11
Laat het geheel inkoken op een zacht vuur.
12
Meng een beetje zachte boter met evenveel bloem. Doe wat van de beurre manié bij de nage om de saus te binden. Voeg eventueel meer boter toe tot je de gewenste binding hebt.
13
Laat 10 tot 15 minuten doorkoken en roer af en toe om.
14
Werk af met plukjes kervel en geef er brood bij.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Hondshaai
600 g
Prei
2 stengel
Venkel
1
Selder
4 stengel
Uien
3
Look
2 teentjes
Visfumet
1 l
Room
150 ml
Laurier
3 blaadje
Tijm
3 takjes
Saffraan
4 potje
Vermout
1 scheutje
Bloem
1 el
Olijfolie
Boter
Peper
Zout
Kervel
Klein volkoren tijgerbrood - €0,99brood
Een zooi van gesaffraneerde hondshaai
Venkel, prei, selder, ui en hondshaai vormen de basis van deze ‘nage’ – een klassieke stoofpot/soep uit de Franse keuken. Hondshaai is een vis met stevig vlees die er een beetje als paling uitziet maar heel anders smaakt. De saffraan geeft de saus haar prachtige kleur.Het gerecht is niet moeilijk om te bereiden, maar heeft een chique uitstraling zodat het zeker kan geserveerd worden als er gasten op bezoek komen.Instructies
Voorbereiding
1
Ontdooi en verwarm 1 l visfumet. Je kan ook zelf verse visfumet klaarmaken.
De zooi van hondshaai
600 g hondshaai, 2 stengel prei, 1 venkel, 4 stengel selder, 3 uien, 2 teentjes Look, 1 l visfumet, 150 ml Room, 3 blaadje laurier, 3 takjes tijm, 4 potje saffraan, 1 scheutje vermout, 1 el bloem, olijfolie, boter, peper, zout
2
Maak de prei, selder en venkel schoon en snijd ze in stukken.
3
Pel de uien en snijd ze grof. Kneus en pel de knoflook.
4
Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes.
5
Snijd de vis in moten.
6
Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan.
7
Stoof de uien in de pan en doe er knoflook bij. Voeg er de selder, venkel en prei aan toe en laat even stoven.
8
Leg de stukken vis mee in de pan.
9
Doe tijm, laurier en saffraan bij de vis met groenten en meng alles door elkaar. Blus met vermout en laat inkoken.
10
Giet de warme visfumet over de groenten en de vis en voeg er de room aan toe. Kruid met peper en zout.
11
Laat het geheel inkoken op een zacht vuur.
12
Meng een beetje zachte boter met evenveel bloem. Doe wat van de beurre manié bij de nage om de saus te binden. Voeg eventueel meer boter toe tot je de gewenste binding hebt.
13
Laat 10 tot 15 minuten doorkoken en roer af en toe om.
14
Werk af met plukjes kervel en geef er brood bij.