Salade van kippenlever, boontjes en jonge spinazie
Salade van kippenlever, boontjes en jonge spinazie
Ingrediënten
4 personen
Klein volkoren tijgerbrood - €0,99brood
4 sneetjes
Bicarbonaat
1 snuifje
Sperzieboontjes
200 g
Spinazie
150 g
Waterkers
1 bosje
Roodlof
0,5
Sjalotten
1
Peper
Zout
Boter
Kippenlevers
400 g
Balsamicoazijn
0,1 l
Mosterd
1 tl
Perensiroop
1 el
Notenolie
1 scheutje
Eieren
4
Benodigdheden
Keukenpapier, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1 snuifje bicarbonaat
1
Breng water aan de kook met een snuif bicarbonaat.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
200 g sperzieboontjes
2
Breek de steeltjes van de boontjes. Kook de bonen kort in het water. Ze moeten nog knapperig zijn. Giet af en koel onder koud stromend water zodat ze niet verder garen. Laat ze uitlekken in een vergiet.
4 eieren
3
Kook de eieren 10 minuten hard. Gebruik eventueel het water waarin je de boontjes kookte.
150 g spinazie, 1 bosje Waterkers, 0,5 Roodlof
4
Maak de spinazie, waterkers en radicchio schoon. Scheur de radicchio in grote stukken. Doe alles in een grote kom.
5
Doe er de afgekoelde boontjes bij.
1 Sjalotten, peper, zout
6
Pel en halveer de sjalot. Snijd ze in halve ringen en doe ze bij de salade. Kruid alles met peper en zout en meng voorzichtig door elkaar met je handen.
boter, 4 sneetjes Klein volkoren tijgerbrood - €0,99
7
Smelt een klont boter in een grote pan. Snijd het brood in dobbelstenen en bak ze in de boter. Laat de croutons uitlekken op keukenpapier. Kruid met peper en zout.
8
Laat de eieren afkoelen. Pel ze en plet met een vork.
400 g kippenlevers, boter, peper, zout
9
Smelt een klont boter in de pan. Snijd de kippenlevers in kleinere stukken en kruid met peper en zout. Bak ze in de pan. Haal ze uit de pan voor ze helemaal gaar zijn.
0,1 l balsamicoazijn, 1 tl mosterd, 1 el perensiroop, 1 scheutje notenolie
10
Doe de balsamicoazijn en de mosterd in de pan. Voeg er de perensiroop en een scheutje notenolie aan toe. Meng goed en laat een klein beetje inkoken. Doe er de kippenlevers bij en laat ze nog even verder garen.
11
Verdeel de salade over borden. Strooi er wat mimosa (geplet ei) over. Doe er de gebakken levers bij en werk af met de saus en enkele croutons.
1
Breng water aan de kook met een snuif bicarbonaat.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
2
Breek de steeltjes van de boontjes. Kook de bonen kort in het water. Ze moeten nog knapperig zijn. Giet af en koel onder koud stromend water zodat ze niet verder garen. Laat ze uitlekken in een vergiet.
1 snuifje bicarbonaat
1
Breng water aan de kook met een snuif bicarbonaat.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
200 g sperzieboontjes
2
Breek de steeltjes van de boontjes. Kook de bonen kort in het water. Ze moeten nog knapperig zijn. Giet af en koel onder koud stromend water zodat ze niet verder garen. Laat ze uitlekken in een vergiet.
4 eieren
3
Kook de eieren 10 minuten hard. Gebruik eventueel het water waarin je de boontjes kookte.
150 g spinazie, 1 bosje Waterkers, 0,5 Roodlof
4
Maak de spinazie, waterkers en radicchio schoon. Scheur de radicchio in grote stukken. Doe alles in een grote kom.
5
Doe er de afgekoelde boontjes bij.
1 Sjalotten, peper, zout
6
Pel en halveer de sjalot. Snijd ze in halve ringen en doe ze bij de salade. Kruid alles met peper en zout en meng voorzichtig door elkaar met je handen.
boter, 4 sneetjes Klein volkoren tijgerbrood - €0,99
7
Smelt een klont boter in een grote pan. Snijd het brood in dobbelstenen en bak ze in de boter. Laat de croutons uitlekken op keukenpapier. Kruid met peper en zout.
8
Laat de eieren afkoelen. Pel ze en plet met een vork.
400 g kippenlevers, boter, peper, zout
9
Smelt een klont boter in de pan. Snijd de kippenlevers in kleinere stukken en kruid met peper en zout. Bak ze in de pan. Haal ze uit de pan voor ze helemaal gaar zijn.
0,1 l balsamicoazijn, 1 tl mosterd, 1 el perensiroop, 1 scheutje notenolie
10
Doe de balsamicoazijn en de mosterd in de pan. Voeg er de perensiroop en een scheutje notenolie aan toe. Meng goed en laat een klein beetje inkoken. Doe er de kippenlevers bij en laat ze nog even verder garen.
11
Verdeel de salade over borden. Strooi er wat mimosa (geplet ei) over. Doe er de gebakken levers bij en werk af met de saus en enkele croutons.
1
Breng water aan de kook met een snuif bicarbonaat.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
2
Breek de steeltjes van de boontjes. Kook de bonen kort in het water. Ze moeten nog knapperig zijn. Giet af en koel onder koud stromend water zodat ze niet verder garen. Laat ze uitlekken in een vergiet.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Bicarbonaat
1 snuifje
Sperzieboontjes
200 g
Spinazie
150 g
Waterkers
1 bosje
Roodlof
0,5
Sjalotten
1
Peper
Zout
Boter
Klein volkoren tijgerbrood - €0,99brood
4 sneetjes
Kippenlevers
400 g
Balsamicoazijn
0,1 l
Mosterd
1 tl
Perensiroop
1 el
Notenolie
1 scheutje
Eieren
4
Salade van kippenlever, boontjes en jonge spinazie
Een klassieke salade met veel groenten, gebakken kippenlevers en een zoetzure, warme vinaigrette is een heerlijk voorgerecht of een perfecte winterse lunch.Instructies
1 snuifje bicarbonaat
1
Breng water aan de kook met een snuif bicarbonaat.
200 g sperzieboontjes
2
Breek de steeltjes van de boontjes. Kook de bonen kort in het water. Ze moeten nog knapperig zijn. Giet af en koel onder koud stromend water zodat ze niet verder garen. Laat ze uitlekken in een vergiet.
4 eieren
3
Kook de eieren 10 minuten hard. Gebruik eventueel het water waarin je de boontjes kookte.
150 g spinazie, 1 bosje Waterkers, 0,5 Roodlof
4
Maak de spinazie, waterkers en radicchio schoon. Scheur de radicchio in grote stukken. Doe alles in een grote kom.
5
Doe er de afgekoelde boontjes bij.
1 Sjalotten, peper, zout
6
Pel en halveer de sjalot. Snijd ze in halve ringen en doe ze bij de salade. Kruid alles met peper en zout en meng voorzichtig door elkaar met je handen.
boter, 4 sneetjes Klein volkoren tijgerbrood - €0,99
7
Smelt een klont boter in een grote pan. Snijd het brood in dobbelstenen en bak ze in de boter. Laat de croutons uitlekken op keukenpapier. Kruid met peper en zout.
8
Laat de eieren afkoelen. Pel ze en plet met een vork.
400 g kippenlevers, boter, peper, zout
9
Smelt een klont boter in de pan. Snijd de kippenlevers in kleinere stukken en kruid met peper en zout. Bak ze in de pan. Haal ze uit de pan voor ze helemaal gaar zijn.
0,1 l balsamicoazijn, 1 tl mosterd, 1 el perensiroop, 1 scheutje notenolie
10
Doe de balsamicoazijn en de mosterd in de pan. Voeg er de perensiroop en een scheutje notenolie aan toe. Meng goed en laat een klein beetje inkoken. Doe er de kippenlevers bij en laat ze nog even verder garen.
11
Verdeel de salade over borden. Strooi er wat mimosa (geplet ei) over. Doe er de gebakken levers bij en werk af met de saus en enkele croutons.