Lamskoteletjes met fregola sarda, raita en gegrilde courgette
Lamskoteletjes met fregola sarda, raita en gegrilde courgette
Lamskoteletjes met fregola sarda, raita en gegrilde courgette
Lamskoteletjes met fregola sarda, raita en gegrilde courgette
Ingrediënten
4 personen
Olijfolie
Rozemarijn
Zout
Look
2 teentjes
Peper
Lamskoteletjes
800 g
Fregola
400 g
Courgettes
2
Za'atar
1 snuifje
Komkommer
1
Griekse yoghurt
3 el
Sumak
1 snuifje
Citroenen
0,5
Platte peterselie
0,25 bosjes
Munt
0,25 bosjes
Saladekruiden van dagelijkse kost
1 snuifje
Benodigdheden
Een barbecue, een propere handdoek, een fijnrasp
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
olijfolie, rozemarijn, zout, 1 teentje Look, peper, 800 g lamskoteletjes
1
Doe een scheut olijfolie in een ovenschaal. Snijd enkele takjes rozemarijn fijn en strooi over de olijfolie, gevolgd door een snuif zout. Rasp er een teentje look bij en werk af met peper. Marineer er de lamskoteletten in.
400 g fregola
2
Kook de fregola sarda gaar in 10 minuten.
1 courgette, olijfolie, zout, peper, 1 snuifje Za'atar
3
Snijd de courgette in lange plakken en leg ze in een kom. Breng de slierten op smaak met zout, peper, olijfolie en za'atar.
4
Gril de courgette op de bbq.
0,5 komkommers, 1 teentje Look
5
Spoel een propere handdoek onder koud water. Rasp de komkommer boven de handdoek. Rasp er ook het teentje look bij.
3 el Griekse yoghurt, 1 snuifje sumak, 0,25 citroenen, zout, peper
6
Knijp het sap uit de groenten en vang de pulp op in een kommetje. Meng de pulp met de Griekse yoghurt, de sumak, het citroensap, zout en peper.
7
Giet de fregola sarda af en spoel met koud water.
8
Bak het vlees op de hete grill.
1 courgette, 0,5 komkommers, 0,25 bosjes platte peterselie, 0,25 bosjes Munt, 1 snuifje saladekruiden van Dagelijkse kost, olijfolie, 0,25 citroenen
9
Snijd de courgette in grote stukken en doe ze in een mengkom. Voeg er de fregola sarda aan toe, gevolgd door de fijngesneden komkommer, enkele peterseliepluksels en enkele muntblaadjes. Breng het geheel verder op smaak met de saladekruiden van Dagelijkse kost, olijfolie en het citroensap. Meng alles goed onder elkaar.
10
Serveer twee lamskoteletjes op een bord met de pastasalade en de huisgemaakte raita.
olijfolie, rozemarijn, zout, 1 teentje Look, peper, 800 g lamskoteletjes
1
Doe een scheut olijfolie in een ovenschaal. Snijd enkele takjes rozemarijn fijn en strooi over de olijfolie, gevolgd door een snuif zout. Rasp er een teentje look bij en werk af met peper. Marineer er de lamskoteletten in.
400 g fregola
2
Kook de fregola sarda gaar in 10 minuten.
1 courgette, olijfolie, zout, peper, 1 snuifje Za'atar
3
Snijd de courgette in lange plakken en leg ze in een kom. Breng de slierten op smaak met zout, peper, olijfolie en za'atar.
4
Gril de courgette op de bbq.
0,5 komkommers, 1 teentje Look
5
Spoel een propere handdoek onder koud water. Rasp de komkommer boven de handdoek. Rasp er ook het teentje look bij.
3 el Griekse yoghurt, 1 snuifje sumak, 0,25 citroenen, zout, peper
6
Knijp het sap uit de groenten en vang de pulp op in een kommetje. Meng de pulp met de Griekse yoghurt, de sumak, het citroensap, zout en peper.
7
Giet de fregola sarda af en spoel met koud water.
8
Bak het vlees op de hete grill.
1 courgette, 0,5 komkommers, 0,25 bosjes platte peterselie, 0,25 bosjes Munt, 1 snuifje saladekruiden van Dagelijkse kost, olijfolie, 0,25 citroenen
9
Snijd de courgette in grote stukken en doe ze in een mengkom. Voeg er de fregola sarda aan toe, gevolgd door de fijngesneden komkommer, enkele peterseliepluksels en enkele muntblaadjes. Breng het geheel verder op smaak met de saladekruiden van Dagelijkse kost, olijfolie en het citroensap. Meng alles goed onder elkaar.
10
Serveer twee lamskoteletjes op een bord met de pastasalade en de huisgemaakte raita.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Olijfolie
Rozemarijn
Zout
Look
2 teentjes
Peper
Lamskoteletjes
800 g
Fregola
400 g
Courgettes
2
Za'atar
1 snuifje
Komkommer
1
Griekse yoghurt
3 el
Sumak
1 snuifje
Citroenen
0,5
Platte peterselie
0,25 bosjes
Munt
0,25 bosjes
Saladekruiden van dagelijkse kost
1 snuifje
Lamskoteletjes met fregola sarda, raita en gegrilde courgette
We reizen af naar het Midden-oosten. Er staan gegrilde lamskoteletjes op het menu, geserveerd met de heerlijke Sardijnse pasta en een frisse Indiase yoghurtdip.Instructies
olijfolie, rozemarijn, zout, 1 teentje Look, peper, 800 g lamskoteletjes
1
Doe een scheut olijfolie in een ovenschaal. Snijd enkele takjes rozemarijn fijn en strooi over de olijfolie, gevolgd door een snuif zout. Rasp er een teentje look bij en werk af met peper. Marineer er de lamskoteletten in.
400 g fregola
2
Kook de fregola sarda gaar in 10 minuten.
1 courgette, olijfolie, zout, peper, 1 snuifje Za'atar
3
Snijd de courgette in lange plakken en leg ze in een kom. Breng de slierten op smaak met zout, peper, olijfolie en za'atar.
4
Gril de courgette op de bbq.
0,5 komkommers, 1 teentje Look
5
Spoel een propere handdoek onder koud water. Rasp de komkommer boven de handdoek. Rasp er ook het teentje look bij.
3 el Griekse yoghurt, 1 snuifje sumak, 0,25 citroenen, zout, peper
6
Knijp het sap uit de groenten en vang de pulp op in een kommetje. Meng de pulp met de Griekse yoghurt, de sumak, het citroensap, zout en peper.
7
Giet de fregola sarda af en spoel met koud water.
8
Bak het vlees op de hete grill.
1 courgette, 0,5 komkommers, 0,25 bosjes platte peterselie, 0,25 bosjes Munt, 1 snuifje saladekruiden van Dagelijkse kost, olijfolie, 0,25 citroenen
9
Snijd de courgette in grote stukken en doe ze in een mengkom. Voeg er de fregola sarda aan toe, gevolgd door de fijngesneden komkommer, enkele peterseliepluksels en enkele muntblaadjes. Breng het geheel verder op smaak met de saladekruiden van Dagelijkse kost, olijfolie en het citroensap. Meng alles goed onder elkaar.
10
Serveer twee lamskoteletjes op een bord met de pastasalade en de huisgemaakte raita.