Instructies

4 personen
olijfolie, rozemarijn, zout, 1 teentje Look, peper, 800 g lamskoteletjes
1

Doe een scheut olijfolie in een ovenschaal. Snijd enkele takjes rozemarijn fijn en strooi over de olijfolie, gevolgd door een snuif zout. Rasp er een teentje look bij en werk af met peper. Marineer er de lamskoteletten in.

400 g fregola
2

Kook de fregola sarda gaar in 10 minuten.

1 courgette, olijfolie, zout, peper, 1 snuifje Za'atar
3

Snijd de courgette in lange plakken en leg ze in een kom. Breng de slierten op smaak met zout, peper, olijfolie en za'atar.

4

Gril de courgette op de bbq.

0,5 komkommers, 1 teentje Look
5

Spoel een propere handdoek onder koud water. Rasp de komkommer boven de handdoek. Rasp er ook het teentje look bij.

3 el Griekse yoghurt, 1 snuifje sumak, 0,25 citroenen, zout, peper
6

Knijp het sap uit de groenten en vang de pulp op in een kommetje. Meng de pulp met de Griekse yoghurt, de sumak, het citroensap, zout en peper.

7

Giet de fregola sarda af en spoel met koud water.

8

Bak het vlees op de hete grill.

1 courgette, 0,5 komkommers, 0,25 bosjes platte peterselie, 0,25 bosjes Munt, 1 snuifje saladekruiden van Dagelijkse kost, olijfolie, 0,25 citroenen
9

Snijd de courgette in grote stukken en doe ze in een mengkom. Voeg er de fregola sarda aan toe, gevolgd door de fijngesneden komkommer, enkele peterseliepluksels en enkele muntblaadjes. Breng het geheel verder op smaak met de saladekruiden van Dagelijkse kost, olijfolie en het  citroensap. Meng alles goed onder elkaar.

10

Serveer twee lamskoteletjes op een bord met de pastasalade en de huisgemaakte raita.